EKONOMİ
-
@antepli-27 hahahah. Atilla İlhan neden ekonomi ile ilgili bir kitap yazmamış sorusunu neden benim gibi düşünmüyor diye anladıysan zaten geçmiş olsun. ne okuduğunu anlamamış birisinden de bir sorunun altını doldurması beklenemez zaten. haklı olduğun bir konu var ama, evet samimiyeti Atilla İlhan kitaplarından öğrenmedim. Çünkü Atilla İlhan'ı okuduğumda Samimiyeti öğrenmek için o kadar geç kalmamıştım! Neden benim gibiler yüzünden insanlar fikirlerini paylaşamıyor merak ettim. Bilgiçlik taslayacağına gayet de Atilla İlhan eserlerinden bahsedip fikrini paylaşabilirdin. seni tutan şey neydi? acaba hiç eline Atilla İlhan kitabı almamış alman olabilir mi? veya alıp okumadığın? okuyup anlamadığın? tek satır konuşmadığın birisiyle samimiyet kurup tek satırdan sonra bu kadar saldırgan tavır sergilemenin sebebini de ayrıca merak ediyorum?
Atilla İlhan'ı anlamış olduğunu iddia eden ve her yazarın kendine has tarzı olduğunu söyleyen birisine bir soru, Atilla İlhan'ın tarzında ekonomiyi yorumlamaya çalışsaydın benim ilk sorduğum Hangi Ekonomi? sorusuyla Yazara saygı göstermiş olmaz mıydık? fikirlerimizi paylaşmış olmaz mıydık? istediğin gibi feyzlenmiş olmaz mıydık? hepsinde öte bunları yapabilmek imkanın varken yapmayıp aksi yönde istikamet etmenin faydası kime?
-
arkadaşlar, iyi misiniz?
-
@yamtar evet sen okuduğunu çok iyi anlayırsun çünkü veya baglacının ne anlama geldiğini de biliyorsun.Benden de sana bir soru madem bu kadar iyi anladın attila ilhan'ı madem bilgiçlik taslamıyorsun neden sen ekonomi başlığının altına attila ilhan'ın ekonomi hakkında yazmadığını paylaşıp da bizi feyzlendirmedin? samimiyetin gönülden geldiğini bilmeyen bilgiçlik taslamayan bay/bayan kardeşim...
-
@antepli-27 öncelikle bayan değil kadın! bu konuda bir anlaşalım. Atilla İlhan Hangi serisinde bir çok konuya değinmiş ancak değinmediği konular kulağın yanında deve kalır. o sebepten neden ekonomi hakkında yazmamış haliyle düşünmemiştim. ancak mevcut konjoktüre bakınca bir yandan enflasyonla topyekün mücadele ediyoruz bir yandan ötv mtv gibi lüx tüketim sayılabilecek malların veergisinde indirim yapıyoruz? kur bir süre zirve yapıyor bir süre eskisinden iyi olmayan ama zirveden de kötü olmayan bir seyir izliyor. ihracatçı kazanacak turizm gelirleri artacak derken dışa bağımlılıktan açık vermeye devam ediyoruz. patates soğan fiyatı 2 lira artmasın diye depo baskınları yapıp black fridayde bir çanta için güreş tutuyoruz. Ezcümle senin açtığın başlığı (Haydi biraz ekonomi konuşalım) görünce istemsizce "Hangi ekonomi?" diye sordum ve Atilla İlhan aklıma geldiği için de nüktedanca bir atıfta bulundum. Altını doldurmak için düşünecek, düşündükçe altını dolduracaktık. yani feyzlenecektik. soruma cevap alamadığım için soruyorum senin amacın neydi?
-
@yamtar 'neden ekonomiyle ilgili yazmamış düşünmedim' diyerek aslında bize bilgi verdin.Teşekkür ederim.Hangi ekonomistin aklına gelir bu da şaşırırım. Belki sizin kadar seven birinin...
-
@yamtar amacım birilerine yardım etmekti.Faydalı bir şeyler öğrenip,öğretmekti... Başka ne olabilir ki... Ama siz bunun adına bilgiçlik taslamak diyorsunuz...