TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    aralık 2018 i̇dari yargı hakimliği
    280
    3899
    932224
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Mehmetemir
      Mehmetemir @Frekoza06 Son düzenleyen:

@frekoza06 bende kul hakkı olmayan notlar var e mail atın yollayım.
      İsteyen varsa onlara da atarım.

Allah, sürecin sonunda tüm kardeşlerimizin yüzünün güldüğü sınav sonucunu herkese nasip etsin İnşAllah...
      Dualar tüm kardeşlerimiz için...

A S L 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • Mehmetemir
        Mehmetemir @sena_25 Son düzenleyen:

@sena_25 çok teşekkür ederiz.

Allah, sürecin sonunda tüm kardeşlerimizin yüzünün güldüğü sınav sonucunu herkese nasip etsin İnşAllah...

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • S
          sena_25 @Mehmetemir Son düzenleyen:

@mehmetemir Ne demek. Sizin katkılarınızın yanında benimki naçizane bir fikir beyanı . Paylaştığınız notlar için ayrıca teşekkür ederim . Özellikle HMK benim için çok faydalı oldu. Elinize, emeğinize sağlık.

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • Mehmetemir

@sena_25 Estağfirullah hocam ne yaptık ki, kim olsa aynı şeyi yapar ama tekrar söylüyorum o not tek yetmez. HMK en uzun derstir aslında zor değilde baya uzundur. O not size genel mantığını anlatır üzerine kanunu iyi ekleyip mesela Serkan hocanın soru bankası alırsanız full bile yaparsınız.

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
            • S

@mehmetemir Hocam 3 kez kanunu bitirip, üstüne soru çözmeme rağmen bir türlü oturmamıştı. Notu da şimdilik 1 kez okudum ve dediğiniz gibi ikisi birleşince hiç almadığım bir ders olmasına rağmen şimdi daha iyi çözüyorum soruları.

• Mehmetemir

@sena_25 aynen hocam her ders için kısa da olsa bir nota bakmak gerekir ki sistematik öğrenilsin Zira kanunlar çok sistemli hazırlanmıyor.

• U
                  ugur2428 @Mehmetemir Son düzenleyen: ugur2428

@mehmetemir hocam affınıza sığınarak bir düzeltme yapmak istiyorum. Valinin yeniden görüşülmesine uygun görmediği kararlar kesinleşir ve idari yargı yolu kapalıdır. Ancak meclise geri gönderdiği kararların meclis ısrarı üzerine kesinleşmesi durumunda valinin iptal davası açma hakkı vardır. Aym'nin iptal ettiği hüküm yeniden görüşülmesine uygun görülmeyen kararların kesinleşmesi üzerine idari yargıya başvuru ile ilgiydi.
                  Yani valinin yeniden görüşülmesine uygun gördüğü kararların kesinleşmesi üzerine idari yargı yolu açıktır.

• S

@mehmetemir Hmk için Tensip almayı düşünüyorum . 2017 baskısı varmış işime yarar mı ? Fikriniz nedir?

Mehmetemir 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • B
                      bydaler Son düzenleyen:

Arkadaşlar sorumu özellikle daha önce sinava girmiş arkadaslar icin soruyorum;sınavdaki mikro makro ve maliye bölümleri kpss den daha rahat deniliyor en azından iktisat kısmı için..ben iktisat kısmına sadece hızlıca formüllere ve kısa özetlere bakıp girmeye düşünüyorum..sizce iyi mi yaparım ? Maliye ve iktisat kismini soru zorluk level nasıl?

F B 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                      • Mehmetemir
                        Mehmetemir @ugur2428 Son düzenleyen:

@ugur2428 hocam çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun..

U 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • Mehmetemir

@sena_25 hocam yeni baskısı ne zaman çıkar bilmiyorum, Medeni Usulde sistem değişikliği temel olarak istinaf sistemi geldiği 20 temmuz 2016 da oldu bu tarihten sonra çıkan her kitaba az sayıdakı güncel değişikliklere bakarak çözebilirsiniz ama soru bankası olarak sertkan hocayı öneririm mutlaka alın. Onun arkasında da çıkmış soruların hepsi olmasada bir kısmı var. Anlatım çok güzel...

• S

@mehmetemir Peki hocam çok teşekkürler . Tavsiyenizi mutlaka göz önünde bulunduracağım.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                            • Y
                              yigido89 Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

tarih için elimde ramazan yetgin evveliyat 2016 video ders notları ve soru bankası var yeterli olur mu yoksa tarihin pusulası vs almaya gerek var mı arkadaşlar ?

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • U
                                ugur2428 @Mehmetemir Son düzenleyen:

@mehmetemir rica ederim hocam

I 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                • I
                                  ironi @ugur2428 Son düzenleyen:

Arkadaşlar benim de bir sorum var. Malum zaman Kısıtlı neredeyse iktisat ve matematikte sıfır biriyim. Bunları hiç
                                  Çalışmamanın eksisi ne kadar büyük olur? Yanlışların doğruları götürmemesine güveniyorum biraz ama fikir almak istedim.

O 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                  • O
                                    olursaolur @ironi Son düzenleyen:

@ironi soru gelen hiçbir kısım sansa bırakılmamalı diye düşünüyorum ilk 300 de yer almak bunu gerektiriyor maalesef

I 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                    • F
                                      FC Real GDP @bydaler Son düzenleyen:

@bydaler hocam son sınavda maliye zordu, öyle üstünkörü çalışılıp yapılacak sorular değildi pek. iktisat kolaydı ama.

Ancak fikirdir varlığın, gerisi et ve kemiktir bir yığın.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • I
                                        ironi @olursaolur Son düzenleyen:

@olursaolur iktisattaki tablolar, formüller vs karışık geliyor bana. Basit anlatım dili olan, temel bir şekilde de ihtiyacı karşılayan kaynaklar hangileri? Tavsiye edebileceğin var mı? Elimde analiz iktisat var tam 900 küsür sayfa çalışmakla bitecek gibi durmuyor.

O 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • G
                                          gaye @yigido89 Son düzenleyen:

@yigido89 onceki sayfalarda bi arkadas sormustu ramazan yetgin'i. tarihin pusulasi demislerdi tecrubeli arkadaslar. ben de simdilik yetgin cozuyorum. olmadi alacam pusulayi. yildim kitap almaktan al al bitmedi her sinav icin ayri.

• B
                                            burakcetin @bydaler Son düzenleyen:

@bydaler, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

Arkadaşlar sorumu özellikle daha önce sinava girmiş arkadaslar icin soruyorum;sınavdaki mikro makro ve maliye bölümleri kpss den daha rahat deniliyor en azından iktisat kısmı için..ben iktisat kısmına sadece hızlıca formüllere ve kısa özetlere bakıp girmeye düşünüyorum..sizce iyi mi yaparım ? Maliye ve iktisat kismini soru zorluk level nasıl?

Genel anlamda kpss.ye kıyasla daha kolay.

• 1
                                            • 2
                                            • 50
                                            • 51
                                            • 52
                                            • 53
                                            • 54
                                            • 194
                                            • 195
                                            • 52 / 195
                                            • İlk ileti