• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@larendeli Ben İktisat çıkışlıyım. Sınava girmek isteyen ve sıkıntı yaşayabileceğini düşündüğüm tanıdıklarım için durumu idrak etmeye çalışıyorum.
En azından bi yardımımız dokunsun, habersiz kalıp mağdur olmasın kimse. -
Olan biteni hayretle izliyoruz.Allah'ım sonumuzu hayır eylesin !
-
Posta kabul edilmiyor bizzat kendimiz gitmeliymişiz YÖK e
-
Bankacılık ve finans mezunuyum denklik almama gerek var mı?
-
@fthdyngc yok ya bu bir şaka olmalı
-
Geçen sene bu zamanlarda 5 sene deneyim istenmişti. Kargaşa olmuştu.
-
İibf kamu yönetimi mezunu olarak girebiliyor muyum şimdi sınava?
-
@rootofallevil sadece kamu yönetimi ise girersin ben uzun bir yazıyla açıklama yapacağım ne gerekli, hangi bölümler vs ne arıyorlar diye.
-
@sim Geçen sene olduğu gibi yoğun bir tepki ve talep olmalı.. Böyle şey olmaz kardeşim ya ! Ne demek bu ! Ben düz kamu yönetimi mezunuyum fakat aklın yolu birdir ne demek sbui ve sbky yönetmelikte yazmıyor diye denklik istenmesi !
-
Arkadaşlar vallahi ben CİMER üzerinden içişleri bakanlığına yazdım derdimi, cevabı merakla bekliyorum. cevap gelsin, buraya da yazarım. sbua ve sbky neden denklik almalı, öğrenelim bakalım bu önemli kararı.
-
Bu meslek, iyice ayağa düşürüldü niteliğini kaybetmeye başladı.Yarın bir gün kariyer meslek olmaktan çıkarılıp atama ile kaymakam alınması ve istisnai memurluk kadrosuna alınmayacağının garantisi yok.Çünkü şuan çoğu yeni atanmış yada meslekte devam eden 23-32 yaş arası miaların her ne kadar cbyi temsil görevi de olsa parti-devlet sisteminin yarattığı sorunlardan dolayı, ilçe başkanından ve siyasilerden bağımsız bir iş yapma ve uyumlu çalışma yetkisinden başka neredeyse hiçbir etkisi kalmadı .Protokol memuru muamalesi görecek meslek değil bu.Çok yazık .
-
Maliye ve finans diye bir bölüm mü var ki. Bu nasıl olabiliyor ?
-
Bu kadar saçmalamayı nasıl başardınız sayın yetkililer?
-
@aslan-reyiz Geçen sene ki şu 5 yıl mevzusu malumunuz zaten bu dediğinizin ayak sesleri idi tepkiden ötürü belki geri adım atıldı fakat istediklerini yıllara yaydılar, yavaş yavaş istisnai memuriyet olacak ben bunu kesin görüyorum.
-
İddiaya varım bu yönetmeliği hazırlayan ya tarih mezunudur ya psikoloji.
-
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 2-3 saattir arkadaşlar ve şubeler ile görüşme halindeyiz. Birkaç yorum yaptım bu mesajımdan önce ama toplu bir mesaj olması açısından ve kafa karışıklığı kalmaması açısından bu mesajı paylaşıyorum.
Biliyorsunuz ki 29 Haziran'da Kaymakam Aday Adayları Yönetmeliği değişti ve bazı İİBF bölümlerine mülakatta eşdeğerlik belgesi gerekmezken bazı bölümlere istiyorlar.
Şimdi,Öncelikle şunu söylemeliyim ki bütün İİBF bölümleri sınava girebiliyor. Bu istenen belge sınav için değil, mülakat için. Evet, mülakatı kazanlar olacağı gibi kaybedenler de olacağını bile bile böyle saçma işlerle uğraştırıyorlar.
Peki Neden Şimdi Belge Almalıyım? İlanı Beklesem Olur Mu?
Cevap: Arkadaşlar Kaymakam Aday Şube ile görüştük, oradaki memur bile söyledi. YÖK sistemi yavaş işlediğinden mülakata belgenin yetişmesi için şimdiden başvuru yapın dedi.
YÖK ve Kaymakam Adayları Şubesi ile yapılan görüşmeler sonucu;
-Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Evet yanlış duymadınız yönetmelikte Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi 2 ayrı bölüm olarak yazıldığından bitişik yazılan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi için de eşdeğerlik belgesi gerekiyor.
-Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
-Bankacılık ve Finans
-ÇEKO
-Ekonometribölümü mezunları eşdeğerlik belgesi alacak.
Maliye mezunları arkadaşlar ise yönetmelikte Maliye ve Finans yazıyor. Kaymakam aday şube maliye mezunlarının girebileceğini söyledi ancak kesin olması açısından birkaç Maliye mezunu arkadaşım da belge gönderecek, risk almamak için.
Eşdeğerlik Belgesini Nasıl Alıyoruz?
Cevap: Transkript, diploma fotokopisi, kimlik fotokopisi(bu üçünün onaylı suretine gerek yok dedi YÖK, fotokopi olsa yeterli.) ve dilekçe ile elden veya posta ile YÖK'e gönderiyoruz. YÖK sistemi ağır işlediğini Kaymakam Aday Şube'de söyledi, o yüzden dilekçeyi takip etmemizde fayda var. Eşdeğerlik belgesi bize posta ile gönderilecek.
Sorularınız varsa özelden yazabilirsiniz.
-
@kaimakamaday ne mal bir ulkede yasiyoz yahu:)) şaka gibi
-
@mirza bireylerin hatalarını ülkeye mal diyerek eleştirmen hoş değil.
-
@safitürk69 ne bireyi kardeş yaw. yönetmeliği birey mi çıkarıyor da konuşuyorsun.
sinava siyaset bilimi giriyor uluslararası ilişkiler giriyor ama siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler giremiyor. bu mallığın daniskasidir. -
@mirza, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@safitürk69 ne bireyi kardeş yaw. yönetmeliği birey mi çıkarıyor da konuşuyorsun.
sinava siyaset bilimi giriyor uluslararası ilişkiler giriyor ama siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler giremiyor. bu mallığın daniskasidir.hocam bir üstte paylaştığım uzun metni okuyunuz, sınav için geçerli değil bu mülakat için isteniyor belgeler.