2016 i. hakimlik
2017 kaymakamlık
2018 kaymakamlık
2018 ysk seçim m.
2018 i. hakimlik
FC Real GDP
@FC Real GDP
FC Real GDP tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Merhaba forumdaşlarım. Son iki sınavda mülakata kalmış ve son mülakatta başarılı olmuş biri olarak sınav konusunda tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Yapacağım değerlendirme son iki sınavın soru tarzından hareketle olacaktır. O yüzden soru tarzı bu sınavda çok değişik olursa sorumluluk kabul etmem Neyse değerlendirmeme geçeyim fazla laf kalabalığı yapmadan.
anayasa: anayasa dersinde temel kaynak anayasa metni. Bunun dışında kalın olmayan ortalama bi anayasa kitabınız her ihtimale karşı olsun. Son sınavda siyasi partiler kanunundan 2 soru geldi. Bu sınavda da ilgili kanunlardan 1-2 soru gelebilir yine. siyasi partiler, aym bireysel başvuru ve milletvekili seçimi kanunu önemli bu sınav için.
idare hukuku: idare hukuku için yine kalın olmayan ortalama bi kitap işinizi görecektir. kitap öneremeyeceğim, kitabınızda hatalı bilgiler olmasın yeter. idare hukuku için kanun okumanızı önermiyorum.
medeni usul hukuku: bu ders için kanun metninden başka bir kaynak önermiyorum. yine bu derste sürelere dikkat etmeyin birkaç temel süre hariç. eski hale getirme süresi, bilirkişi raporundaki süre ve kanun yollarındaki süreyi bilmeniz yeterli bence.
medeni hukuk: murat kpss özel hukuk kitabının medeni hukuk kısmını öneriyorum sınav için. ben bu kaynaktan çalıştım. yine serkan karaoğlu'nun pdf notu var internette. ondan çalışmadım ama bayağı güzel hazırlanmış not. ulaşamayana mail ile gönderebilirim notu. bunun dışında medeni kanunun ilk 202 maddesini okumanızı öneriyorum.
idari yargılama hukuku: iyuk temel kaynak. danıştay kanunu da önemli. bu ders için kitap önermiyorum.
ceza hukuku: ceza kanunu temel kaynak. kitap önermiyorum.
borçlar hukuku: murat kpss özel hukuk kitabının borçlar hukuku kısmından çalışabilirsiniz sınava. borçlar kanunu da okuyun kesinlikle.
vergi: son sınavda yanılmıyorsam 12 soru direkt vergi usul kanununundan geldi. 1 soru amme alacakları kanunundan ve bir soru gelir vergisi kanunundan. yine muhtemelen 11-12 soru direkt vuk'tan gelecek. vuk temel kaynak bu sınav için. vuk'un 36 ve 92. maddeleri arasında kalan kısım hariç diğer yerlere çok iyi çalışın. yine ortalama bi vergi kitabınız olsun. gelir vergisi, kurumlar vergisi ve amme alacakları vergisi kanuna o kitaptan çalışın. başka herhangi bi kanuna çalışmanızı önermiyorum.
iktisat: yüksel bilgili makro ve mikro iktisat sınav için yeterli.
maliye: maliye için ben 4T'nin vergi kısımları hariç diğer bölümlerine bakmıştım. 3 soru için önerilecek bi kitap değil çünkü tuğla gibi. daha önce kpss-a, sayıştay gibi bütün sınavlara bu kitaptan çalıştığım için başka kaynak da bilmiyorum.
gkgy: bu kısımda sadece tarihe şöyle böyle çalıştım. fetihname'nin sınav formatında 15'li denemesi var, onu çözmenizi öneririm.
tüm dersler için ortak değerlendirme: kitaptan çalıştığınız dersin ilgili bölümü bitince o bölümle ilgili soru çözün mutlaka. örneğin medeni hukukta kişiler hukukuna çalıştınız o konuyla ilgili sorulara bakın. yani dersin tamamını bitirip soruları ondan sonra çözmeyin. kısım kısım soru çözerek giderseniz daha iyi anlarsınız. bol tekrar yapın. çözümlü soru setlerini tercih edin. kanundan çalıştığız dersler için kanundan iyi anlayamadığız yerleri çözümlü sorularla halledebilirsiz. çıkmış sorulara da çözümlü kitaplardan çalışın. tensip'i önerebilirim çıkmış sorular için. son sınav için monopol'ün denemelerini çözmüştüm. monopol alırsanız medeni hukuk ve borçlar hukukunun olaylı karma karışık sorularını çözmeyin. moralinizi bozmaktan başka bir işe yaramaz o sorular. setin diğer kısımları iyi. anayasa soruları da çok kolay setin, o kısmı da beğenmedim. sınava birkaç hafta kala hiçbir şey bilmiyorum hissi gelebilir. herkese geliyor o his, takmamaya çalışın o hissi. başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
sınavda herkese başarılar diliyorum.
