Yeni Kabinede Endüstri Mühendislerinin Ön Plana Çıkması
-
95 yıllık Cumhuriyet tarihimizin hükümetlerine bakıldığında iki önemli meslek grubunun, iki farklı dönemde ön plana çıktığı görülürdü. 1970'lere kadar asker kökenli olanlarin hakimiyeti ön planda iken, bu tarihten sonra da Hukuk mezunlarının hakimiyeti ön planda idi. Önemli ve kritik bakanlıklarda bulunun Bakanların çoğu Hukuk Fakültesi mezunu idi. Şimdi bakıyorum da yeni hükümet modelinde kritik yerlere hep Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları getiriliyor. Aynı şekilde Bakan Yardımcıları da Endüstri Mühendislerinden seçiliyor. Bu durumun özel bir sebebi var mıdır? Yoksa tamamen özel sektör bazlı bir model denendiğinden mi bakanlar endüstri mühendislerinden seçiliyor.
-
Gerçekten öyle mi?
-
@antimülakat tesadüfi olduğunu düşünüyorum.
-
@antimülakat Cumhurbaşkanı bu konuda bir açıklama yapmıştı. Endüstri Mühendislerine güveniyorum diye. Zaten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Endüstri Mühendisi kökenlidir. Bu kadar Endüstri Mühendisi üst yönetici olarak atanmışken kamuya da aynı şekilde Endüstri Mühendisleri alınmaya başlansa iyi olur diye düşünüyorum.