SAYIŞTAY'DA BİR SKANDAL DAHA :)
-
Hep aynı şey oluyor ilk sınavın iptal edilmemesi ve tekrar sınava girme hakkı kısmında adaletsizlik vardı.Ve hiçbir şekilde giderilemezdi..Sınavlar birlikte değerlendirilsede ayrı değerlendirilsede adaletsizlik olacaktı..GUY için de aynı şeyi demiştim..Ordada tek il tercihine kimse ses çıkarmadı (küçük bir azınlık haric).Daha sonra listeler açıklanınca adaletsiz bir şekilde açıkta kalanlar adaletsizlik var vs demeye başladılar...İşin özü kimse ilk basta ses çıkarmıyor olan olduktan sonra tepki geliyor..
-
@gresham-t içinizdeki irlandılardan biri benim devlet ve kamu tüzel kişiliklerine karşı açılacak davalarda kazanma ihtimaliniz çok düşük devlet ne yapar eder davayı kendi lehine sonuçlandırır o yüzden hiç dava işleriyle uğraşmayın
-
@paca08 1. Cümlenden ne demek istediğini anlamadım. Verdiğim örnekler muhakeme örneği benzerlik taşımaları açısından. Yoksa İdare hukukuna uygulanacak bir ceza hukuku hükmüdür bağlamında değil. Sınav nasıl olsa iptal oldu denilerek 2. Sınava girme hakkı tanıyan bir sistem gayet de adam nasıl olsa ölecekmiş deyip ceza vermemeye, ilk sınavda çalışmadığı için mi yoksa çalıştığı halde ösymnin işi batırdığı için mi sınavının kötü geçtiği belli olmayan kişinin ösym tarafından mağdur edildiği düşüncesinin baskın olması durumu da hukuk her zaman masum insanın mahkûmiyetindense suçlu insanın özgürlüğünü yeğler İLKESİNE güzel örnektir. Benim en başta eleştirdiğim konu hak verilmesi. Diyorsun ki hak zaten verilmiş.. Biz neyi tartışıyoruz sanki. Hak verilmemeliydi. Sen eğer iki kesimi bir tutuyorsan adalet duygundan şüphe ederim. Dersi ders olarak çalışmanın yanında mantığını da özümsemek gerek. Yoksa verilen örneği bile " ama biri idare biri ceza "diye alakasız görmek kaçınılmaz oluyor.
-
@rootofallevil aslında tam olarak öyle değil. Sizin dediğiniz toplum hafızasına yerleşmiş bi kabulleniş. Yargıtay ve Danıştay'a açiılan davalara, bakarsaniz hatta yüksek mahkemelere bile değil idare mahkemesi kararlarına bakarsanız devlet ve kamu kurumlarının davayı kaybettiği veya tazminat ödemekle yükümlü olduğu birçok dava mevcut. Ha elbette ki çoğunlukla taraflardan biri devlet ve kamu kurumlariysa daha çok onlar kazanır ama hep öyle değil. Bir diğer durum siz içimizdeki İrlandalı değilsiniz. Çünkü ortada bir adaletsizlik olduğunu biliyor ve sonuç alacaginizi bilseniz dava işleriyle ugrasacaksiniz. Benim bahsettigim daha çok ikiyuzlu olan insanlar. Yani kendi menfaati uğruna haram helal hak hukuk tanımayan insanlar.