Green Card Başvuru
-
Başvurular başlamış. Amerika hayali olup şartları sağlayanlar başvuru yapabilirler. Son başvuru 6 Kasım. Özellikle dil eğitimi, iş tecrübesi olanlar ve yazılımcı arkadaşlar aklınızda yurtdışı varsa bir bakın.
Türkçe başvuru yönergesi bağlantı -
@onuktekin hakkınızda hayırlısı olsun ancak youtube'da gidip her şey mükemmel ama mutlu olamadım diyen çok kişi var. Doğduğun topraktan kopabilmek çok zor.
-
@aliveli hocam bana koymaz da şu an gitsem buradan daha iyi bir hayatım olacağını sanmıyorum. Ama yazılımcı olsam ya da buradaki işimin (işsizim,varsayım yapıyorum) Amerika'da karşılığı olsa şansımı denerdim.
-
@onuktekin yazılımcı olsanız burdan frelance iş yapmak daha avantajlı dolar kazan tl ile harca
-
@evandro Hocam oranın sağlayacağı iş ağını buradan sağlamak mümkün değil. Freelance işleri yine yaparsınız ama oradaki yaşam standartları ya da iş fırsatları daha başka.
-
Daha önce giden biri varsa gelse de anlatsa biraz
-
@aliveli çok yakın bir arkadaşım mayıs ayında 6 aylığına dil kursu için Kanada'ya gitti, gitmeden önce kalmanın yollarını(dil kursu uzatma, çeşitli sertifika programları vs) aramıştı ve kalmaya epey niyetliydi, ilk başlarda herşey güzel gidiyordu ama kendisiyle konuştuğumuzda sürekli ülkedeki katı kurallardan, ülkenin çok sakin/durgun ve soğuk bir ülke olduğundan, tam bir emekli yaşantısı olduğundan bahsediyordu ki nitekim ülkeye bir türlü adapte olamadı. Dışarıdan bakıldığında çok absürt bir durum yani Kanada belki dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerin başında ama arkadaş adapte olamadı,Türkiye'nin keşmekeşine alışıp orada o denli sakin bir yaşamı kaldıramadı belki de Velhasıl kelam bu ay sonu geliyor arkadaşım, yazınızı görünce bunları yazmak istedim. Hakikaten belirttiğiniz gibi davulun sesi uzaktan hoş geliyor ama farklı bir ülkede sil baştan bir yaşam/hayat kurmak gerçekten zor bir durum.
-
@sofuoglu hocam gitmek oraya alışmak falan çok zor buradan tiksinmek bile yetmeyebiliyor. Gidecek olana da seatle'ı tavsiye ederim yeterince türk var, orada yalnızlıkla mücadele de birbirinize destek olursunuz en azından. Seatle hariç etrafımda gidenler deliksiz geri döndü.
Avrupa'ya gidip kalma oranı daha yüksek alışmak daha kolay sanırım. Benim gözlemlerim bu şekilde. -
@aliveli kesinlikle aynı fikirdeyim seninle hocam yurt dışı deyince nedense insanların ilk aklına gelen Amerika oluyor bu tabunun yıkılması lazım, mesela Karadağ tercih edilesi bir ülke nüfus düşük,refah yüksek, çok tatlı bir ülke ileride bir gün yurt dışına yerleşmek gibi düşünceye sahip olursam ilk tercihim Karadağ'dan yana
-
@sofuoglu maksimum 5 sene içinde avrupa birliği üyesi
-
Green card hakkı kazanma sürecinde yüksek lisans, doktora vs etkili mi?
-
@aliveli Aynen onu atlamışım, işin bir de o boyutu var, biz de hala uğraşalım girmeye , biraz düşüneyim o vakit Karadağ şurası zaten bi otobüsle gideriz :))
-
@hgrotius hocam is tecrübesi istiyor doktorayı yüksek lisansı tecrübeden sayıyor mu bilmiyorum.
-
kpss kurum sınavları ve mülakatlara 5 senemi verdim. haliyle iş tecrübesi de yok. 2 yıl şartından dolayı başvuramıyorum. yds/toefl şartı koysalar bu kadar koymazdı!
-
Memurlar 3. derecenin 1. kademesinde almaya hak kazanmıyor mu? Bizim iş yerinde bir zat-ı muhterem var, ya dedi şu özel sektörde geçen süreleri saydırayımda derecem ilerlesin dedi. Hayırdır dedim, maaş farkı yok, neden istiyorsun? Ya dedi 3/1 e düşeyim de yeşil pasaport çıkarırız dedi. Sanırsın dedim her hafta Avrupa'ya gitmek istiyorsun. Adam haftasonu 10 km araç kullanmaya üşeniyor, kafasında yeşil pasaport alma düşüncesi. Memuriyette ilginç klişelerden biridir, yeşil pasaport sahibi olmak.
-
@antimülakat Bkz. ehliyet alıp hiç kullanmayan kadınlar.
-
@onuktekin doğrudur ama burda da kur farkının avantajları çok fazla