Oğuzhan Uğur İzleme Alışkanlığı
-
Dönemi tam olarak yakalayamadığımızdan mıdır yoksa bizden sonraki kuşağa eğlenceli gelen şeylerin bize eğlenceli gelmemesinden midir nedir çoğu internet fenomenin çektiği videolar bana saçma geliyor. Hiçbir kurgusu ve planlaması olmadan hazırlanan videoların ciddi izlenme rakamlarına ulaşmasını da garipsiyorum. Kısa sürede büyümelerine çok anlam veremediğim bu fenomenlerden ayrı bir kategoride yer alan ve @Agor kardeşimin tavsiyesi üzerine izlemeye başladığım Oğuzhan Uğur için dedim ki: Bu baboli neden ikinci bir Cem Yılmaz olmasın? İlk olarak çektikleri bir filmi tanıtmak adına Okan Bayülgen'in programına 2011 yılında kısa süreliğine katılarak ünlü olma yolunda adım atan Oğuzhan Uğur, bugün Onedio üzerinden yaptığı Oğuzhan Uğur'la P!NC programı ile milyonlari bulan izlenmeye ulaşıyor. Yaklaşık 1 yıldır bu kanal üzerinden video paylaşan Oğuzhan Uğur izlenme alışkanlığına neden oluyor. Sizlere de bu videoları izlemeyi tavsiye ederim. YouTube üzerinden bu tür bir işle uğraşan veya uğraşma niyeti olan arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum. Oğuzhan Uğur özelinde sosyal medya fenomenlerini nasıl buluyorsunuz?
-
@antimülakat bir kaç videosunu izledim ya doğru videosunu bulamadım ya başka bir sorun hayatım da bu kadar kötü espiriyi bir arada görmedim...
-
Cumhuriyet tarihinin en saçma işlerinden biri... Umarım tez vakitte popülerliğini yitirir
-
Ben sevmiyorum kendisini. Çevremde de izleyen birileri yok. Gereksiz ünlü yapıldığını düşünüyorum. Daha doğrusu YouTuber fenomenlerinin hiçbirisini sevmiyorum ve imtina ile izlemekten kaçınıyorum. Yorekok'u severdim bu güruhu eleştirdiği için, o da artık nedense eski tadı vermiyor gibi. Favorim deep Turkish web. Adamlar direkt sokak kültürüne, gerçek hayata hakimler, kara mizahın kralını yapıyorlar bence, tavsiye ederim.
-
Ayrıca sosyal medya fenomenlerinin de hepsine karşıyım. Kültür yozlaşmasına bir toprak da onların attığını düşünüyorum. Her devrin geçtiği gibi bu devir de geçecek, bambaşka bir teknoloji ile karşılaşacağız gelecekte, o zaman bu tipler geçecek yeni şekilde başkaları gelecek. Daha da kötü tipler gündem oluşturmaz inşallah diyorum. Instagram oraya çıktı, mertlik bozuldu.
-
Kim bunlar ya fenomenmiş bilmem neymiş, yapmayın etmeyin.
-
Kendisinin sadece bir iki videosunu izlemiş biri olarak hiç de öyle pazarlandığı kadar kaliteli içerikler ürettiğini düşünmüyorum. Hele ki bir ara kendince tarih, siyaset dersleri verdiği bir videosuna denk gelmiştim de ‘dış mihraklar, ingilizler, derin devlet’ sığlığından öte gidemiyordu. Hatta instagram’da uğur yüksek’in (whyshy kanalından) kendisini, davranışlarını tiye aldığı bir videosu var, maalesef aynen oradaki gibi durum.
Elbette sosyal medya dediğimiz dünya içinde özellikle YouTube özelinde fenomen denen birçok kişi, kanal var. Oğuzhan Uğur üzerinden diğerlerini değerlendirecek olursak milyonlarca takipçiye sahip birçok fenomen var. Enes Batur, Orkun Işıtmak, Duygu Köseoğlu vs. Hepsinin de kendine özgü bir takipçi kitlesi var. Milyonlarca insanı etkiliyor ve onlara içerik üretiyorlar. Bir değer üretip fayda sağlıyorlar mı? Aksine durum daha da vahim halde, resmen zararlar. Tabii ki Oğuzhan Uğur bu kadar düşük bir kaliteye sahip değil ancak abartıldığı o seviyede de sayılmaz. Sadece bu kadar yığının içinde daha parlak görünüyor.
-
Burada konusu açılmışken aslında YouTube üzerinden bu ülkenin koca bir sosyolojik tahlilini bile yapmak mümkün. Türkiye neler izliyor, nelere değer veriyor, kültür seviyesi ne durumda. Bu konuda İstanbul Film Akademi’nin ‘Hayal mi Gerçek mi’ adlı bir YouTube fenomeninin filmini değerlendirdiği videosu var. Orada film özelinden aslında Türkiye’nin son yıllarının kültür değerlendirmesi yapılıyor biraz. İzlemenizi tavsiye ederim. Aslen kanal sinema üzerine ancak bu şekilde değerlendirmeler de yapıyorlar. Akademiden İlker Canikligil hoca da kendi adıma görüşlerine değer verdiğim biridir.
