Kitapçı açmak
-
Arkadaşlar merhaba. İşletme bölümü mezunuyum ve yaklaşık 4 yıldır bi kitapçı/ sahaf yanında çalışıyorum. Bu sene kpssye girdim 90 puanım var ancak kurum sınavlarına çalışamıyorum kendimi toparlayıp. Ve gerçekten de kitapçılık benim sevdiğim bir meslek. Çalıştığım yerde ayrıca internet üzerinden de kitap satışı yapılabiliyor. Ve yaklaşık aylık net geliri 9000 civarında ortalama olarak. Patronum onunla ortak olmayı teklif ediyor. Sizce ne yapmalıyım bu konuda fikir verebilecek olan var mı
-
@ceteris başka ortak arıyor musunuz?
dünyanın en güzel mesleği hocam ya bana yapılsa teklif bir dakika durmazdım.
-
Tabiki benim içinde öyle. Ancak ekonominin bulunduğu durum göz önüne alındığında çok İşletme kapanmış durumda. Bu durum beni korkutuyor açıkçası
-
hocam nadir kitap üzerinden mi satış yapıyorsunuz, sahafın adını verirsen kitap alımlarımda önceliğim olursunuz, patronum dediğin kişiye güveniyorsan - ortaklık kardeşi kardeşi düşürür- değerlendir bence.
-
Evet hocam EskiDost sahaf olarak. Teşekkür ederiz öncelikle. Patronumun yanında çok kişi çalıştı ama kimse dayanamadı. Zor birisi. Ancak ben bir şekilde anlaşabileceğimi düşünüyorum
-
@ceteris bir hususta dikkatli olun e kitap sizin sektörünüzü baltalayabilir.
-
@ceteris Benim hayalim.Ama öyle sahaf tarzında değil.Tam olarak kitap kafede değil.Bambaşka bir şey.Detayları açıklayamam
-
@evandro neden öyle dediniz hocam
-
@antepli-27 İnşallah gerçekleştirirsiniz hocam
-
@ceteris bu dijital kitap veya not, kindle gibi aygıtlar son dönemde yaygınlaştı bana hala çok uzak ama kullananlar var.
-
@evandro bu bi risk ama e kitap olmasına rağmen kitap satışı artmaya devam ediyor
-
Demek ki raftaki kitap , zihindeki kitaptan daha çok kazandiriyormuş.
-
@ceteris geliri güzel ama detayları da düşünmek gerek. İnternet süreci ve e-kitap olayının yaygınlaşması sonrası yine aynı gelirler kalacak mı? Kalır mı? Yeni nesil kitapları nereden takip ediyor? Bunları hesaba katarsak pek sıkıntı olmaz, kamudan çok daha iyidir diye düşünüyorum.
-
@antimülakat haklısınız ancak devlete girmek de malesef o kadar kolay değil artık. Sürekli bir belirsizlik mevcut. Ayrıca sürekli tek bir yerden kitap satarak devam etmeyi tabiki düşünmüyorum. İleride kendimi geliştirebilirim bu konuda.
-
@ceteris gerçekten ben kpss'den yüksek puan almasına rağmen her şeyi elinin tersiyle itip girişimci ruhuyla hareket eden insanları önemsiyorum. Bu illet kpss süreci öyle bir handikap yaratır ki insan üzerinde adam 5 bin tl kazandığı mesleği bırakıp yeniden kpss çalışır. Bu durumun psikolojik bir mesele olduğu aşikar, o eşiği geçen kişileri, teşebbüs-ü şahsi fikirleri her zaman önemsiyorum. Eğer garanti keş bir kazanç görüyorsunuz ve ilerleyen süreçteki riskleri de göze alabilirim diye düşünüyorsanız fazla söze gerek yok sanki:)
-
@ceteris hocam o puana yazık etme, bir yere atan sonra hanımının üzerine açarsın akşam hasılatı toplamaya gidersin
Hafta sonları hobi olarak yine çalıs çalısma demiyorum
Şaka bir yana Allah gönlüne göre versin. -
@tarziktisat eyvallah hocam sağol
️
-
@antimülakat aynen öyle kardeşim. Risk var ama göze alırım İnşallah
-
Açarsın batsan bile toparlarsın. Daha sonra kitap cafe tadında bir şeylere çevirirsen bizi de davet edersin.
-
Patronum 120.000 teklif etti