29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir kardeşim bana da not gönderebilir misiniz?
-
@ironi justice 'deki iktisat sorulari orta düzeydi işinizi görebilir
-
Arkadaşlar mükemmeliyetçilik gibi bir takıntıya sahip olanınız var mı aşabileniniz daha doğrusu? Ben bu konudan çok muzdaribim şu anda. Mesela borçlar geneli ders dinledim a kadrodan bitirdim kanun okudum konsensus çözdüm monopole geçtim bir soru çözemedim çünkü notlarımda yoktu kanunda da üzerinde durmadım tekrar en baştan borçlar genel çalışmaya başladım. Çok yavaşlatan bir durum başa çıkamıyorum her konunun her ayrıntısını bilmek zorunda hissedip hatırlayamayınca da toptan bırakasım geliyor. Bir öneriniz var mı denenmiş sonuç vermiş?
-
@mehmetemir Hocam kolay gelsin hsyndnz95@gmail.com mail adresim bu size zahmet notları banada atabilirmisiniz çok teşekkür ederim şimdiden başarılar .
-
Lütfen bu yazımı bütün arkadaşlar okusun
@hegia-sophia Hocam hukuk öyle bir derski her soruda farklı bir şey öğrenirsiniz. Hani derlerya hukukçular kanun ezberliyor diye aslında ne kadar yanlış benim ezberimde hiç kanun yok. Hiçbir hukukçu kanun ezberlemez. Hukuk mantık ve muhakeme dersidir. Size geçen bir taktik vermiştim zamanaşımı durduran ve kesen yaklaşık 20 sebep var bunları oturup ezberlemeyin çok basit mantık var diye.
Şimdi düşünün bişey niye durur? Bir bekleme dönemi gerekir değil mi durması için birşeyin. Sonra o bekleme dönemi bitince tekrar kaldığı yerden devam eder. Mesela velayet süresince çocuğun ana babasından olan alacakları için zamanaşımı durur değil mi? Bir süreç var burda velayet devam ettikçe zamanaşımı duran bir süreç..
Bişey neden kesilir? Olumsuz bir şey olursa, biri bir hareket yaparsa vb. olursa kesilir değil mi? İşte mesela zamanaşımını kesen sebep de aynı. İkrar etme, faiz ödeme gibi fiili bir hareket gerekir...
İşte hocam yani ezber yapmayın sadece düşünün bu neden böyle olabilir diye emin olun o zaman daha rahat edersiniz. Ezber Yapamazsınız zira yüzbinlerce kanun var. En hakiki prof hocalar vardı derlerdi bize okulda biz hiçbir kanunu bilmeyiz onu nasıl kullanacağımızı biliriz derlerdi..
Moralinizi bozmayın son bir buçuk ay..
Moralinizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyin.
Allah'ın izniyle kazanacaksınız..
Çalışana zor diye bişey yok..
Ben size her konuda yardımcı olurum.. -
@mehmetemir işin kötü tarafı ben de hukukçuyum hocam fakültede iken zaman boldu hallediyorduk da şimdi dar zamanda sıkıştırmak bildiğin şeyi dahi bilmiyor hissettiriyor insana.
-
@sosyal yolladım hocam
-
@hegia-sophia Hocam size tavsiyem o zaman daha özet notlardan daha önemli bilgilere çalışmanız olacaktır. Siz kapsamlı notlara baktıkça kafanız daha da çok karışır o zaman. Temeliniz var az çok. Özet niteliğinde notlar size daha iyi gelir diye düşünüyorum..
-
@sena_25 anladım çok teşekkür ederim hocam
-
@mehmetemir merhaba hocam bana da gönderebilirmisiniz notları kubratezel_37@hotmail.com teşekkür ederim
-
@hegia-sophia hocam 2016 da ben de öyleydim sürekli tekrar yapıyordum ancak sınavda bunun zararını gördüm en küçük bir takılmada moralim bozuldu nasıl çözemem diye strese girdim sınav nasıl geçti anlamadım kazanmıştım ama dikkatli çözemedim daha iyi olabilirdi diye dert ettik sonra,bunu yenmeniz lazım yoksa sınavda ful çekmeye falan çalışıyorsunuz oda panikletiyor sınavda.
