TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

    Uluslararası İlişkiler Bölümü Bitirme Konusu

    İİBF
    uluslararası i̇lişkiler bitirme konusu tez yazma konu
    8
    11
    1079
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • S
      Sınavsayar Son düzenleyen:

      Arkadaşlar bir tanıdığım Selçuk Uluslararası İlişkiler 4. sınıfta. Bitirme ödevi/tezi konusunda yardım istiyor. Bu konuda yardımcı olacak, Selçuk mezunu arkadaş var mı? Dış Politika konusunda olursa çok seviniriz.

      B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • Antimülakat
        Antimülakat Son düzenleyen:

        Arkadaşlar el atacaktır hocam. İnşallah yardımcı olan birilerini bulursunuz.

        1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • A
          antoniogramsci TİHEK 2018 Son düzenleyen:

          Arap Baharı'nın Türkiye'nin Filistin Sorununa ve İsrail ile İlişkilerine Etkisi. Kaynakça bulamaz yalnız çünkü yeni bir konu. Gazeteler, haber bültenleri, makaleler vs. üzerinden gidecek.

          1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • G
            Grejuva Son düzenleyen:

            Konudan ziyade çalışma yöntemi ve savını nasıl dile getirecek onu düşünsün. Fazla kasmaya kesinlikle gerek yok. Konu sade ve yöntem belli olursa çok rahat eder.

            T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • T
              Tardukağan Son düzenleyen:

              Selçuk Mezunu değilim, ancak yardım edebilirim. Özelden istediğiniz zaman yazabilirsiniz hocam. Dış politika denildiğinde, şüphesiz ilk akla, AB ve Türkiye ilişkileri gelir. Üzerinde bolca şeyler yazılıp, konuşulmuştur.

              1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • T
                Tardukağan @Grejuva Son düzenleyen:

                @grejuva, içinde söyledi: Uluslararası İlişkiler Bölümü Bitirme Konusu

                Konudan ziyade çalışma yöntemi ve savını nasıl dile getirecek onu düşünsün. Fazla kasmaya kesinlikle gerek yok. Konu sade ve yöntem belli olursa çok rahat eder.

                Hocam yorumunuza katılmıyorum. "Fazla kasmaya kesinlikle gerek yok" cümlesi akademiye, her şeyden önce eğitim- öğretime ters gelen bir cümledir. Kasmaya gerek yok ise isteyenler evlerinde rahata erebilirler. Bir devlet üniversitesinde ben bunu kabul edemem. Kontenjan dolduran birisi elinden gelenin hepsini yapmalıdır. "Research question" (araştırma sorusu) seçimi kilit ve en önemli noktadır. Aksi taktirde, söylenenleri tekrar etmekten ileriye gitmez. Bu durumda, zaman ve emek kaybıdır.

                G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • G
                  Grejuva @Tardukağan Son düzenleyen:

                  @tardukağan Yorumuma katılmamanıza saygı duyarım. Aynı bu şekilde anlaşmazlıklar uluslararası ilişkiler disiplininin temel söylemsel argümanıdır. Önemli değil asıl maksat soru soran kardeşimize fikir edinmesini sağlamak. Sorun soran arkadaşımız yorumu okur kendisine göre çıkarım yapar. Herkese iyi günler.

                  1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • B
                    Bohr @Sınavsayar Son düzenleyen:

                    @sınavsayar Mevcut uluslarası sorunlarla ilgili bir çalışma yapabilir türkiyeyi uzaktan yada yakından etkileyen sorunlar ve tr nin tutumu filan

                    Qaffedenyo

                    1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • F
                      Fişek MORGEN Son düzenleyen:

                      Dış ilişkilerdeki pejoratif siyaseti araştırsın. Son zamanda baya atarlı farklı bi dış politikamız var.

                      Ağzını gırdığımın garibanlığı...

                      1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • F
                        Ferenc Puskas Son düzenleyen: Ferenc Puskas

                        Ben de uluslararası ilişkiler mezunuyum, biz de bitirme tezi yoktu ama birçok kapsamli ödev yaptım. Daha çok kaynak bulabileceği bir konu seçsin öncelikle. Bu yüzden ben genellikle Osmanlı yıkılış dönemi ile ilgili ödev yaptım. Mesela bir tanesinin konusu doğu sorunu idi, bunu Viyana düzeninden Cumhuriyetin kuruluşuna kadar sistemli şekilde getirmiştim. Bunun içinde 93 harbi, Balkan savaşları vs falan da var. Yabancı kaynak yollayabilirim.
                        Bir de genellikle aldığım dersler Osmanlı hinterlandi bölgesini içeren derslerdi. O yüzden yine onlardan örnek vermek gerekirse; Osmanlı/Türk-Rus rekabeti üzerine de ödev yapmıştım. Yine bu çarlık döneminden taa 1552 korkunç ivanin asya işgallerinden günümüze kadar( Rus uçağı düşmesi, karlov suikastı, Suriye sorunu vs) getirmiştim.
                        Genellikle çoğu sınıf arkadaşım batı üzerine dış politika yoğunlaşırken ben tam tersi üzerine yoğunlaştığım için hocaların daha çok ilgisini çekiyordu, tavsiye ederim.
                        Yine Türk- İran ilişkileri üzerine de ödev yapmıştım bunu da taa mezheplerden başlayarak anlatmıştım. Bu da olabilir.
                        Dış politika yerine uluslararası ilişkiler teorileri üzerine ödev yapma seçeneği varsa onu da önerebilirim. Realizm ve liberalizmi karşılaştırarak bir research question olusturmustum. Eğer konu hakkında zorunluluk yoksa bu da olabilir.
                        Yine soru olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.

                        1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                        • S
                          Sınavsayar Son düzenleyen:

                          Arkadaşlar teşekkürler bilgi için. Oldukça faydası dokundu hatta diğer bölümü okuyanlarda fikir edinmiş. Foruma girip yazarsanız daha fazla cevap veren olur dedim.

                          1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • 1 / 1
                          • İlk ileti
                            Son ileti