YDS'nin Önemi
-
@Antimülakat yds puani ornek olarak girilmistir, alan netleri kime ait acaba
-
@ekon hocam geçen yıl bir arkadaşımız netleriydi tam hatırlamıyorum ama belge üzerinden çıkardık bunları yoksa size mi ait?
-
@Antimülakat degil hocam sadece burdaki kimse mi diye merak iste . Alan disi bolumlerde de iyi yapmis arkadas masallah
-
Her sey bi yana zaten bu sene de yds si olan arkadaslar epey vardi bu ilan yokluguyla yeni katilanlarla puanlari artik merak ediyorum dogrusu; 90 dan asagi kapatmicak mi ne ilanlar :S
-
yds için kursa gitmeyi planlıyorum sizce sınava 2 ay kala gitsem ne kadar faydalı olur nolur nolmaz belki guy vmy açılır diye şimdiden kayıt olmak istemiyorum onlara çalışmaya devam etmek istiyorum
-
@totti yabancı dil için uzun vadeli çalışmak daha makul 2 ay kısa bir süre
-
şimdi tablo güzel de yabancı dili olmayanlar nasıl yapacak mesele o. yds'den 70 almak kolay iş değil şimdi bu adam önce yds çalışacak 70 alacak sonra kpss mi çalışacak? yani 2 senesini harcayıp sonra ilan mı bekleyecek? veya bu ikisini bir arada nasıl götürecek mesele o.
-
@SR ikisini bir arada götürmek kesinlikle daha mantıklı dil konusunda ayrı çalşmaya gerek yok diğer derslerden sıkıldığınızda tureng sözlük ve bir çıkmış parağraf sorusu açıp kelime analizi yapın mesela
-
Arkadaşlar bu tablo dışında kpss için yabancı dilin önemini anlatan bir tablomuz var onunla meseleyi daha net ortaya koyarız diye düşünüyorum.
-
@aliveli hocam cesur öztürk'ün proficiency için ne dersiniz? Kursa gitmeden kendim çalışmayı düşünüyorum yds 50 seviyesindeyim.başka önerebileceğiniz kitap var mı?
-
@SH5826 hocam bahsettiğiniz kitabı incelemedim
-
@SH5826 hocam klasik bir kaynaktır. Ben çok beğenmedim, genelde hazırlık atlama sınavları için Hacettepe, Odtüde kullanılır. Kalınca bir kaynak, konuları bitirmek zor bir de bana o zaman karışık gelmişti.
-
Hemen hemen her dil sinavina girmis biri olarak (üds,yds,ielts academic, toefl) kpss icin yds ye girecek arkadaslara onerim bu sinava hazirlanmadan once kendinizi denemeniz. 3 saat tutarak, sinav ortami hazirlayarak, sozluk vs. Kullanmadan kendinizi test edebilirsiniz. Ydsde sorular soyle dagilir:
Kelime bilgisi 6 soru
Dilbilgisi. 10 soru
Cloze test. 10 soru
Cumle tam. 10 soru
Ceviri. 6 soru
Okuma. 20 soru
Kars.konus. 5 soru
Yakin anlam. 4 soru
Paragraf tam. 4 soru
Anlami bozan. 5 soruGrammer/dilbilgisinde 10 soruda bence 8 veya 9 dogrunuz yoksa grammer agirlikli calisabilirsiniz. Onerebilecegim kitap bunun icin yok cunku her kitap ayni seyleri farkli yaklasimlarla anlatir, oyuzden en iyisi size uygun olan grammer kitaplaridir. Bu kismi hallettikten sonra kelimelerle ilgili sorun yasiyorsunuz suat hocanin veya akin dil egitimin kitaplarini, kisacasi elinizdekini kullanabilirsiniz. Ya da netten yds kelimelerini bulup kendiniz kartlar hazirlayabilirsiniz, bu yontem bende daha cok ise yarar her zaman. Cloze test, cumle tamamlama, paragraf tamamlama ve okuma parcalari sorulari icin guncel siteleri takip etmek faydali oluyor. Bbc news, americanscientific, natgeo...vs. Gibi... Yakin anlamda birebir dilbigisi kullanmak sanirim en iyi yaklasim. Anlami bozan sorularinda ise ilk cumledeki ana fikri bulup mantik silsilesi kurmak fayda saglayabilir. Umarim girecek arkadaslara faydali olur
-
yds için ders videosu bulabileceğim internet sitesi var mı? (ücretsiz) ya da elinde video olup bana atabilcek olan
-
@totti ücretsiz video sitesi hatırlayamadım ama çalışma sitesi var önerebileceğimiz
-
yds nin önemi kalmadı
-
@ncbb hayat süprizlerle doludur hocam , puan türlerinden hızlı alım yapmak için çekildi ama neyin ne olacağı belli olmaz.
-
@aliveli valla kardeşim işin şakası bundan sonra dahada önemi artacak gibi duruyor. her ilanda +40 +50 +60 +70 +80 +85 gibi şartlarla karşılaşınca millet şok millet isyanda olacak
-
@aliveli o da olur hocam en azından deneriz
-
YDS'nin önemi kalmadı kısmına kesinlikle katılmıyorum. Kurumların yarısı YDS puan şartı koyuyorsa bundan sonra min %70'i YDS taban puan şartı koşacak. Demedi demeyin.