29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@frekoza06 bende kul hakkı olmayan notlar var e mail atın yollayım.
İsteyen varsa onlara da atarım. -
@sena_25 çok teşekkür ederiz.
-
@mehmetemir Ne demek. Sizin katkılarınızın yanında benimki naçizane bir fikir beyanı . Paylaştığınız notlar için ayrıca teşekkür ederim . Özellikle HMK benim için çok faydalı oldu. Elinize, emeğinize sağlık.
-
@sena_25 Estağfirullah hocam ne yaptık ki, kim olsa aynı şeyi yapar ama tekrar söylüyorum o not tek yetmez. HMK en uzun derstir aslında zor değilde baya uzundur. O not size genel mantığını anlatır üzerine kanunu iyi ekleyip mesela Serkan hocanın soru bankası alırsanız full bile yaparsınız.
-
@mehmetemir Hocam 3 kez kanunu bitirip, üstüne soru çözmeme rağmen bir türlü oturmamıştı. Notu da şimdilik 1 kez okudum ve dediğiniz gibi ikisi birleşince hiç almadığım bir ders olmasına rağmen şimdi daha iyi çözüyorum soruları.
-
@sena_25 aynen hocam her ders için kısa da olsa bir nota bakmak gerekir ki sistematik öğrenilsin Zira kanunlar çok sistemli hazırlanmıyor.
-
@mehmetemir hocam affınıza sığınarak bir düzeltme yapmak istiyorum. Valinin yeniden görüşülmesine uygun görmediği kararlar kesinleşir ve idari yargı yolu kapalıdır. Ancak meclise geri gönderdiği kararların meclis ısrarı üzerine kesinleşmesi durumunda valinin iptal davası açma hakkı vardır. Aym'nin iptal ettiği hüküm yeniden görüşülmesine uygun görülmeyen kararların kesinleşmesi üzerine idari yargıya başvuru ile ilgiydi.
Yani valinin yeniden görüşülmesine uygun gördüğü kararların kesinleşmesi üzerine idari yargı yolu açıktır. -
@mehmetemir Hmk için Tensip almayı düşünüyorum . 2017 baskısı varmış işime yarar mı ? Fikriniz nedir?
-
Arkadaşlar sorumu özellikle daha önce sinava girmiş arkadaslar icin soruyorum;sınavdaki mikro makro ve maliye bölümleri kpss den daha rahat deniliyor en azından iktisat kısmı için..ben iktisat kısmına sadece hızlıca formüllere ve kısa özetlere bakıp girmeye düşünüyorum..sizce iyi mi yaparım ? Maliye ve iktisat kismini soru zorluk level nasıl?
-
@ugur2428 hocam çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun..
-
@sena_25 hocam yeni baskısı ne zaman çıkar bilmiyorum, Medeni Usulde sistem değişikliği temel olarak istinaf sistemi geldiği 20 temmuz 2016 da oldu bu tarihten sonra çıkan her kitaba az sayıdakı güncel değişikliklere bakarak çözebilirsiniz ama soru bankası olarak sertkan hocayı öneririm mutlaka alın. Onun arkasında da çıkmış soruların hepsi olmasada bir kısmı var. Anlatım çok güzel...
-
@mehmetemir Peki hocam çok teşekkürler . Tavsiyenizi mutlaka göz önünde bulunduracağım.
-
tarih için elimde ramazan yetgin evveliyat 2016 video ders notları ve soru bankası var yeterli olur mu yoksa tarihin pusulası vs almaya gerek var mı arkadaşlar ?
-
@mehmetemir rica ederim hocam
-
Arkadaşlar benim de bir sorum var. Malum zaman Kısıtlı neredeyse iktisat ve matematikte sıfır biriyim. Bunları hiç
Çalışmamanın eksisi ne kadar büyük olur? Yanlışların doğruları götürmemesine güveniyorum biraz ama fikir almak istedim. -
@ironi soru gelen hiçbir kısım sansa bırakılmamalı diye düşünüyorum ilk 300 de yer almak bunu gerektiriyor maalesef
-
@bydaler hocam son sınavda maliye zordu, öyle üstünkörü çalışılıp yapılacak sorular değildi pek. iktisat kolaydı ama.
-
@olursaolur iktisattaki tablolar, formüller vs karışık geliyor bana. Basit anlatım dili olan, temel bir şekilde de ihtiyacı karşılayan kaynaklar hangileri? Tavsiye edebileceğin var mı? Elimde analiz iktisat var tam 900 küsür sayfa çalışmakla bitecek gibi durmuyor.
-
@yigido89 onceki sayfalarda bi arkadas sormustu ramazan yetgin'i. tarihin pusulasi demislerdi tecrubeli arkadaslar. ben de simdilik yetgin cozuyorum. olmadi alacam pusulayi. yildim kitap almaktan al al bitmedi her sinav icin ayri.
-
@bydaler, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Arkadaşlar sorumu özellikle daha önce sinava girmiş arkadaslar icin soruyorum;sınavdaki mikro makro ve maliye bölümleri kpss den daha rahat deniliyor en azından iktisat kısmı için..ben iktisat kısmına sadece hızlıca formüllere ve kısa özetlere bakıp girmeye düşünüyorum..sizce iyi mi yaparım ? Maliye ve iktisat kismini soru zorluk level nasıl?
Genel anlamda kpss.ye kıyasla daha kolay.