-
@mehmetemir ben de onlara yönelmeye karar verdim haklı olabilirsiniz biraz araştırma yapıp bulayım teşekkür ederim ilginiz için.
-
@circassian aynen hocam kendimce bu sınavı nasıl yapamam full dahi yapmam lazım kafalarındayım da tam bir hayaller hayatlar mevzusu.
-
@hegia-sophia bende aynı şekilde çalışmıştım 2 yıl önceki sınava. Hatta soru çözmeyip hep konu okuyordum. Sınavda da bunun acı bir şekilde karşılığını aldım. Tabi yine herkesin kendine göre bir çalışma tarzı vardır ama benim tecrübe ettiğim ve tavsiye edeceğim kanunu bol okuyup bol soru çözmek en iyisiymiş. Şu saatten sonra çok konulara dalmadan kısa notlarla soruyla desteklerseniz inşallah yararlı olacaktır.
-
@hakime01 esas hastalık not tutmak hocam. İlla sayfalarca yazmam gerekiyor yoksa çalışamıyorum sanki. Ha sonra yazdığımı geri okuyor muyum ? Hayır ilginç bir şekilde içimden gelmiyor. Direkt kitap nottan okusam da olmuyor. Kanun da tek başına neden yetmiyor monopolde gördüm açıkçası üzerinde durmadığım noktalar bakıyorum soru olabiliyor. Not tutmak kesinlikle vakit kaybı resmen elime fastjel ve türevi kas gevşetici ağrı kesici krem sürmekten ellerim tahriş oldu. Üzerine en ufak tökezlemede inanç kaybı.
Kusura bakmayın çok içimi döktüm sizler deneyimlerinizden bahsedince biraz rahatladım açıkçası. Teşekkür ederim önerileriniz için:)
-
Anladığım kadarıyla herkes aynı durumda. Çalışıyor ama hatırlamıyor, sorularda bi bocalama durumu ben bunu okudum mu, neydi bu şimdi gibi hiç çalışmamış hissi.. devam edelim arkadaşlar belki de doğrusu böyledir. Pes etmek yok sınava kadar devam.
-
Biten derslerin unutulması çok kötü oluyor. Tamam tekrar edilmeli de, arkadaş bu sefer yeni başlanan ders gidiyor
-
@hegia-sophia sizde bir an kendimi gördüm Muntazam bir yazıyla birçok dersin notunu tutarak çalışmıştım bende ve dönüp bir kere bile okumamıştım. O şekilde içimi rahatlatıyordum işte. Elbette ki öğreniyorsunuz ama çok yavaş oluyor. Benimde ellerim ağrıyordu yazmaktan artık. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız. İnanıyorum ki çalışan herkes alacak. Sadece biraz daha sabır ve inancınızı asla kaybetmeyin...
-
@hakime01 inşallah bu yolda en büyük engel inanç kaybıymış. Neyse ki forum var yoksa çoktan umutsuzluğun dehlizlerinde cirit atıyordum kendi adıma Teşekkür ederim cevaplarınız için başarılar dilerim
-
@hegia-sophia Tavsiye edebileceğim şey bu her şeye hakim olmalıyım hissiyle savaşmamanızdır. Bu tip şeyler onlara odaklandıkça büyür ve sizi meşgul eder. Doğru olan bir defa hakim olduktan sonra sadece soru çözerken saptadığınız eksik kısımlara bakmak olacaktır. İnsanların büyük kısmı bu şekilde başarılı oluyor ve siz bunu biliyorsunuz. Çoğunluk yapıyorsa ben de yapıyorum diyerek sadece yapın bence; ama sadece yapın ve daha önce de dediğim gibi bu konuya odaklanmadan aksi yönde adımlar attıkça bu dürtünüzün sönmeye başladığını göreceksiniz. İyi günler dilerim.