Erkekler İçin Zorunlu GSS Prim Borcu Sıkıntısı
-
Bende gecen sene bu zamnlar gelir testi yaptrmiStm yaklasik aylk 70 tl çikti e devlette de gorülmuyor 2~3 ay odedim daha sonra odemedim yaş 26 işssizim bi daha mi gelir testi yapmak lazim ??
-
@şakagibi ben 3 kere yaptırdım sonuç değişmiyor ve borç birikmeye devam ediyor.
-
Torba Kanunun ağır topu diyebileceğimiz bu düzenlemenin yanında gençlere genel sağlık sigortası prim muafiyeti getiren düzenleme de yasalaştı. Buna göre, liseden mezun olan gence 20 yaşını, üniversiteden mezun olan gence ise 25 yaşını geçmemek şartıyla 2 yıllık genel sağlık sigortası prim borcu muafiyeti getirildi. Böylece liseden veya üniversiteden mezun olan bir genç üniversiteye girememiş ise mezun olduğu tarihten itibaren 2 yıl boyunca gelir testine girmeden ve prim ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.
Son değişiklikle torba yasa da kabul edilmiş arkadaşlar.
-
Geçen sene işsizdim gss borcu çıktı gelir testi yaptırdım ilk taksidi ödedim sonra silinecek denildi bir daha odemedim. Şimdi 8 aydir çalışıyorum yaşım 23 herhangi birsey yaptırmak gerekiyor mu
-
@abdullah hocam bir sorun çıkmaz da siz bir kontrol ettirin, borç çıksa bile sizin şartlarınızda silinir.
-
Tüm borçların son ödeme tarihi 30.04.2018 olmuş. Borcu olan arkadaşlar o tarihe kadar bekleyebilir bence. O tarihte ödenirse enflasyon karşısında borçta suni bir indirim sağlayabiliriz