29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@james-buchanan hocam başvuru süresinde yapılmamış vb. mesela dava şartlarındaki eksiklikler de esasa girmeden direk usulden ret kararı verir..
-
Dokunulmazlık ve sorumsuzluk ile ilgili en önemli hususlar:
-
Dokunulmazlığı kaldırılan MV, hangi suç için kaldırılmış ise yalnızca ondan yargılanabilir.
-
Dokunulmazlığı kaldırılan MV, yargılanırken tekrar MV seçilir ise dokunulmazlık yeniden kaldırılması gerekir.
-
Dokunulmazlığı kaldırılan MV'nin milletvekilliği sona ermez asla..
-
Yasama dokunulmazlığı ve sorumsuzluğu hem MV'ler için hemde bakanlar ve CB yardımcıları için mevcuttur.
-
Yasama dokunulmazlığı sürecinde zamanaşımı işlemez.
-
Yasama sorumsuzluğu her ne kadar çeşitli yaptırımlara karşı mutlak koruma sağlasa da disiplin ve hukuki sorumluluğa (tazminat) tabidir..
-
Dokunulmazlığın kaldırılması için TBMM özel bir karar çoğunluğu öngörülmemiştir.
Genel kural olan en az 151 MV'nin olumlu oyu çoğunluk için yeterli...
Dikkat dokunulmazlık için özel çoğunluk öngörülmemiş ama MV'liğin düşürülmesi için özel çoğunluk vardır ki bu da en az TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğudur yani 301..
-
-
Konsensus cikmis sorularda hmk da sayfa 131 soru 161 a demis yanlislik yok mu e olmasi gerekmiyor mu
-
@olursaolur çok teşekkür ederim , hakimimi bırakıp çıkmışlarla devam edeyim dediğiniz gibi , valla böyle yönlendirici yorumlarda daha iyi hissediyorum , panikleyince kafası karışıyor insanın ,helal edin hakkınızı Allah razı olsun
-
@mehmetemir çok teşekkür ederim , valla her seferinde hep yardımcı oldunuz , Allah gönlünüze göre versin inşallah , helal edin hakkınızı ilk sayfada mı paylaştınız o not daha önce de konuşulmuştu atlamışım , direk kanun da çok ağır geldi
-
@zuzu-s estağfurullah biz hiçbir şey yapmadık ki..
Kim olsa yapar..
Grupta çok değerli arkadaşlar hatta nasip olursa meslektaşlarımız olcak baya bir kişi var.Ama mazur görün. Siz hangi not demiştiniz, o kadar çok kişi ile konuşuyorum ki sizin hangi dersten bahsettiğinizi anımsayamadım, hakkınızı helal edin
-
Arkadaşlar vergi hukuku ve tvs için vergi notu olan var mı? Güncel ve sınav için yeterli olacak şekilde. Bu saatten sonra nurettin bilici yetişmez.
-
Arkadaşlar sınavda matematik kısmında problemler konusundan soru geliyor mu.
-
@frekoza06 var hocam çok güzel bir notum var. Özelden e mail atın yollarım kim istiyorsa
Ayrıca el yazılı notum da var o da burda:
VERGİ HUKUKU KENDİ NOTLARIM...
https://drive.google.com/open?id=1BmWF1bHnINBlXDg5NVNf_vK-maLH2rkk
-
@ilerlemeyedevam hocam geçmiş yıllarda tek tük gelmiş. Gelebilir de gelmeyebilirde. Bakmanızı tavsiye ederim bir kez de olsa..
-
@zuzu-s tsk ederim sizden de Allah razi olsun
-
2016 idari hakimlik sorulari ile 2017 adli hakimlik sorulari elinde olan var mı paylaşılmıştı diye hatirliyorum ama tek tek bakamadım sayfalara kusura bakılmasın
-
24 aralık 2016 idari adli
https://yadi.sk/i/IZWAGtn03Xn989
24 aralık 2017 adli
https://yadi.sk/i/CGBfxXGr3Rf
Kendim sordum kendim buldum gibi oldu ama ihtiyacı olan arkadaslar indirebilir:) -
@olursaolur çok güzel oldu bu
-
-
Arkadaslar son adli yargi sınavını inceledim simdi dikkatimi cekti
Matematiki soran arkadaslar vardi
Uslu sayılar
Reel sayılarda sıralama
Asal çarpanlar
Oran orantı
Çember den soru sorulmuş.problem sorulmamış ama problem formatında 1 soru vardı.
Kanunlardan birçok soru gelmis bu ay kanun okumaya özen gosterelim not aldığım kanunlar bunlar biraz daha dikkatli bakalim:
2820 sayılı siyasî partiler kanunu
6216 Anayasa mahkemesinin kuruluşu ve yargılama usulleri hakkında kanun
Medeni usul sorularının 6 si direkt Hmk 1 soru 6325 sayılı Arabuluculuk kanunundan
Idari yargının 6 sorusu direkt 2577 sayılı kanundan
657 sayılı DMK
4982 sayılı Bilgi edinme hakkinda kanun
2942 Kamulaştırma kanunu
5393 sayılı Belediye Kanunu
82 Anayasası Borçlar kanunu medeni kanun -
@mehmetemir Eyvallah hocam,sağolasın.Hayırlı akşamlar dilerim.
-
ARKADAŞLAR,, Nurettin Bilici nin vergi hukukunu bitirince vergi usul hukukunu halletmiş oluyormuyuz.?? Ben tereddüt ettim...
-
Vergi dairesi hangisine karşı dava açabilir?
Bunun cevabı nedir arkadaşlar?
-
@corleone takdir komisyonun verdiği kararlara karşı..