30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
6.soru maliye sorusuydu
İktisatta dolaysız vergilerle ilgili bi soru vardı, üretim faktörleri üzerinden alınan .. -
Devlet Tekeli - Azalan maliyetle olduğu için devlet tarafından üretilir.
-
@iibflibirgarip ortalama maliyetin marjinal maliyetin altında diye bi seçenek vardı onu yaptım ama emin değilim
-
Azalan Maliyet Olduğu İçin, P?MC Fiyattan Firma Aşırı kar elde eder. (Azalan Maliyetten Dolayı)
Devlet Müdahale Eder Böylelik, Çünkü Firmanın aşırı kar elde etmesini istemez. Mc Ac altında fiyatlanır Zarar oluşur. Bu devletin müdahalesinin Sonucudur.
Devlet müdahalesinin Nedeni : AZALAN MALİYETTİR.
-
@İdari_Katip 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
i beklenen enflasyonun maliyet
Ayakkabı deri, menü maliyetlerii vergi harcamaları diğer iki seçenke neydi bir söyleyebiler mi lütfen
-
Fiyat Parazit
Gelir servet aktarımı
-
@İdari_Katip 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Azalan Maliyet Olduğu İçin, P?MC Fiyattan Firma Aşırı kar elde eder. (Azalan Maliyetten Dolayı)
Devlet Müdahale Eder Böylelik, Çünkü Firmanın aşırı kar elde etmesini istemez. Mc Ac altında fiyatlanır Zarar oluşur. Bu devletin müdahalesinin Sonucudur.
Bunu herhangi bir yazılı sınavda bu şekilde açıklarsan maalesef puan alamazsın, Azalan Maliyetli endüstriler Doğal Tekellerdir yani Sabit Maliyetler(TFC) Muazzam yüksektir AC nin MC nin üzerinde olmasının sebebi budur.Firmalar P=MC fiyatlaması yaparsa AŞIRI ZARAR eder kimse üretim yapmaz dolayısıyla sabit maliyetler tolere edilene kadar devlet SÜBVANSİYON uygulamasıyla bu zararı telafi etmeye çalışır veya P=AC fiyatlamasında normal kar edilir.
Kimlerle Vals ediyoruz...
-
Fiyat Parazit
Gelir servet aktarımı
Tüm şıklar o zaman
a. Ayakkabı deri
b. menü maliyetleri
c. vergi harcamları
d. fiyat parazitleri
e. gelir ve sermaye aktarımı
şeklinde miydi arkadaşlar? Yanlışsa düzeltin bu soruyu tam hatırlamıyorum. Eğer doğruysa ne cevap vermişimdir onu düşüncem:))) -
@T.R.Malthus 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Bunu herhangi bir yazılı sınavda bu şekilde açıklarsan maalesef puan alamazsın, Azalan Maliyetli endüstriler Doğal Tekellerdir yani Sabit Maliyetler(TFC) Muazzam yüksektir AC nin MC nin üzerinde olmasının sebebi budur.Firmalar P=MC fiyatlaması yaparsa AŞIRI ZARAR eder kimse üretim yapmaz dolayısıyla sabit maliyetler tolere edilene kadar devlet SÜBVANSİYON uygulamasıyla bu zararı telafi etmeye çalışır veya P=AC fiyatlamasında normal kar edilir.
Kimlerle Vals ediyoruz...
arkadaşlar devlet tekele neden müdahale eder sorusunda ortalama maliyetin azalması diye de bir şık vardı sanırım (ortalama maliyetin artması diye de olabilir ) eğer böyleyse bu şıkta doğru olmuyormu
-
@KNUT-Wicksell 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
sermaye aktarımı
şeklinde miydi arkadaşlar? Yanlışsa düzeltin bu soruyu tam hatırlamıyorum. Eğer doğruysa ne cevap vermişimdir onu düşüncemArkadaşlar şunu bir teyit edin ya
-
@g0khans cevap ortalama maliyetin marjinal maliyetin altında olması olan seçenek arkadaşlar.4t'de sayfa 61'de bu konu anlatılmış.
-
@2525 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@g0khans cevap ortalama maliyetin marjinal maliyetin altında olması olan seçenek arkadaşlar.4t'de sayfa 61'de bu konu anlatılmış.
teşekkür ederim cevabın için ama ortalama maliyetin azalmasımıydı acaba o şık onu merak ettim sadece yoksa tam tersimiydi
-
@g0khans yanlış yorumlamadıysam;) karman çorman bir sınav ne yazık ki ne bilgimizi ölçtü ne bize bişey kattı.
-
@g0khans ortalama maliyet ifadesi sadece benim yazdığım şıkta geçiyordu
-
@2525 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@g0khans yanlış yorumlamadıysam;) karman çorman bir sınav ne yazık ki ne bilgimizi ölçtü ne bize bişey kattı.
sende haklısın kardeş
-
@g0khans bu konuda tercihiniyap ailesi olarak hemfikiriz
-
Şıklarda Ortalama Maliyet, Marjinal Maliyetin altındadır Şıkkı Yoktu Arkadaşlar.
-
@İdari_Katip vardı ben bizzat onu işaretledim
-
@KNUT-Wicksell 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Tüm şıklar o zaman
a. Ayakkabı deri
b. menü maliyetleri
c. vergi harcamları
d. fiyat parazitleri
e. gelir ve sermaye aktarımı
şeklinde miydi arkadaşlar? Yanlışsa düzeltin bu soruyu tam hatırlamıyorum. -
Vergi Bozulması Vardı Kardeşim şıklarda, Cevap gelir ve sermaye aktarımı olacak