Vakıf Katılım Bankası A.Ş Müfettiş Yard.
-
@sofuoglu ben varım hocamda çok ümitli değilim o sınavdan. Bakalım alandan birşeyler yapmaya çalışıp uzmanlık kovalıcaz.
-
@eomer aynen hocam bu sınava nazaran Vakıfbank sınavında gerek İngilizce barajı,gerekse süre noktasında bayağı çetrefilli olacağa benziyor.Yine elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.En azından bu sınava göre daha şeffaf olacağı aşikar.
-
@sofuoglu inş ben gireceğim kardeşim
-
@iyimser16 İngilizce kısmı bu sınava kıyasla nasıl olur dersin kardeşim,bu sınavdaki ingilizce soruları genelin aksine yapılabilecek düzeydeydi tek sıkıntı süreydi benim nazarımda.Malum bi de &70 barajı var nasıl olacak merak ediyorum.
-
@sofuoglu kardeşim şimdi bana itiraz edeceksiniz biliyorum ama bnce bu sınav vakıfbanka göre daha zor demiyimde daha tuhaf bi sınavdı, mesala vakıf"ın ingilizcesi daha zor ama cümle tamamlama gbi çeviri gbi re-statement gbi gördüğünde çabuk yapacağın okuyup kendini fazla yormayacağın soru tipleri geliyor, burada ise o uzun paragraf tamamlama, roma rakam ve 2-3 soruluk sık tekrar eden paragraf soruları beni çok yordu ve zmn kaybettirdi. Keza problem sorusuda 4-5 tane vardı ama oyaladı, bilsende çözmek için zamanını alan sorular çoktu ki ztn bn kimseyi duymadım ben bütün soruları yaptım diyen, herkes 10-15-20 soru boş bıraktım dio. Sınav 4 saat değilde 2-2 olsa ben ilk bölümü yetiştiremezdim, alandaki çabuklukla işletme ve istatistik"ten bıraktığım 8-10 boş iyi zmn avantajı sağladı bana ilk bölüm için. Eğer 30-35 kişi fln alırlarsa veya uzmanlık kontr. İçin flnda mülakata çağırırlarsa, ve ingilizce ve alan barajı uygulandığı takdirde çok sürpriz sonuçlar çıkabilir, umudu az olan insanlar çağrılabilir gbi geliyor bana.
-
@sofuoglu kardeşim buna göre daha zor olur ama bunun gbi yorucu değildi, biliyorsan tık tık yapacağın çeviri cümle tamamlama bağlaç soruları fln vardı, Burada o roma rakamları paragraf tamamlamaları fln bilsende okumak zorudasın, oda ço süreye maaloluyor ingilizceyi sona bırakan çoğu kişi o son 15-20 soruyu yapmamıştır bile. Bunla kıyas olmaz ama bn halkın ingilizcesini 30-35 dk"de yapmıştım 47-48 doğrum vardı, katılımın ingilizcesi 11.20"de bitmişti.
-
@iyimser16 hocam söylediklerine harfiyen katılıyorum.Ben vakıf katılımın sınavında ingilizceyi en sona bıraktım ve sadece ilk 42 soruya bakabildim ve dediğin gibi uzun ve yorucu paragraflar,üstüne bıkkınlık,karın açlığı gibi bi çok etken öne çıktı bu sınavda ki herkesin sıkıntıları olmuştur illa ki.Vakıfbankın sınavında da ilk olarak ingilizceden başlamayı düşünüyorum fakat genel yetenek kısmında da sözel-sayısal mantık ve problem ağırlıklı olduğu için de orayı da yetiştiremem diye de tırsmıyorum değilim vallahi her soruya 1 dakika düşüyor çok ekonomik kullanmak gerekli süreyi.
-
@sofuoglu hocam valla beni en çok korkutan kısmı o gy kısmı sınav açıldığından beri alanı minimum çalışıp elimden geldiğince gy ingilizce kasıyorum, o sayısal sözel mantıklar nasıl 1 dk ye sığacak merak ediyorum:( kardeşim katılımın sınavında ztn bunlara takılmayanı mülakatsız alsınlar
-
@iyimser16 kardeşim genel yetenek kısmına nereden ve/veya nasıl çalışıyorsun acaba,bu sözel ve sayısal mantık sorularında benim de sıkıntım var da ne yapsam nasıl yapsam bilemiyorum.
-
@sofuoglu irem yayıncılığın sözel mantık kitabını aldım kardeşim, derside ilyas güneş isimli bi hocadan çalışıyorum, problemleride soru çözerek halletmeye çalışıyorum
-
@onuktekin allah razi olsun kardesm askerlik geldi yas geldi bekleyen de olunca skntili bir surec daha beni bekliyor . Hayirlisi bakalim.
-
@sofuoglu hocam tesekkur ediyorum aynen ona da girecegim de bakalim hayirlisi.
