YTB Uzman Yardımcısı İlanı 2019
-
sadece çeviri mi olacak yazılı sınavda acaba ?
-
Bu sınavın içeriği ve şekli nasıldır bilen var mı? Kaç soru sorulur, ne tip sorular sorulur vs. Yardımcı olabilecek var mı?
-
@meezunn 2 sene önce yapilan sinav ve mulakat sureci su baslikta tartisilmis
-
haftasonu üniversitede emanet bırakacak yer olur mu acaba ?
yalnız geleceğim, sıkıntı olmaz inşallah.. -
@hacım İletişim başkanlığı sınavındaki saçmalığı bir daha başka yerde yaşamayiz umarım
Kampüs dışında büfeye emanet bırakmak zorunda kalanlar utansın -
@hacım rekabet kurumunun sınavında vardı emanetçi umarım bunda da olur
-
Bugün yapılan sınavda neler soruldu acaba? Bölümüm gereği uluslar sorularını merak ediyorum.
-
2 kompozisyon + 2 çeviri...
Çeviri yoktu ilanda ilginç bir şekilde...
Çeviri 40 puan
Kompozisyon 60 puan -
Şahsi görüşüm çeviri için verilen zaman çok azdı.
-
@meezunn şahsi görüşüm, ilanında üstüne basa basa bu konular hakkunda olacaktır klasik sınav dedikten sonra çeviri sormak, hem de öyle basit olmayan bi çeviri.. yakışmadı böyle bi kuruma
-
@meezunn +1 metinleri direkt kağıda döksem 30dk falan alır zaten. İlk başlarda mükemmel çevirdim baktım süre yetmeyecek sonra Allah ne verdiyse..
-
Ben Dışişlerinin aday meslek memurluğu çevirilerini daha rahat yapmıştım zaman daha fazlaydı. Bu sınavda yarımşar sayfalık iki çeviriyi 1 saatte yapmamız istendi, ki kalitesi Aday meslek memurluğu çeviri sınavlarının kalitesine çok yakındı
-
@meezunn aynen hocam, çeviriler baya zordu gerçekten..
Neyse artık, hakkımızda hayırlısı -
@meezunn başka hangi dil ile giren vardı ? Farkettiniz mi ?
Benim bulunduğum sınıfta sanırım bi kişi Almanca ile girmiş, Fransızca olan da vardı bir kaç kişi -
Dış politika ile mi ilgiliydi çeviri? Daha önceleri test ve kompozisyon karışıktı sınav demek ki sistemi değiştirdiler
-
@arven16 bunu ben de yaşadım hocam, hatta bi ara kendime "ziyaaaaa" diye seslenecektim, o kadar sallamaya başlamıştım ki..
-
Kompozisyon ve çeviri konuları neydi peki ?
-
Konuları ben de merak ediyorum ama henüz paylaşan olmadı.
-
Diğer soruları hatırlamıyorum ama yaptığım soruları söyleyeyim.
Toplam 6 soru var iki grup 3 er soru halinde. Her gruptan 3 sorudan bir tanesini seçiyorsunuz yani toplamda 2 soru. Ben Türkiye ‘nin 2010 dan sonraki suriye politikasını tartışınız sorusunu cevapladım.
Diğer cevapladığım soru da avrupa da yükselen yabancı karşıtlığı islamofobinin nedenlerini tartışınız gibi birşeydi.
Kompozisyon soruları genel ve herkesin cevaplayabileceği sorulardı. Sınavın eleyici kısmı çeviri kısmı olacak bence. -
@meezunn peki kompozisyonların ikisi de türkçe miydi? Yoksa biri türkçe biri ingilizce mi yazılacaktı? Dışişleri sınavındaki gibi