2018 kaymakamlik mulakat sureci
-
@ceterisparibusss o zaman bu hafta ümitlenmeden direkt önümüzdeki haftaya odaklanacağız.
-
@larendeli bununla ilgili icisleri uzmani arkadasim birseyler soyledi gecen haftasonu. ama ne oldugunu anlamadim bilmedigim icin. ama o yeni duzenleme diye bahsetmisti. hatta il kaymakamligi gibi birseyden de bahsetti. bu yeni duzenlemeden dolayi aciklanmasi gecikiyor dedi hatta yurtdisindan donmeyen henuz kaymakam adaylari varmis. bu da listenin aciklanmasini geciktiriyormus.
-
@larendeli kaymakam yardımcılığı çok gerekli midir ki ilçe bazında bence gerekli değil gibi duruyor
-
@economist34 hocam geciktirmez bence o dediğiniz şeyler. pek mantıklı gelmedi bana.
-
@fc-real-gdp benim de kafam karisti. o bu sekilde konustu sonra burada net tarih soylendi. Bilemiyorum :((
-
Bugün mülakatlar biteli 40 gün oldu. Bakanlığın teamülen açıkladığı süreye 15-20 gün var.
-
Yarın başlayacak olan mülki idare amirlik mesleğini yakından ilgilendirecek konular meslek büyükleri tarafından detaylı bir şekilde ele alınacak ve ilerleyen zamanlarda uygulanmasına karar verilen yenilikler mesleğe dair olacaktır, fakat bu gelişmeler mülakat süresini uzatmaz zira açıklanır ama yeni uygulamaya göre hareket edilecekse göreve geç başlatılır yeni kaymakam adayları...zaten 1 aya yakın sürecektir göreve başlama başka kurumda olanlar muvafakat alınması gerekiyor evrak teslimi derken 1 aya yakın sürer ki bazı kurumlarda 3-4 ay sürmektedir. Kaymakamlık olunca kurumlar ivedi şekilde yazışma işlemlerini gerçekleştiriyor. Sabırla bekleyeceğiz haftaya bazı şeyler daha netleşir çalıştaydan bilgi alan arkadaşlar olursa ztn paylaşırlar...Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@başkan71, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
Yarın başlayacak olan mülki idare amirlik mesleğini yakından ilgilendirecek konular meslek büyükleri tarafından detaylı bir şekilde ele alınacak ve ilerleyen zamanlarda uygulanmasına karar verilen yenilikler mesleğe dair olacaktır, fakat bu gelişmeler mülakat süresini uzatmaz zira açıklanır ama yeni uygulamaya göre hareket edilecekse göreve geç başlatılır yeni kaymakam adayları...zaten 1 aya yakın sürecektir göreve başlama başka kurumda olanlar muvafakat alınması gerekiyor evrak teslimi derken 1 aya yakın sürer ki bazı kurumlarda 3-4 ay sürmektedir. Kaymakamlık olunca kurumlar ivedi şekilde yazışma işlemlerini gerçekleştiriyor. Sabırla bekleyeceğiz haftaya bazı şeyler daha netleşir çalıştaydan bilgi alan arkadaşlar olursa ztn paylaşırlar...Hakkımızda hayırlısı olsun.
Kaymakam yardımcılığı müessesesinin bu sınavı kazanacak kişiler için uygulanması mümkün görünmüyor. Çünkü "kaymakam adaylığı" olarak halihazırda sınav yapıldı. Yardımcılık müessesesi eğer uygun görülürse, en erken bir sonraki sınavdan itibaren geçerli olur.
-
Tüm idarecilerimizin ve idareci adaylarının 10 Ocak İdareciler Günü kutlu olsun..
