Navigasyon

TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    Baskent Kariyer
    Baskent Kariyer
    • Lütfen Cevaplayın İkinci Üni

U

Lütfen cevaplar mısınız? Üniversitede Lisans bölümünde okuyordum. Çalıştığımdan dolayı 3. sınıfta kaydımı dondurdum. Bu yıl sınavsız ikinci üniversiteye başvurabilir miyim?

ÜNİVERSİTE
    • Yardım / Bölüm denklik belgesini yökten naısl alıyoruz

B

Merhaba arkadaşlar; mesela siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü, derslerin çoğu ortaksa kamu yönetimi bölümünden denklik alabiliyor diye biliyorum.

Buna dair arama yaptım da yurtdışı denklikler çıkıyor hep. Bu konuda bilgi alabileceğim bir link bilen var mı?

ÜNİVERSİTE
    • 2021 ÜNİVERSİTEDEKİ BÖLÜMLER NELERDİR?

E

Üniversiteye gitmeye ve yıllardır hayalini kurduğunuz diplomayı almaya karar verdiniz. Zor sınav tamamlandı; Bölümünüze karar verdiniz ve özenle bir üniversite seçtiniz. Kabul edildiniz ve derslerinize başlamaya hazırsınız. Ama şimdi yardıma ihtiyacınız var ve çok fazla sorunuz var. Bir

İlkiyle başlayalım. Bir üniversitede akademik bölümler nelerdir? Seçtiğiniz kolej veya üniversiteye bağlıdır. Üniversitenizdeki akademik bölümlerin ve okulların listesini bulmanın en iyi yolu yardım istemektir. Doğrudan üniversiteye ulaşarak veya İnternet arama becerilerinizi kırarak
      Fen-Edebiyat Fakültesi

Kimya
      Tarih
      Dilbilim
      Matematik
      Moleküler Biyoloji ve Genetik
      Felsefe
      Fizik
      Psikoloji
      sosyoloji
      Mütercim Tercümanlık Çalışmaları
      Türk Dili ve Edebiyatı
      Batı Dilleri ve Edebiyatları

Fen-Edebiyat Fakültesi Koordinatörleri
      Türkçe Dil Kursları Koordinasyon Birimi
      Beşeri Bilimler Kursları Koordinasyon Birimi
      İletişim Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

ekonomi
      Yönetim
      Siyasi bilimler ve Uluslararası İlişkiler
      Eğitim Fakültesi

Bilgisayar Eğitimi ve Eğitim Teknolojisi
      Eğitim Bilimleri
      Yabancı Dil Eğitimi
      İlköğretim
      Matematik ve Fen Eğitimi
      Mühendislik Fakültesi

Kimya Mühendisliği
      İnşaat mühendisliği
      Bilgisayar Mühendisliği
      Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
      Endüstri Mühendisliği
      Makine Mühendisliği
      Hukuk Fakültesi

Uygulamalı Disiplinler Okulu

Uluslararası Ticaret
      Yönetim Bilgi Sistemi
      Turizm İdaresi
      Yabancı Diller Yüksekokulu

İleri İngilizce Birimi
      İngilizce Hazırlık Bölümü
      Modern Diller Birimi

ÜNİVERSİTE
    • Açıköğretim üniversitesi

2

Arkadaşlar ben açıköğretim lise mezunu olmak üzereyim son 1 sinavim kaldı ama hangi bölümü seçmem gerektiği hakkında kafam çok karışık en çok âlim olan bir meslek seçip üniversite bittiği gibi meslek sahibi olmak istiyorum bunun için tecrübeli olan birileri varsa bna bu konuda bilgi verebilir mi yada ben şuan liseyi bitirdikten sonra hem üniversiteye hazırlanıp hemde çalışmak istiyorum hangi sınava girmem lazım

ÜNİVERSİTE
    • Üniversite okumak yerine yapılabilecek işler

K

Bugünki aklınız olsa üniversite okumak yerine ne yapardınız? Yani okumakta gözünüz yok veya imkanınız yok nasıl bir alternatif üretirdiniz.

ÜNİVERSİTE
    • Hukuk fakültesini kazanmak için en kolayı hangisi?

S

35 yaşındayım iibf sbui mezunuyum mülakatlardan elendim bu sene şansım sona erdi şimdilik ikinci üniversite aöf iktisat okuyorum bu sene başladım ama asıl hedeflerimden birisi de artık hukuk fakültesine girmek şimdi bazı sorularım olacak normal üniversite sınavlarına girerek kazanmak mı daha kolay yoksa aöf adalet yüksekokuluna ikinci üniversite üniversite olarak kaydolup dgs den hukuka geçiş mi daha kolay ayrıca ikinci üniversite aöf iktisat okurken 2. sınıfta dgs ye girebiliyor muyum ayrıca 2 yıllık adalet yüksekokulu ikinci üniversite olarak olunabiliyor mu oluyorsa hem aöf iktisat hem adalet yüksek okulu okuyabiliyor muyum ama en önemlisi hukuk için dgs ile kazanmak mı yoksa üniversite sınavı ile kazanmak mı kolay hukuk kazanmak için bilgi verirseniz sevinirim ek olarak hukuk mezunu avukatlar için adli ve idari hakimlik yaş sınırı 45 mi başka şartta var mı bu sınava girmek için şimdiden teşekkür ederim?

