TİKA UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV İLANI 2019
-
Ingilizce faktorunden olsa gerek cok yuksek kapatmamis
-
Iktisat 86,76
Isletme 89,87
SBKY 87,50
Maliye 90,55
U.Iliskiler 97,74
Hukuk 93,36
Sosyoloji 76,06 -
Iktisat 86,76
Isletme 89,87
SBKY 87,50
Maliye 90,55
U.Iliskiler 97,74
Hukuk 93,36
Sosyoloji 76,06 -
Üzdü.
Demek e-yds'ye girip 80 üstü alsaymişim mulakattaymisim.
Son zamanlarda açıklanan İngilizce isteyen ilan sonuçları etkilemiş baya.
Duyarlılık gösterip feragat eden arkadaslara da teşekkürlerimi göndereyim:) -
Uluslararası ilişkiler yine çok yüksek kapatmış yani bekleniyordu zaten bu. Tika'nin kültür bakanlığından ziyade cumhurbaşkanlığina ya da dışişleri bakanlığina bağlanmasını bekliyordum. Ytb de keza kültür bakanlığına bağlandı. Bakalım nasıl olacak ilerde durumlar. Tekrar herkese başarılar.
-
Bir sigara da TİKA için yaktım. Sonra bir baktım paket bitmiş, karton bitmiş, ben bitmişim...
-
Bugün mülakata girdim.
Çok çeşitli alanlardan çok çeşitli sorular geldi. Fakat sorular çok önemli değil. Yapılacak işi ne kadar çok istediğiniz önemli ve tabi bu işi yapıp yapamama durumunuz...
Şahsım adıma çok çok istediğim bir kurumdu. Fakat bazı cümleler ve muhabbetin gidiişi kadronun sahibi olduğu yahut benim alınmayacağım intibası uyandırdı ben de .( Bunu sormayın paylaşmayacağım.)
Velhasılı Kelam hayat böyledir. Dedikleri gibi her şeyin hayırlısı...
-
@öğrenci Hocam o dediğiniz hiç belli olmuyor. Bakarsınız hiç ummadığınız an içerde bulabilirsiniz kendinizi. Geçmiş olsun öncelikle. Alan dışı neler soruldu? Bunları normalde iktisattan girenlere söylemek isterdim ancak kendileri bu forumda kanımca yoktur.
-
@bluephantom hocam ben iktisattan girdim. açıkçası ben de @öğrenci arkadaşımız gibi eleneceğimi düşünüyorum. gerçekten çok detaylı bir mülakattı. kurul gerçekten aşırı rahatlatıyor insanı ve güzel telkinde bulunuyorlar sağolsunlar,kuruldaki kişiler konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım. ilk 15 dakika da kendini tanıtma ve iktisat üzerine olduğundan rahat geçti fakat sonra konu tika ve uluslararası ilişkiler konularına girdi. pek yetkin değildim açıkçası 4 gün önce bi mülakat daha olduğundan tika'ya odaklanma fırsatım da olamadı pek ama gerçekten zorladılar. başlarda aşırı derecede rahat olan tavrımı sonlara doğru kaybettim diyebilirim. bir zarf çektiriyorlar bana yumuşak güç,kamu diplomasisi vb. tanımlar geldi. yumuşak güç'ü şöyle böyle bir yerlerde duymuştum biraz bir şeyler demeye çalıştım fakat kalan tanımlarda söz bile söyleyemedim. çok fazla uluslararası ve tika hakkında soru vardı. tika hakkındakileri de pek iyi bilemedim çünkü dediğim gibi 3 4 günde belirli düzeyde bilgi bulabiliyor insan,kalan uluslarası ilişkiler de tam yıkıcıydı. velhasıl bana nasip olmayacak. hakkımızda hayırlısı olsun çok güzel bir kurum kazanacak arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden.
-
Müthiş sorular soruluyor fakat uluslararası ilişkiler kısmı benim için de pek iyi geçmedi. De bu kısım önemli değil. Kurum orayı gerçekten isteyen kişiyi arıyor tabi üst düzey referanslar haricinde.
-
@bluephantom Teşekkürler hocam da mülakat sorularını mülakatlar bittikten sonra paylasabilirim. Şu an devam ediyor mülakatlar
-
Ben mülakatlarda sorulan sorulardan bağımsız bir şey sormak istiyorum. Sizce kurul çalışan ile çalışmayan kişiler arasında bir ayrım yapıyor mu? Deneyime öncelik verme gibi ya da işsiz olana öncelik verme gibi? Yoksa tamamen mülakat performansımıza göre mi değerlendiriyorlar?
-
@öğrenci Hocam sanırım mülakatlar bitmiştir.
-
@limonagaci hocam kısa & net: çalışacak, göreve gidecek kişileri arıyorlar. iş sahibi olup elenen de var, işsiz olup elenen de... kesin yargıyla ayrım çok zor. TİKA faaliyet alanı itibariyle zorlu coğrafyalarda hizmet vermesi sebebiyle gerçekten çalışmak isteyenleri alıyor, arıyor diyebilirim...
-
Sonuçlar açıklanmış. Listede Hukuk yok, sanırım hukuktan kimseyi almadılar..
-
@öğrenci Hocam, sonuçlar açıklanmış. Kazandınız mı?
-
@bluephantom hocam hiç beklemiyordum fakat olumlu olmuş. Şu an gercekten cok sevinçliyim.
-
@öğrenci Çok tebrik ederim, hocam. Takip etmekten keyif aldığım ender insanlardansınız. Bu mesleği sizden öğreneceğiz anlaşılan.
-
@öğrenci tebrikler hocam Başarılarınız daim olsun
-
@öğrenci Hayırlı olsun hocam, çok güzel yeri kazandınız
merakımdan soruyorum Ytb'ye girmiş miydiniz kaç aldınız ? ve bu saatten sonra girmeyi düşünüyor musunuz ?