Yüksek Lisans SBUİ
-
Merhaba,
Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkileri burslu okudum.2 yıl oldu mezun olalı ve artık yüksek yapmak istiyorum.Yeditepenin hocalarını tanıyorum.İngilizce sınavından muaf olacağım ve çalıştığım şirketten %25 indirim hakkım var.(Mezun olduğum okul olduğu için de indirimim var ama %20 olduğu için yüksek olanı alıyorlar.Keşke 25+20 şeklinde alsalar.)Bahçeşehir üniversitesi de var.%50 indirimli oluyor.Yeditepede Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler,Bahçeşehirde Global Affairs(Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkier)olarak geçiyor.Bahçeşehirin hocalarını bilmiyorum.İngilizce programında cuma istenirse gidiliyormuş cumartesi de 09:30-17:00 arasıymış dersler.Yeditepe için toplam 17.200 tl ye denk geliyor.Bahçeşehir için de 21.200 Çalışmıyor olsaydım devlet okulunda isterdim.
Kıssadan hisse ben bu bahar dönemi yüksek lisansa başlamak istiyorum ama hangi okul daha iyi eğitim verir sizlere sormak istedim.Yardımlarınızı rica ederim.
-
@sukranerkus iki alternatif arasındaysanız yeditepe cazip görünüyor. Hem hocalarla olan bağınızı koparmayın ki bu çok önemlidir, günümüzde her şey network üzerinden yürür. Hem arada önemli bir fiyat ve kalite farkı yok.
-
Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul Siyasalda yüksek lisans yapıyorum. Bizim sınıfta da çalışanlar vardı. Seminer dersi dışında derse devam zorunluluğu olmadığı için pek sorun olmuyordu. Haftada bir iki gün bi kaç saatliğine izin alabilme şansınız varsa bence devlet üniversitesinde yapın.
-
@antoniogramsci Arçelikte çalışıyorum.İstanbul Üni nin ders programına da bakmıştım.Hiç bir derse katılım gösteremeyeceğim öyle bir durumda.Teşekkür ederim.