-
Çanakkale savaşıyla alakalı hepimizin sıkça duyduğu kimilerinin bizzat şahit olduğu mucizevi olayları tiye alıp, böyle hikayeler türklüğümüze hakarettir diyerek dünyanın en saçma mantığını kurduğuna şahit olduğumdan beri tiksinirim kendisinden.
-
Burası ekşi'ye dönmeden, bir de @Antimülakat üstat adımı andığı için bir kaç kelam edeyim. Genelde Oğuzhan Uğur söz konusu olduğu zaman çok geniş bir kitle linç etmeye, vasat demeye, kalitesiz bulmaya meyilli, bunu yapanları en temelde ikiye ayırıyorum: Ciğere uzanamayanlar ve kasaplar. Hiç bir halt yapmadan, hiç kimseye bir yararı olmadan, kendini geliştirmemiş ama kendini kusursuz sanan, oturduğu yerden ülke kurtaran,yattığı yerden her türlü ticareti yapan, zengin olan, kendini dünyanın en zeki insanı, en donanımlı kişisi sanan ama Türkçe konuştuğunuz zaman bile anlamayan, üniversite diploması sahibi olmayı matah bir şey sanan, umudunu bir yerden yolumuzu bulur muyuza bağlayan, nereden torpil bulsam, kiminle tanışsam da yürüsem gitsem diye düşünen ve buraya daha eklenebilecek pek çok mantık ve ahlak dışı davranışa sahip olan grubu ciğere uzanamayanlar içine dahil edebiliriz. Bu aslında toplumun ne yazık ki her geçen gün daha büyük bir kısmını oluşturmaya başladı.
Kasaplar dediğim grup da gerçekten kendini geliştirmiş, çevresine faydalı, eleştirel bakabilen, nitelikli, zeki diye nitelendirebileceğimiz grup, haklı olarak daha iyisinin yapılacağını, yapılanın yetersiz olduğunu savunuyorlar.
Oğuzhan Uğur ve o çapta, o seviyede insanlar ile ilgili benim bakış açım "hiç yok"tan iyidir, evet Oğuzhan Uğur'dan daha bilgili, birikimli, donanımlı insanlar var ama çıkıp youtube kanalı kurmadıkları veya kuranlar da o donanımı doğru yönetemedikleri için elimizdeki iyilerden biri Oğuzhan Uğur. Medyanın hangi alanı olursa olsun yaptığınız işi pazarlayamıyorsanız başarı değilsinizdir, bilgi birikim donanım sahibi olup bunu pazarlayamadıktan sonra o eleştirilen Oğuzhan Uğur'dan daha faydalı bir iş yapmıyorsun. Kaldı ki genç bir güruha Atatürk ile ilgili, toplumsal meseleler ile ilgili farklı bir noktadan bakış açısı sağladığını düşünüyorum.
Youtube Türkiye ne yazık ki bir çöplük ama o çöplük içinde belki elmas pırlanta değil ama gümüş seviyesinde olanlara da saygı göstermedikçe veya ya bu adamlar gümüş biz altınız, yakutuz deyip daha iyisini yapmaya çalışmadıkça hiç bir yere varmamız mümkün değil. Toplumsal meselelerin hepsinde, kurumlarda, yapılarda tavrımız genel olarak hep aynı bizim. Ya bunun daha iyisi yapılır, ya bu adam yetersiz, ya bu adam boş, basit; eee o zaman sen yap daha iyisini; bizim de elimizden tutan yok. Ne yazık ki biz az bilen ve düşünen ama çok eleştiren, bunun yanında da yozlaşma seviyesi hayli yükselmiş bir toplum olma yolunda hızla ilerledikçe yaklaşık 20 yıl sonra nerede yanlış yaptık diye ağlamaya mahkumuz.
Yazdıklarımı kimseye özel yazmadım, lütfen birisi üzerine alınıp tartışma zemini oluşturmaya çalışmasın. -
@agor sıkıntı yok üstat. Herkesin kendi görüşü. Ben sebebiyle birlikte belirttim neden sevmediğimi. Başkada tanımam takipte etmem zaten. Sevenide var sevmeyenide.
-
Youtube Türkiyenin zirvesi abone sayısı izlenme oranına bakılmaksızın içerik kalitesi ve donanımıyla kesinlikle Barış Özcan'a ait. Umarım Devlet nezdinde de çalışmalar yapar. Çünkü geleceğimizi kaybediyoruz!
