• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@Harun-Resid İdari Hakimlik var ama gk-gy kısmı yok. Sadece ortak alan ve idari yargı testleri mevcut
-
Maliye bölümü eş değerlik nasıl alabiliyoruz??
-
@hayırlısı035 biraz daha bekleyiniz kurul görüşünü 15 gün içinde bildirecektir. sonrasında başvuru yaparsınız.
-
@refik-soydam Tamam.Kurul görüşü duyurusu nerede yapar?
-
@kaymakam2019, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Eşdeğerlik dilekçe örneği
Daha önce eşdeğerlik verilen bölümler 15 gün 1 ay
eşdeğerlik için kurul toplanması gereken bölümler 1 ay-12 ay arası cevap alacaklardırhttps://docs.google.com/file/d/1gBCeItxATZjq2XO5-If9NzSwthZFePZR/edit?usp=docslist_api&filetype=mswo
Herkes kendi bölümü için ayrı ayrı mı başvuru yapacak?
-
@hayırlısı035, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@refik-soydam Tamam.Kurul görüşü duyurusu nerede yapar?
üniversiteler arası kurul başkanlığı bu konuya bakıyor. Kişisel başvurularda karar veriliyor. Şuan bakanlığa ve cumhurbaşkanlığına yapılan kişisel başvurular mevcut. Bunlar da durumu ÜAK iletmişler. oradan karar geldiğinde bizlerin de bilgisi olacaktır. 15 gün bekleyelim. Gelişmeye göre yeniden durumu konuşabiliriz.
-
@hayırlısı035 isterseniz yök e konuyu açıklayan bir dilekçe gönderiniz ekte diplomanız ve aldığınız dersleri gösteren çizelgeyi ekleyiniz. onlar size denklik yazısını gönderecektir. (Bir üstte güzel bir dilekçe örneği konulmuş. )
-
@refik-soydam tamam. Transkrip aslı yerine
fotokopisi göndersem olur mu? -
@hayırlısı035 asıl ya da onaylı kopyası olması faydanıza olacaktır. Kurumun doğruluğunu teyit etmesi gerekir, bu noktada onaylı olması bu süreci hızlandıracaktır.
-
Bir ben zevkle okumuyorum değil mi ya şu kitap reklamı yaptın/yapmadım muhabbetlerini veya işte kitap yazarları gelir burada polemiklere cevap verir kitaplarını savunur veya yazarla alakasız kişi kitabı savunur veya kitaba sallar filan acayip zevk alıyorum bunları okurken. Magazin programları neden izlenir ki derdim ula baya zevkli şeymiş kişisel önerim kpss tipi sınav piyasasının en çok tartışılan ismi olan nohutçu gibi hiç cevap vermeyin derim kitapçı arkadaşlara ancak sanırım sosyal mecralarda görünür olmak,varlığını hissetirmek oldukça önemli, nıhutçunun pek ihtiyacı olamadığı için herhalde girmiyor polemiklere. Velhasıl ben kişisel olarak aşırı zevk alıyorum sınav sürecinin magazin kısmı gayet eğlenceli, kitapla alakasız arkadaşlara da ben gibi izleyip gülmesini tavsiye ederim.
-
@refik-soydam elimde bir tane aslı var.Fotokopi nerede onaylatabilirim?Çünkü Ankara da yaşamıyorum.
-
@hayırlısı035 konuya balıklama atlıyorum ama fotokopiyi onaylatmaya gerek yok. Transkript, diploma fotokopisi ve dilekçeniz yeterli.
-
@Tardukağan benzer düşüncelerde mutabık kaldık:) fazla özele daldığı için özelden kesinleştirdik:)
-
@refik-soydam tamamdır hocam, iyi çalışmalar
-
@e_canli Kardeş alır kullanırsın,çözersin yani incelersin ve sonra da eleştri hakkın elbetteki olur.Kitapta yazım ve noktalama hataları var fakat ben gereksiz soru şu ana dek rastlamadım.Ayrıca piyasadaki iyi kaynaklar arasında olduğunu da ifade etmeliyim.
-
@Can-Çelik Kitabınız gayet başarılı.. Yolunuz açık olsun..
-
@aday-adayı yazılı kitabı savunmadım. İyi okumanızı öneririm şahsın yazdıklarını. Kitap bir yana bırakılarak birine “ortağı mısın?” Şeklinde yazılı açıklamaya karşı kişilik haklarımı koruma gereksinimi duydum.
Hukuk öğrenmeye calışıyorsunuz. Hukuk öğrenerek bir makama erişmeye uğraşıyorsunuz ama bir başkasının hak ve hürriyetlerine saygılı olmanız gerektiğini bilmiyorsunuz.
Ne demek biri gelir yazdığı kitabı savunur! -
Burada bilinçli olarak bazı arkadaşlara -özellikle bu yolda yıllarını verip kitap çıkaranlara- karalama kampanyası yapılmaktadır. Bunu yapanlar da sağa sola kitap reklamı verip de kitapları satılmayan tüccarların yamaklarıdır.
Bırakın bu işleri. Ne çok özgeçmiş delisisiniz. Esere bakın kaliteli mi değil mi? Ne yapacaksınız onun 50-60 aldığını? Bu sınava iyi bir şekilde odaklanmazsa önünde prof olanlar da bu sınavı geçemez. Kıskançlık yapmayın. Size zorla dayatıyorlar mı kitabı alın diye. Serbest piyasa. Git bildiğinden çalış. Kaybedersen de bir de şuna bakayım deme:) -
ilan bayram sonuna kaldı sanırım.
-
Değerli Kaymakam aday adayları, daha önce de yazmıştım başlık uğramayalı çok karışmış. Bence bu kaynak konusuna çok takılıyorsunuz. Onu çözdüm bunu bitirdim, şunda yazım hatası var bunda şöyle eksik gibi yorumlarla kendini yormamanizi nacizane tavsiye ediyorum.
Kullanılması gereken kaynaklar, kendini kanıtlamıştır, hemen hemen bellidir. Kapsamı aynıdır. Eksiklikler her kaynakta olabilir. Örnek veriyorum köy kanunu kapsamlı işlememistir. Sen bunu kanunu açıp bakacaksın ordan tamamlayacaksin. Mesela geçen sınavda kullandığım idare hukuku kitabının köyleri anlattığı kısımda cevabı "köy sandığı" olan soruya değinilmemişti. Bu olabilir. Bu yıl yine aynı kaynağı kullanacağım. Açıp köy kanunu okudum. Bunlara çok takılmayiniz. Sınavı kazanmak için en iyi en güncel kaynakları kullanalım, piyasadaki bütün soru bankalarını çözelim diye birşey yok. Benim bir arkadaşım 2016 idari sınavını cep kitaplarından çalışmıştı, kazandı. Velhasıl bunlar birer araç. Senin nasıl kullandığına bağlı.
Soru cozmelimiyim, şu kitapları alsam yeterli mi tarzı soran arkadaşlar var. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Mesala ben soru bakmıyorum. Ama zaten yeni hazırlanan birisinin bakacagı hemen hemen butun sorulara baktım zamanında. Bana gerek olmayan baskasina gerekli olabilir. Kpss alan temeliniz varsa iktisat zaten yapıyorsunuzdur.
Son olarak bu sınava öyle yayıla yayıla 5-6 ay ayırmanın da lüzumu yok. İlandan sonraki süreyi güzel değerlendiren, son 1 ayı verimli geçiren mülakata kalır. Selamlar.