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@rootofallevil adil bulmanız bu yüzden sanırım.
-
RE: 2018 İdari Yargı Sınavı
@james-buchanan hocam ben nikon kullanıyorum
-
RE: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
hukuk 39
iktisat 39
maliye 39
muhasebe 39
netlerim bunlar arkadaşlar. herkes alanları fullemiş diye korkuyorum. -
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
vurduğunuz gol olsun, başarılar herkese.
-
RE: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
@rootofallevil 155 net çok az geldi bana hukuk, iktisat, maliye ve muhasebe için. bu sınavda 160 soruda 159 doğru yapamayan geri zekalıdır. 4 yanlış yapılır mı Allah aşkına bu kadar basit sorular varken.
-
RE: (Anket) Girmek istediğiniz kurumlar
Sayıştay. İdari hakimlik ve kaymakamlık mülakatlarından elendim ama aklımda hep Sayıştay vardı. lakin PTT gişe personeli olursam şaşırmam.
FC Real GDP tarafından gönderilen son iletiler
-
@Gresham-T hocam daha ilk günden yani evrak işlerini halletmek için mahkemeye gittiğimiz günden beri bize hakim gibi davranıyorlar. buradaki idari personel ve hakimler bize aday hakim gibi davranmıyor. idari personel ve hakimler bize hakim bey/hanım şeklinde hitap ediyor. mahkemeden mahkemeye değişmekle birlikte aday hakimler için oda/masa sıkıntısı var. itibar konusuna gelirsek de söylediğim gibi burada asil hakimler gibi muamele görüyoruz. şimdilik dışarıda tanınmadığımız için dışarıda itibarımız nasıl bilmiyorum.
-
@BatmanDarkNight hocam tam sayıyı bilmiyorum ama en az 60-70 kişi iibfli.
-
@merasim34 hocam net maaş 5497 TL. 200 lira bes kesintisi var. bes iptal edilirse düz hesap maaş 5700 TL şu anda.
-
@Gresham-T hocam eğitim 1 yıl olacak. eğitimin 3,5 ayı 2 parça şeklinde akademide olacak, geri kalan 8,5 ay idare ve vergi, bölge idare mahkemesi, danıştay ve zaman kalırsa 15 günlük valilik stajı var bu 2 yılın aynı içinde. eğitimin bitimiyle atama arasında bazen 2-4 ay arası boşluk olabiyormuş. o ara ne yapılıyor bilmiyorum.
-
@yılmaz hocam hepimiz 2018 sınavını kazanan adaylarız ve 100 kişilik kontenjan doldurulmuş.
-
@dust7 hocam iki hafta önce staja başladım. Ankara'da yaklaşık 80 kişiyiz. iibf sayısı hukuk mezunu sayısının yaklaşık 2 katı. tam sayıyı bilmiyoruz. evrak işlemlerini yapan memura sorduk o da bilmiyordu. listede sadece isimler yazıyor dedi. 100 kişinin 60-70 tanesi iibfli olduğu söyleniyor.
-
RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
atama ilanı gelmiş ama forumda yaprak kıpırdamıyor.
-
@johnash hocam yazımda belirttiğim gibi değerlendirmemi son 2 sınav sorularından hareketle yaptım. sorular genelde direkt kanun metninden geldi son iki sınavda. kaynak konusu çok abartılıyor bence. fazla kaynak kullanmasam da öyle sihirli bi kaynağın olduğunu düşünmüyorum. kaynağınız hatasız ve fazla kalın olmasın. kanun ve soru odaklı giderek sınavda başarılı olabilirsiniz. eğer günde 4-5 saat çalışabilirseniz bu sınav için kalan süre size yetecektir. sınava girmenizi öneririm. öyle sindire sindire çalışılacak bir sınav değil bu sınav. sindire sindire çalışırsanız sindire sindere unutursunuz muhtemelen konuları. kanun, soru (özellikke çözümlü soru) ve sürekli tekrar bu sınavın şifresi bence.
-
@vamos hocam 2016 sınavında 7'li gruplar halinde mülakata girmiştik. 7 kişiye ortak bir soru sorulmuştu. kendini tanıtma hariç soruyu cevaplamak için kişi başı en fazla 20-30 saniye konuşmuştuk. 2018 sınavında ise mülakata teker teker girdik. mülakatlar 1.5 dakika civarı sürüyordu. kendini kısa bir tanıtma ve 30-45 saniye kadar bir zamanda sorulan soruyu cevaplama şeklinde oldu. mülakata kalırsanız mülakata öyle sınava çalışır gibi çalışmanızı önermem. temel konuları bilmeniz yeterli. her ne kadar pek önemli olmasa da giyiminiz, oturup kalkmanız ve hitabetiniz düzgün olsun.