-
@agor Adam BABALA diye bir kanal kurdu. Her fikirden insanlar program yapıyor. En ufak bir müdahale, sansür yok. Kendisi milliyetçi bir tavır sergilerken, Fatih Akın'dan bahseden bir video yayınlanabiliyor. Gerçekten muazzam ve ihtiyacımız olan bir bakış açısı. Televizyon kanalları, gazeteler o kadar ayrıştı ki youtubedan daha feci bir çöplük halinde. sigaranın, alkolün sansürlendiği ( alkol sigara tüketmiyorum!) kadına şiddetin, sosyal ayrışmanın kol gezdiği bir mecra. Oğuzhan Uğur'u merak edenler MEVZULAR 6 SARI, KIRMIZI, YEŞİL videosunu ve MEVZULAR 9 PRİM NEDİR? videosunu izlemelerini öneririm! linç edenlere ez cümle, siz doğruyu yanlışı ayırmıyor doğrudan doğruyu söyleyenden korkuyorsunuz!!! Oğuzhan Uğur'un her dediği doğru değil, ama konuştuğu konular bu ülkenin gerçekleri. Ve biz o gerçeklerle yüzleşmedikçe 3. dünya ülkesi olmaya devam edeceğiz! GeeeeeeeeÇ!!!
-
Babala TV'de Aytuğ Akdoğan'ın edebiyat, felsefe ve sosyoloji ile ilgili muazzam program! şiddetle tavsiye ederim. https://www.youtube.com/watch?v=nHq8R4dIIPI
eskiden arenalarda karar veriliyordu, kimin ölüp kimin yaşayacağına. Şimdi ise linç ekran karşısında!
beni aniden yargılama, bana aniden bir şeyler söyle!
-
Oğuzhan’ı en iyi tanımlayan video bence bu: https://youtu.be/7_kTBgTr8g8
-
çağın bilgisayar başında zaman öldürmek olduğu bu boş günlerin kahramanı bom boş insan
-
Ne yapalım mesela neler izliyorsunuz? Bir şeyler izlemek istediğimizde ne izleyelim? İzlemeyi önerdiğiniz neler var son günlerde? Uzun süre bize seyir keyfi verecek haftanın 3 gününde önereceğiniz hangi yayınlar var?
-
@antimülakat
Güzel kardesim ben tv'de çok dolu şeyler var demedim ki. Alınma gücenme. Başlık bu şahısla ilgili yorum istemiş biz de yaptık.
Hadi bu akşam için sana kendi izleyeceğim programı önereyim. Tarih'e merakin var mı bilmiyorum ama 22.00 da ülke tv'de talha uğurluel çıkacak kudüs ü anlatacak tavsiye ederim.
Aslında çok eleştiriyoruz ama araştırınca bence tv de herkese göre bir şeyler mevcut olabiliyor. -
@davetsiz yok ben tavsiye istiyorum. Neler takip ediliyor diye öyle sitem amaçlı yazmadım. Benim kaçırdığım ne var diye merakımdan sordum. Daha iyi şeyler varsa bende takip edeyim. Ne zaman TV yi açsam sonunda kendimi Amerikan kanallarında buluyorum.
-
@antimülakat Hocam aslında bu biraz da kişinin ilgi alanlarına göre değişiyor. Olay tıpkı televizyonda olduğu gibi ‘ben hep belgesel izlerim’ geyiğine dönebiliyor ortamlarda. Kendi adıma mesela farklı alanlarda abone olduğum kanallar var. Örnek vereyim;
-ünlü filozof, edebiyatçı ya da bilim insanlarının röportajlarından çeviriler yapan ‘çeviri konuşmalar’ ve ‘ümid gurbanov’ kanalı
-savaş fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı coşkun aral’ın deneyimlerini anlattığı ‘coşkun aral anlatıyor’ kanalı ve farklı konulardan belgeselleri paylaşan ‘Tr Brs’ kanalı
-sinema, filmler, teknik gibi konularda içerik üreten ‘istanbul film akademi’ kanalı
-müzik için dünya müziklerinden derlemeler toplayan ‘dünyadan sesler’ kanalı ve müziğin daha teknik boyutu için ‘emre yücelen’ kanalı
-yemek ve mutfak için ‘home cooking adventure’ kanalı ki yabancı bir kanal ama konuşmadan sadece yapım aşamasını çekiyor inanılmaz rahatlatıcı izlemesi zevk veriyor
-nerede neler yenir, gidilen yerlerde yenen yemekler gibi şeylerin toplamı için ‘emir yargın’ ‘barış dikici’ kanalları ancak ben biraz da kendi tavırlarından dolayı da izliyorum başkası içeriklerini yetersiz bulabilir elbette
-herkesin iyi bildiği barış özcan’ın kanalı var kaliteli içerik yönünden sanat, tasarım, teknoloji içerikli
-yukarıdakilere ek mizah için ‘kurcala’ ‘whyshy’ ve chaby han kanalının ‘3y1t’ başlıklı video serisi
-ve son olarak hem zevkle hem de gıpta ederek izlediğim çinli bir kızın günlük yaşamını film sahneleri seviyesinde çekerek paylaştığı ‘li ziqi’ kanalı
Kanallara abone oldukça zaten YouTube algoritması ilginize göre önünüze farklı kanallar ve videolar sunuyor. Daha sonrasında siz de böylece yeni içerikler keşfedebiliyorsunuz.