KPSS A KONU ANLATIMLİ SET YORUMLARİ
-
Herkese merhaba.Her yerde kaynak tavsiyeleri mevcut fakat o kapkalın kitapları okumak her ne kadar detaylı çalışmak icin avantajlı olsa da vakit sıkıntısı var.Set kitapların konunun kaymağını aldığını özetlediğini düşünüyorum.Piyasada a grubu set kaynaklardan alıp video ders ile destekleyim direkt çözümlü çıkmış sorular ve cozumlu soru bankaları ile pratik yapayım eksiklikler çıktıkça da o bilgiyi tedarik edeyim diyorum.Olumsuz yorum yapmamanınızı ve sizin gibi çalışmaya başlayacak olan genc kardeşinize tavsiyelerinizi bekliyorum.
-
Sadece tek kaynaktan konu anlatımı çalışın yoksa bölünürsünüz. Ben dershaneye gittigimden dershane kaynakları dışında bir kaynak kullanmadım ama soru bankası olarak da sadece çıkmış sorular çözdüm. Gky kısmından da ne kadar deneme çözerseniz o kadar iyi. Başarılar kolay gelsin.
-
Bir de hangi bölüm mezunusunuz ve YDS puanınız var mı, ona göre de çalışacağınız dersleri belirlemenizi tavsiye ederim.
-
@alageyik08 kpss a grubu derslerinden işletme hariç maliye muhasebe iktisat hukuk çalışmayı planlıyoruz.ve evet yds çalışmalarımız da paralel yürüyecek.yanıtınız için teşekkürler
-
@alageyik08 set konu anlatımı kitabı yeterli gelir mi diyorsunuz?
-
@muson_yagmuru Şimdi şöyle bir şey diyebilirim öncelikle, eğer uluslararası ilişkiler veya kamu mezunu iseniz ve YDS den 70 alabilecek düzeyde iseniz bana kalırsa muhasebeye bulaşmadan işinize yarayan puanları alabilirsiniz. Ama şimdiden söyliyeyim hem YDS hem kpss alanı halletmek biraz zordur.
Ben set olarak bir kitaptan çalışmadım, kitap da öneremiyorum özgün kaynak olarak, çünkü hiçbir yayın çıkmış sorular ve bunların çözümleri kadar etkili değil. Dediğim gibi dershane kaynakları hariç konu anlatımı kitaptan hiç çalışmadım. Set dediğiniz bir de hangi kaynak, hukukta mesela 657 kitapları hiç iyi değildi. O kaynaktan hazırlanan arkadaşlarım iyi yapamadı. O yüzden kesin bir kaynak öneremiyorum maalesef. Ama çıkmış sorulardan iktisat için Zeynel dinler, hukuk için konsensusu onerebilirim, çok memnun kaldım bunlardan. Kolay gelsin. -
@alageyik08 vakit sıkıntısi olduğundan setler daha pratik görünüyor dersaneye gitmiyorum.kamu mezunuyum arkadaşım da maliye.hukukta evet konsensus olabilir.alan olarak ta murat, tercih akademi veya benim hocam yayinlarindan video ders ile de paralel yürütürsek etkili olabilir diye düşündük.diger kitaplar hem akilda kalicı görünmüyor sayfa fazlalığı nedeni ile.biz konuyu genel olarak kavrama ve çıkmış sorulardan eksik giderme taraftarıyız.tecrübeli kişiler daha yol gösterici oluyor tabii:)
-
@muson_yagmuru Muhasebe çok zorlu bir süreç gözünüzü korkutmak istemem tabi ki, muhasebeyi çok güzel çözerken aslında dershanenin beni guy olmaya hazırladığını fark ettim ve benim mezun olduğum bölüm ile guy un yaptığı iş birbirinden çok farklı olduğundan radikal bir karar alarak muhasebeyi bıraktım, kendi alanıma çalıştım ve derece yaptım. Kamu yönetimi mezunu iseniz bence kamu yönetimini de çalışın. Evet kamu yönetiminden alım az olsa da oluyor. Risk almak istemiyorum derseniz p48 puan türünden hazırlanmak sizin için daha iyi. Maliyeci arkadaşınız sizden daha şanslı bu süreçte çünkü en azından bir dersi çok daha iyi biliyor. Ama şunu belirtmek gerekir ki her şeyin başı düzenli çalışmak. İyi bir üniversitenin maliye mezunu arkadaşım 14 yanlış çıkardı sinavda, ben uluslararası ilişkiler mezunuyum, hayatımda ilk defa maliye çalıştım ve 6 yanlış çıkardım. Çalışmakla çok fark ediyor bazı şeyler.
Bir de son olarak sosyal medyadan uzak durmanızı tavsiye edeceğim, bu gözler sosyal medya mağduru çok kişi gördü.
Dediğim gibi diğer saydığınız kaynaklara tam olarak hakim değilim ama düzenli çalışmakta bitiyor her şey. İyi çalışırsanız yaparsınız. Başarilar, şimdiden kolay gelsin.