ÜNİVERSİTE
    • Obtain an official IELTS/TOEFL certificate online.

T

The world's most popular English language test for higher education and global migration, accepted by over 10,000 organizations worldwide, can be the key to achieving your academic and professional goals.

We provide requisite assistance to those who, for one reason or another cannot take the test or obtain the desired score demanded by institutions, employers or embassies.

Telegram: Registraboard
      Find out more -->https://www.ieltsboard.com/

ÜNİVERSİTE
    • ...

A

İleti kaldirilmistir.

ÜNİVERSİTE
    • Resmi IELTS / TOEFL yeterlilik belgesi alın.

V

Dünya çapında 10.000'den fazla kuruluş tarafından kabul edilen, dünyanın en popüler yüksek öğrenim ve küresel göç İngilizce testi, akademik ve profesyonel hedeflerinize ulaşmanızın anahtarı olabilir.

Kurumlar, işverenler veya elçilikler tarafından talep edilen bant puanlarını test edemeyen veya talep edemeyen kişilere gerekli yardımı sağlıyoruz.

İletişim yolu:

ÜNİVERSİTE
    • Yapay Zeka Tarafından Yorumlanan Rehberlik Uygulamaları

A

İleti kaldirilmistir

ÜNİVERSİTE
    • ...

A

İleti kaldırılmıştır.

ÜNİVERSİTE
    • ...

E

Dgs sınavında Aldığım puan gitmek istediğim bölümün tavan puanından daha yüksek yinede o bölümü seçebilirmiyim

ÜNİVERSİTE
    • Hafta Sonu Yüksek lisans kaydi Yapilabiliyo Mu

Y

bu konuda bilgisi olan?

ÜNİVERSİTE
    • Üniversite tercihleri 2019

E

YKS Toplam Kontenjanları 2019 yılı için 835.066 olarak güncellendi. İİBF'yi sormayın yazasım gelmedi.

Ziraat-Tarım ve Doğa Bilimleri fakültelerinin programlarının kontenjanı 5 bin 201,

Mimarlık kontenjanı 8 bin 641,

Mühendislik kontenjanı 77 bin 430,

Temel Bilimler kontenjan 10 bin 87 oldu.

Hukuk fakültesi kontenjanları 16 bin 97

Bir ülkeden 77 bin kişi nasıl mühendislik okur aklım almıyor. Üniversite okumak artık anaokulundan daha kolay bir hal aldı.

ÜNİVERSİTE
    • İnternetsiz Tercih Programı

Y

Reklam nedeniyle kaldırılmıştır.

ÜNİVERSİTE
    • MARMARA U. IKTISAT YUKSEK LISANS

Y

Arkadaslar 16 temmuzda sadece yazılı sinav mi olucak bilen var mi? Boşuna takim elbiseyle gelmeyelim.

ÜNİVERSİTE
    • İSTANBUL UN. YÜKSEK LISANSmulakat SONUCLARI 2019

Y

Arkadaslar aciklama tarihi 10 temmuzduda hic bi yerde bulamadim. Kazanip kazsnmadigimizi nerden ogrenebiliriz?

ÜNİVERSİTE
    • SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT YÜKSEK LİSANS BİLİM SINAVI HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR MI ??

M

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT YÜKSEK LİSANS YAPAN VAR VARMI? ?

ÜNİVERSİTE
    • TERCİH

H

Kimya bölümü okumak mı mantılı yoksa Gıda mühendisliği mi ?

ÜNİVERSİTE
    • Cocuk gelişimi onlisans

B

Dikey gecisi yapabilecegim is imkani fazla olan bolum var mi

ÜNİVERSİTE

Cocuk gelişimi onlisans

ÜNİVERSİTE
    cocuk gelişimi onlisans
    3
    3
    354
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • B
      bedia sultan Son düzenleyen:

Dikey gecisi yapabilecegim is imkani fazla olan bolum var mi

Antimülakat Agor 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • Antimülakat
        Antimülakat @bedia sultan Son düzenleyen:

@bedia-sultan https://www.tercihiniyap.net/m/dgs/cocuk-gelisimi-mezunlari-dgs-ile-hangi-bolumlere-girebilir-h6800.html

Hocam, okul öncesi öğretmenliği bölümü, Çocuk gelişimi lisans bölümü ve sosyal hizmet bölümü en idealleri olarak görülüyor.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • Agor
          Agor @bedia sultan Son düzenleyen: Agor

@bedia-sultan hocam en iyisi bunlar içinde okul öncesi öğretmenliğidir iş imkanı açısından soruyorsanız. Örgün öğretim olarak zaten iki bölüme geçiş hakkınız var yazıda da gördüğünüz üzere, alternatif olarak @Antimülakat hocamın dediği gibi açıköğretim üzerinden sosyal hizmet düşünülebilir fakat eskisi kadar iyi değil onların da şartları.

Her şey hak ettiğiniz gibi olsun...

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • 1 / 1
          • İlk ileti
            Son ileti
          Tercihini Yap | Devlet Kredileri