KPSS için dershane şart mıdır?
-
Kpss'ye hazırlanmayı düşünen veya hali hazırda daha önce bu süreci yaşamış insanların yolun başındayken en çok kafa patlattıkları konu bu olsa gerek. Bu başlığı ''dershaneler kötüdür sakın gitmeyin'' gibisinden bir algı oluşturmak için değil, dershaneye gitme imkanı olmayan arkadaşlarımızın da bu yarışta en az dershaneye gidenler kadar söz sahibi olup başarıyı yakalayabilmeleri ve insanların tecrübelerinden yararlanabilmeleri adına açtım.
Öncelikle yukarıda sorduğum sorunun cevabı kişiden kişiye değişebilir. Ancak dershaneye gitme imkanı olmayanlar için cevap çok nettir. Arkadaşlar dershaneye gidemiyorsanız dershane sizin için kesinlikle şart değil. Bu iş evde çalışarak da gayet güzel halledilebilir. Tamam iyi güzel evde çalışarak hallet dedin de ben kitaptan okuyup anlamadığım yerler olursa kime soracağım veya belki ben kitaptan çalışmayı sevmiyorum dinlemeyi seviyorum dediğinizi duyar gibiyim. Onun içinde çözüm var. Youtube'de çok kaliteli hocalar var. iyi de kardeşim böyle bol keseden sallama spesifik örnekler ver nereden kimden çalışalım veya sen kimden çalıştında ne başardın derseniz buraya netlerimi tabiki yazmayacağım ama bir yıl boyunca yüzlerini defalarca gördüğüm insanları ve bazı çok önemli gördüğüm kaynakları sadece insanlara yol gösterip bir fikir sahibi olmaları adına yazacağım.
Bu aşağıdaki kişiler babamın oğlu değil arkadaşlar. Buraya isimlerini yazmamın tek nedeni kendilerinden çok faydalanmış olmam ve benim gibi dershaneye gitmeyenlerin de faydalanmasını istemem.
HUKUK:
Medeni Hukuk : Abdurrahman Yılmazgöz.
İdare hukuku ve Anayasa hukuku: İlker Eroğlu.
Ceza hukuku ve CMK: İsmail Eryılmaz.
İcra iflas hukuku: Soysal Aygün
Borçlar hukuku: Ebru Çorbacıoğlu
Ticaret hukuku: Serkan KaraoğluMALİYE:
Maliyede video izlemedim arkadaşlar. Çok kavramsal bir ders olduğu için kitaptan çalışmak daha mantıklı geldi. Arda Hakan Öğretirin maliye konu anlatımının özetini çıkarmıştım. Kitap açıkçası bana pek yeterli gelmedi ama Maliye çıkmış sorular ve bir dershane kaynağının maliye soru bankasındaki soruları defalarca çözüp notlar çıkarmak bana yeterli oldu.
Ama diyorsanız illaki biz dinlemek isteriz: Murat Güzelli hocamızdan TVS'yi dinledim. Çünkü konu anlatım kitabında TVS ve VH yoktu. Diğer maliye konu anlatımlarına da bir göz atabilirsiniz.İKTİSAT:
Mikro İktisat : Musa çiçek
Makro İktisat: İsmail Şimşek ( Açıkçası başlarda anlatımı pek güven vermiyordu hatta gidip makro iktisat kitabı almıştım konuları atlıyor mu acaba diye ama kendisi altyapı oluşturması açısından üzerimde emeği geçmiş bir insandır.)4lü iktisat: Geldik zurnanın zırt dediği yere. Burada malesef önerebileceğim bir isim yok çünkü bu derslerin düzgünce videosunu çeken kimse yok arkadaşlar. Bu derslerde kitap almak gerekebilir.
MUHASEBE:
Hüseyin Bingöl : izlemedim
Mehmet Elmas : izlemedim
Fatih Dalkıran: Benım izlediğim hoca fatih hocaydı. Az buçuk üniversitede muhasebe altyapım olduğu için anlamakta zorlanmadım. Ancak video sayısını az bulduğumdan kurum sınavları için diğer 2 hocamızın videolarını izlemeyi düşünüyorum. Onlar hakkındaki görüşlerimi izledikten sonra iletirim.Kaynak olarak size şunu alın bunu alın demeyeceğim. Benim en güvendiğim kaynak (soru bankası olarak) daima çıkmış sorulardı. Çıkmış sorular çıkacak soruların fragmanı gibidir diye düşünüyorum. 1çıkmış soru kitabı ve 1 adet özgün soru bankası yeterli. Çok fazla kitap alıp içinde boğulmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Arkadaşlar bütün hocalarımız bizim için çok değerli. Sizler de kendı beğendiğiniz memnun kaldığınız hocaları yazabilirsiniz. Dershaneye gittiyseniz memnun kaldığınız memnun kalmadığınız noktaları yazabilirsiniz. Ben sadece bu kişilere denk geldiğim ve faydalarını gördüğüm için paylaştım. Amacım ne kimseyi yüceltmek ne de yermektir.
Herkese İyi forumlar...