2019 Hakim Yardımcılığı
-
Hayırlı günler arkadaşlar
Söz konusu yargı reformu kılavuzunda aynen şu yazıyor.
Herkes gönlünü ferah tutsun
"Bugün için avukatlık ve noterlik mesleklerine giriş için bir sınav bulunmamaktadır. Avukatlık için daha önce yapılan düzenlemeden vazgeçilmiştir. Hazırlık sürecinde bu alandaki ihtiyaç başta Türkiye Baolar Birliği ve barolar olmak üzere hukuk fakülteleri ve diğer yargı aktörlerince dile getirilmiştir. Hukuk
fakültesi mezunlarının hâkim ve savcı yardımcısı, avukat ve noter olabilmeleri için “Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı”na tâbi tutulmaları bu ihtiyacın giderilmesini sağlayacağı konusunda bir konsensüs
oluşmuştur. ÖSYM tarafından yapılacak sınavdan yeterli puan alanlar doğrudan avukatlık stajına başlayabilecek; hâkimlik, savcılık ve noterlik için ayrıca
mahsus sınava girebileceklerdir. Hukuk mesleklerine giriş sınavında başarı sınırı tüm meslekler için aynı olacak şekilde belirlenecektir. Bu sınavda yeterli puan alamayanlar hukuk fakültesi mezunu ola-
rak diğer bütün haklarını koruyacaktır.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nın, düzenlemenin yapıldığı tarihten sonra hukuk fakültelerine giren öğrenciler için uygulanması öngörülmüştür."Ayrıca hocam söz konusu düzenleme de hakim savcı yardımcılığından bahsedilse de herhangibir tarih verilmemiş. Hakim savcı adayları staj süresi ile ilgili kanun iki ay önce yeni değiştiği göz önünde tutulur ise Ben İnşAllah kasım yada Aralık'ta yapılacak sınavın da adaylık şeklinde olacağını ondan sonraki sınavın yardımcılık şeklinde olacağını düşünüyorum.
Allah hepimize en güzel meslekler nasıp etsin İnşAllah...
Selametle...
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2019 Hakim Yardımcılığı
Merhaba dostlar. Bir ufak duyum bırakayım buraya. Halen çok erken bu bilgi için Kasım ayı sonu sınav için Bakanlıkta konuşulan tarih. Adli zaten kesin olacak alımdır. İdari konusunda da umut verici şeyler işittim. Erken dediğim gibi dostlar ama yine bir 100 kişilik alım için ufaktan hazırlıklara başlanabilir. Daha erken bir tarih için planlama duyarsam paylaşırım.
Hocam durum stabil mi hala ? Yeni haber gözlüyoruz ...
-
Şimdi hukuk fakülteleri 5 yıl olacak mı ne dersiniz? Buna gerek veya ihtiyaç var mı? İnsanda okuma isteği bırakmıyor bu işler.