-
@kaymakam3838 kaymakam adaylığı dönemine ilişkin örneğin staj ve eğitim süreçlerinin değişmesi farklı uygulamaların getirilmesi bakanlık merkezde 3 ay tüm dairelerde çalışılması vb. gibi doğrudan kaymakam adaylarının yetiştirilmesine ilişkin kararlar elbette etkiler,özlük haklarının değişmesi gibi... kaymakamlık yardımcılığı müessesesi ise farklı bir statüdür, bizler sınava girerken kaymakam adaylığı statüsü için girdik bize vaat edilen şuan halihazırdaki uygulamadır, birde bilindiği üzere kazanılmış hak doğmakta aleyhimize olan uygulamalardan muaf olacağızdır ama ben lehe gelişmeler olacağını düşündüğüm için bizlerinde etkileneceği ve diğer adayların örneğin yurt dışından henüz dönmemesi gibi durumların sonuçların açıklanmasına etkilemeyeceğini zira beklenmesi gerekiyorsa sonuçlar açıklanıp mesleğe başlama evresinde bekletilme yapılabilir dedim ki... düşünün 2 ay böyle belirsizlik içerisinde beklemektense açıklansın müspet olan arkadaşlar gerekiyorsa 6 ay daha bekler göreve başlamak için diğer arkadaşlarda işine gücüne bakarlar...Her şeyin hayırlısı olsun arkadaşlar
-
@başkan71 staj süreçleri değişmesi derken ne gibi hocam?
-
@muzgor İl Merkez Stajı 2 ay
Kaymakam Refikliği Stajı 3 ay
Mülkiye Müfettişi Refakatinde Staj 2 ay
Bakanlık Merkez Stajı (Dil Kursu) 4 ay
Yurtdışı Stajı 12 ay
Kaymakam Vekilliği Stajı 9 ay
Kaymakamlık Kursu 4 ay
(2) Bakanlık, hizmet gereklerini göz önünde bulundurarak, mevcut adayların ve kaymakamsız ilçelerin sayısı, mülkiye müfettişlerinin çalışma dönemleri ve yurtdışında uygulamalı eğitim programının başlangıç tarihleri gibi nedenlerle yukarıda belirtilen stajların bir kısmını kaldırmaya, sıra ve sürelerini değiştirmeye, yenilerini eklemeye yetkilidir.
kaymakam adaylarının stajları bunlar... fakat örneğin içişleri bakanlığı merkez teşkilatında staj yapmak veya belli başlı önemli bakanlıklarda 1'er ay bulunmak hizmetlerin Ankaradan nasıl işlediğinin görülmesi olabilir kamu hukuku özellikle idare hukukunun uygulanmasının görülmesi ve tecrübe edinilmesi adına Danıştay'da da staj hiç fena olmaz mesala bunun gibi ilave stajlar olabilir yönetmelik değişikliğiyle yapılacağından zor da olmaz bunları yapmak o yüzden çalıştayda kabul gören buna benzer mesleki uygulamaların ilk tecrübe edenleri olabiliriz nasibimizde varsa eğer... -
yurtdışı stajı daha kısa diye biliyordum sanki
-
@başkan71 yurtdışı stajı daha kısa diye biliyordum sanki
-
Mesleğe dair değişikliklerin hangi mevzuatlarla yapılacağı da değişikliğin süreci ve uygulamasını belirler, örneğin yeni bir uygulama olan kaymakam yardımcılığı müessesesi ancak bilindiği üzere 1700 sayılı DAHİLİYE MEMURLARI KANUNU ile mümkündür ki kanun değişikliği meclisin gündemi ülkenin gündemi (seçim) meclis de yüzlerce kanun değişikliği görüşmeleri varken pek kolay gözükmüyor ancak diğer mesajımda belirtiğim gibi bakanlık uhdesinde yapılabilecek yönetmelik değişikliği ivedi olarak hızlı bir şekilde yapılabilir ve ilk uygulama örneği 107. dönem olabilir.
-
@başkan71 öyle bir düşünce var mı?
-
@muzgor (2) fıkrada süreleri bakanlık mevcut duruma göre istediği gibi takdir yetkisi kapsamında uzatmaya ve kısaltmaya yetkili kılınmış olduğundan...şuan 104-105 ler galiba 9 ay kadar yurt dışı stajı geçirdiler bunlar bu mesleğin ekstraları güzellikleri kamuda özellikle daha mesleğin en başında böyle bir uygulama çok zor...
-
@muzgor çalıştay sonrası bir şeyler netleşir çalıştayın amacı görüşülecek konulardan bazıları da bu yönde
-
@başkan71 hocam bu yurtdışı ile ilginiz teferruatlı bilginiz var mı sadece dil eğitimine mi gönderilşyor adaylar kalacak yer ,masraf vs . Devlet mi karşılıyor bunu
-
@muzgor detaylı biliyorum ancak şu aşamada sadece devlet ihtiyacınız olan şeyleri karşılıyor ilgili mevzuat hükümleri çerçevesince (harcırah kanunu vb.)