-
arkadaslar bende vakıf katılımın sınavına girdim. ingilizceyi bir saatte bitirdim ama gk-gy de 2 saatim gitti dolayısıyla alana pek vakit ayıramadım. hukuk iktisat ve para banka sorularına bakmaya calıstım. bu sınavdan önce baraj vs gibi konularda hiç bir açıklama yapmadıkları için ingilizce, gk-gy, alan sırasıyla gitmeye çalıştım vakıfbank müfettiş yardımcılığı sınav açıklamalarını göz önüne alarak. ama her bölümdeki soruların katsayıları aynıymış diye duydum. kitapçıkta yazıyormuş diyolar ama aynı kitapçığı bende okudum öyle bir şey hatırlamıyorum. bu sınav girdiğim ilk bankacılık sınavıydı. vakıfbankın sınavına katılacaktım ama bunda da kendimi denemek istedim, en azından soruları görmek için girdim. az çok bi değerlendirmem oldu müf. yard. sınavı hakkında. vakıfbankın sınavında katkısı olacağını düşünüyorum. herkese başarılar.
-
Kendi tahminim dostlar 32 subeye cikti sanirim vakif katilimin sube sayisi . Bana gore 10 mufettis yardimcisi alacaklar buna ilave olarak ic kontrol ve uzman yardimciligi icin umutluyum keza bankanin bir genel mudurlugunun oldugunu varsayarsak orada yetistirmek icin uzman yardimcilarina ihtiyaclari olacaklari asikardir. İngilizcesine gelecek olarsak sinavin bence guzeldi halkbankin olcum yapmayan ingilizcesine 10 basardi. Halkta 54 dogrum vardi bunda 50 civari olacagini Dusunuyorum. Gk gy si de fena sayilmazdi ama alana hazirlanmak icin pek vaktim olmamisti daha dogrusu hukuk sorularinda unuttugum bilgiler mevcuttu. İnsallah en az 50 ye yakin mufettis uzman ic kontrol yardimcisi alimi olur .
-
@voshue hocam 32 şubesi var ama genel müdür ve yön.kur. başkanının dediklerine göre ciddi büyümeye gitme planları var, bi hazine desteği durumu varmış o gerçekleşirse dio veya gerçekleşti artık büyüyecez diodu. Ki devlet destekli bi banka için gayet normal bnce. Bide ben para yatırmak için sıra beklerken adamlara sürekli bank asya işlemleri geldi, çek, kredi borcu gbi vs, gerçi yön.kur.başk."ın açıklaması var bank asyadan asla ne eleman ne altyapı nede şube alırız diye, ama geçici olarak bank asyanın işleride bunlardaysa oda iyi bi avantaj bence. Uzman, kont, analist, hatta gişe elemanını bile şu sınavla alsalar bnce onlar içinde bizim içinde çok iyi olur:)))
-
@voshue ben 10 kişiden daha fazla olacağını düşünüyorum. Yani eğer banka uzun vadeli bir yatırım olarak görüyorsa 10 kişi (ki bunun içinde bt müfettişleri de dahil) bence az bir sayı. Sonuçta banka bu adamları yetiştirene kadar şube sayısı artacak en iyi ihtimalle bir sonraki ilana kadar şube sayısı bayağı artar. Nedeni ise adamlar hızlı büyüme derdinde. Zaten benim anladığım kadarıyla devletin eli ayağı olacak ve @iyimser16 'nın da dediği gibi bir nevi bank asya yerini alacak bir katılıma ihtiyacı var devletin. Bu bence ziraat değil vakıf. Nedeni ise sermayesinin direk Başbakanlık VGM 'ye ait olması. Yani direk Başbakanlığa..Umarım müfettiş yard. sayısı daha fazla olur kendi adıma uzmanlık vs düşünmüyorum. Malum hali hazırda işim var. Şöyle bir 20-25 olsa ne güzel olur :):)
-
Ben epey umutluyum sayı konusunda..Sınava katılım sayısı bakımından da düşünürsek çoğu kişinin şansı yüksek.Bir de alanı dikkate alıp uzmanlık,iç kontrolör alırlarsa hepimizi tatmin eden bir durum ortaya çıkar.
-
@eomer sayı konusunda bnmde umudum çok yüksek inş boşa çıkmaz umutlar, sınava giren sayısıda 1500"i bulmaz gbi geliyor, ayrıca bayan arkadaşlarında olmaması çok iyi, sana sanki salı ve ya çarşambaya bi ses gelecek gbi geliyor. Çok sürprizlere açık bi sınav. Bide bu adamların 4 ay öncesine kadar hiç reklamlarını görmezken son 1 aydır tv"de maç panolarında çok görüyorum.
-
İngilizce dısında sınav kötü geçmedi..Umarım ingilizceden kaybetmeyiz..
-
Arkadaşlar benim de şahsi düşüncem,bu sınava yapılan başvuruların kariyer.net üzerinden alınması dolayısıyla sınava başvuran ve ortalama ve/veya ortalamanın üzerinde bir nete sahip kişilerin bilgilerinin belli bir havuza atılabileceği ve ilerleyen dönemlerde ihtiyaç dahilinde bu havuzda olan kişilere teklif edilebileceğini düşünüyorum.Birçok arkadaşın da fikirleri bu yönde bence de şuan halihazırda sadece müfettişlikle yetinmeyecekleri aşikar,ek olarak uzman yrd,iç kontrolor vs gibi pozisyonlara da alım yapılabilir ve sınavı başarısız olan arkadaşlar için de ilerleyen dönemlerde ihtiyaca göre çağırabilirler,yeni ve atak yapan bir banka @iyimser16 hocamın da dediği gibi ben de televizyonlarda reklamlarını,maçlarda maç panolarında görüyorum.Bu hafta içi açıklanır inşallah da kafamızdaki soru işaretlere bir çözüm bulmuş oluruz