İİBF Mezunlarının Sorunlarını Anlatacağımız Video İçin Önerileriniz
-
İİBF ailesi bu ara çok sessiz. Sonunda devlet büyüklerimiz bütün İİBF mezunlarını sessizliğe bürüdü. Ne ilan var, ne bir hareket. Bir kabullenmişliğin dışa vurumu değildir inşallah bu. Valla bu kadar çabuk vazgeçmek bize yakışmaz dostlar.
-
@antimülakat hocam ben de katılıyorum sessizleştikçe daha da sessizleşiyoruz ve camia şuan resmen bırakmış durumda, 10 Nisandaki Twitter etkinliği suskunluğu bozar inşallah
-
@modigliani-0 sorun şu ki, siz ne yaparsanız yapın, biz istediğimizde ilana çıkarız anlayışı benimsetilmiş durumda. Oysa biz 4-5 senede ne ilanların kabul ettirildiğine tanık olduk. Kpss parasını düşmesini gördük. Olmadık zamanda Guy gelmesini sağladık. Bunları görmezden gelirsek diledikleri atı oynatırlar. Kesinlikle dinlenip dinlenip yeniden harekete geçmek zorundayız. Başka türlüsü kabul edilemez.
-
@antimülakat kesinlikle haklısınız
-
@modigliani-0 en büyük sorun polislik kadrosuna 3000 kişilik bütçe ayrılmasıdır. Bu sene doğru düzgün iibf kadrosu açmayan devletimiz 3000 kişilik polis alımı yaparak kendi mesleğimizi icra edemeyecek hale düşürmüştür. Bu ülkenin polise ihtiyacı varsa iibf mezunlarına da ihtiyacı vardır.
-
ÖYP keşke geri gelse. ÖYP şuan var olsa bu KPSS yoluna girmeyecek çok kişi var burada.
-
@sim sürekli polis alımı yapılıyor merak ediyorum 90'lı yıllarda Türkiye'de çok daha az polis olması lazım nasıl baş ediyorlarmış suçla vs.
-
@kml o zaman daha az suç işleniyor olabilir mi? Sonuçta nüfusumuz günden güne artıyor. Hem doğal artış hem de çeşitli göçlerden dolayı olabilir.
Ama yine de bu kadar kadroyu keşke bize ve öğretmenlere verseler. Bu ülke de bu iki mesleğe de önem vermiyorlar.
-
@sim nüfus artışı önemli bir etken tabi mülteci akını yoluyla olması çok daha kritik. Yine de insan şaşırıyor.
-
Belki gözden kaçıran arkadaşlar vardır diyerek zaman zaman atmak gerek demiştim.
Videonun Linki --> https://www.youtube.com/watch?v=biMxOMeR9Wo
-
Arkadaslar Birlikten kuvvet dogar anlayisi ile a gruplari alimlari icin 35 yas olayini 40 olarak esnetmeye calissak olmaz mi?
Malumunuz kac senedir alim yok ve soyle bisey var bizim kendimizin disinda gelisen olaylar hasebiyle bi cok kisinin yasi gecti yada gecmek uzere... alinan yuksek puanlari kullanamadan kimilerinin yasi doldu kimilerinin dolmak uzereBu hususta bi sey yapilmasi icin birlik olunsa olmaz mi ?
@Antimülakat @paretowilfredo -
@yamanoglan hocam biz bir video çektik ve bu da dahil tüm sorunlara değindik ama pek ilgilenen olmadı, etkinlikler desek onlar da fena görünmese de yine belli küçük bir grubun eylemlerinden öteye geçemiyor. İnsanlar belli ki kendilerini İİBF'li hissetmiyorlar, iş olursa yaparım olmazsa başka yola bakarım derdindeler, ya da bana/bize hisettirdikleri bu. Burada en üzücü olan şu; nicel olarak en kalabalık grubun nitel olarak bu kadar yetersiz kalması. Bugün Türkiye'de Tıp, Mimarlık, Mühendislik mezunlarının tamamını toplasak belki sadece İİBF/SBF mezunları kadar sayıları vardır ama bu grupların yaptırımı daha fazla çünkü oturmuş odaları, birlikleri var.
ODTÜ'de şenlik olayı da bu ülkede bunun örneğidir, bundan 8-10 yıl önce bir bir tüm üniversitelerdeki şenlikler iptal edilerek neredeyse kalıcı olarak durduruldu fakat kimse birlik olamadı, ses çıkaramadı, oturmuş kültürü sayesinde şu an ODTÜ bunu yapıyor ve muhtemelen başarılı olacaklar. Önce ben sen yerine biz kültürü oluşmak zorunda İİBF içinde, sonra zaten gerisi gelecektir ama mesleğe girme aşamasında herkese rakip olarak bakmak zorunda kalan ya da hırslarından dolayı bakan bir ekipten bu dediğim oluşur mu emin değiliz. -
Ben anlamadım ki birlik kelimesi İİBF ailesi için herhangi bir kelime kadar dahi anlam ifade etmiyor.
-
@sınavsayar bütün şartlar zorlandığında olmayacak şey yok ama şimdilik durum bu. Maalesef İİBF ailesinin kaygısı, birlik duygusunu köreltmiş durumda.
-
Videolarınızı yeni izleyebildim. Çok başarılı buldum. Umarım devamı gelir.
-
@olumsuz-dışlama teşekkür ederiz, inşallah bizim de beklentimiz o yönde. Devamını getireceğiz.