İNGİLİZCE NASIL ÖĞRENİLİR?
-
İngilizcede başlangıç seviyesindeyim tavsiye ettiğiniz ücretsiz temelden anlatan hocalar var mı? İngilizce için ne önerirsiniz. YDS ye çalışmak için temel oluşturmak istiyorum.
-
@antikamaliyeci öncelikle çok aşırı detaya girmeden hocam size izlediğim çalışma yontemim üzerinden size yardımcı olabilirim belki.
Ilk olarak genel çalışmaktan ziyade çalıştığınız konunun spesifik testini cozmenizi ( akın yayınları kullandığım ) öneririm. Bu şekilde bütün konuları bitirdikten sonra karma test çözmeye başlamanız daha faydalı olur. Bir de kelime ezberlemeyi onermiyorum çünkü ingilizce cümle içinde kelimeler anlam kazandığı ve ezberin kalıcı olmadığını varsayarsak bunun için bol bol paragraf çözün hem hatirlamasi kolay oluyor hem de cümle yapılarını rahatça cozebilirsiniz bunun en önemli tarafı da bi yerden sonra aynı kelimelerle karsilasacaksiniz. Ayrıca new york times ve bbc news sayfalarının alt kısmında çok güzel güncel makaleler var onları okuyabilirsiniz. listening için tureng de alt yazılı Ted konuşmaları var öneririm. Son olarak ilk aşama da kelime sorularını cozmenizi tavsiye etmiyorum. Paragrafta belli bir aşamayı yani dört sorulu parqgrqfin 2 veya 3 sorusunu doğru bildikten sonra geçebilirsiniz kelime sorularına. Başarılar. -
@elisa, içinde söyledi: İNGİLİZCE NASIL ÖĞRENİLİR?
@antikamaliyeci öncelikle çok aşırı detaya girmeden hocam size izlediğim çalışma yontemim üzerinden size yardımcı olabilirim belki.
Ilk olarak genel çalışmaktan ziyade çalıştığınız konunun spesifik testini cozmenizi ( akın yayınları kullandığım ) öneririm. Bu şekilde bütün konuları bitirdikten sonra karma test çözmeye başlamanız daha faydalı olur. Bir de kelime ezberlemeyi onermiyorum çünkü ingilizce cümle içinde kelimeler anlam kazandığı ve ezberin kalıcı olmadığını varsayarsak bunun için bol bol paragraf çözün hem hatirlamasi kolay oluyor hem de cümle yapılarını rahatça cozebilirsiniz bunun en önemli tarafı da bi yerden sonra aynı kelimelerle karsilasacaksiniz. Ayrıca new york times ve bbc news sayfalarının alt kısmında çok güzel güncel makaleler var onları okuyabilirsiniz. listening için tureng de alt yazılı Ted konuşmaları var öneririm. Son olarak ilk aşama da kelime sorularını cozmenizi tavsiye etmiyorum. Paragrafta belli bir aşamayı yani dört sorulu parqgrqfin 2 veya 3 sorusunu doğru bildikten sonra geçebilirsiniz kelime sorularına. Başarılar.Yardimci olmak icin yazdiginizdan suphem yok yanlis anlamayin ama baslangic seviyesindeki birine bbc vs onermek kişide hayal kırıklığı yaratir.
Bence ilk olarak gunluk hayatta cok sık kullanilan 1000 kelime ogrenilmeli. Daha sonra bol bol okuyarak dediginiz gibi bağlamdan kelime tahmin ederek kelime ezberi daha yararli olacaktir.
Grammer kısmını youtube da video izleyerek halledebilirsiniz. Birçok hoca var, ilk derslerini dinleyin hangisi sizin icin samimi geldiyse onu dinleyin.
Soru bankasiyla eksikler tespit edilmeli. Sinav sonlarina dogru deneme cozulmeli.
-
Söylediğim bbc yazıları kültür yemek sanat gezi üzerine çok fazla öyle bilinmeyen kelime yok. Ayrıca birine 1000 kelime öğren de başla demek nasıl bir mantık anlamadım. Yıllarca bu yöntemlerle insanlar dilden soğudu. Bırakalım arkadasimiz korkmadan baslasin.
-
@elisa hocam biraz sinirlenmissiniz galiba , benim amacim bu degildi, eger oyle biseye neden olduysam kusura bakmayin
1000 kelime abarti degil bence. Hic ingilizce bilmiyorum diyen universite mezunu bile 200 300 kelime ( renk , sayi , meslekler, mekanlar ,git gel sev oyna gibi basit kelimeleri) zaten biliyordur. Benim yontemim boyleydi. Herkesin bir yogurt yeme tarzi var, benim ki boyle
Arkadasimiza hangisi mantikli gelirse onu uygular ve basarili olur insallah.
-
@elisa teşekkür ederim cevabınız için.
-
@anarsist-memur teşekkürler.
-
Arkadaşlar online eğitim olarak ing alan var mı? Ya da sadece kaynak edinip üstesinden gelmek çok mu zor ? Yds 70 - 75 bandı için en azından