3 Yılda YDS’den 70 almak :)
-
Arkadaşlar herkese merhaba; İngilizce temeli olmayan ama merkez uzmanlık için 3 yıl içinde ydsden 70 alması gereken bir arkadaşınızım bu güne kadar KPSS çalışarak işi gayet güzel götürdüm ama artık KPSS devri bitmiş olup; YDS çalışmaya başlamam gerekiyor. İlkokul seviyesinde ingilizcem var. Bu işi 1 yıla yayarak 1. Yılın sonunda başarıya ulaşmak istiyorum. Genelde herkesin bir temeli olduğu için forumlarda 2-3 ayda 70 almaktan bahşedilirler ve bu bana gelmiyor. Bir öğrenciniz olarak bana yardım edin yol gösterin hangi kaynakları alıp, hangi kursa yazılmalıyım. Eylül ayında kursa yazılmayı düşünüyorum. O zamana kadar da evde boş oturmamak adına çalışmak istiyorum. Bayram sonrası hakkı şahin hocanın YouTube videolarını izlemeyi ve ODTÜ reader at work ve Akın dil Reading words kitaplarından birini alıp yavaştan başlayayım diyorum. Doğru tercih olur mu? Zamanında benim geçeceğim yoldan geçmiş Kişiler olarak yardımcı olur musunuz? Aktif bir başlık olması dileğiyle...
-
Merhaba hocam,nacizane faydasını gördüğüm bir kurs bir de kitap önerisi yapayım.Kurs olarak ydstime öneririm.Yunus hocadan örgünde de ders dinlemiş biri olarak rahatlıkla size fayda sağlayacağını söyleyebilirim.Siz yine de youtube da bol bol örnek videoları var ordan da mutlaka bakın size hitap edip etmediğine,kursun sitesini inceleyin yorumlara bakın baya bilgi var zaten.Kitap olarak da passagework okuma parçalarını önerebilirim hocam önce ön hazırlığını bitirirsiziniz 6 seviye sonra direk yds için hazırlananı kullanırsınız ama eğer ki kursa kaydolmaya karar verirseniz kitap işine hemen girmeyin çünkü kursun kaynakları zaten yeterince vaktinizi alacaktır.
-
Eylül gibi kursa yazılmayı düşünüyorum. Ankaradayım zaten. Kurs çeşitliliği baya fazla. Eylül’e kadar da bir tane kitap alıp çalışmak istiyorum. YouTube da Hakkı Şahin YDS videoları var. Günde 2 tane izleyerek Notlar da alabilirim. Dediğiniz kursu araştıracağım. Yorum için teşekkür ederim
-
Hocam aslında reading at work kaynakları seviye seviye götürerek çok besleyici ve kelime öğretici oluyor. Burada bulunan metinleri irdeleye irdeleye götürmeniz elinizi çok rahatlatacaktır. Temeli olanlar Ankara'da direk şu hoca YDS'den 70 aldırır diyebilir ancak sizin önce temele ihtiyacınız var. Bunun içinde direk YDS kursuna başlamanız sizi çok zorlayabilir. Bunun yerine 1 yıllık bir temel İngilizce kursu daha sonra YDS kursu daha verimli olur. 1 yıllık temel üzerine 3 aylık YDS kursu bütün sorunu çözecektir.
-
Öncelikle ankarada yds den 70 garanti adı altında bir kaç dersane var. Bunlardan birine kanıp gittim ve şifreleme yöntemi ile sorular çözüyorlar. Kesinlikle ve kesinlikle günümüz yds sinde bu şifreleri kullanamıyorsunuz taş catlasın 8 9 soru çözebilirsiniz bunlarla. Birebir yaşadım gördüm. Kpss öncesi 1 sene yds çalıştım. Bu şifrelerle ve yanına kelime koyarak ilk sınavımdan 40 aldım. Ara vermeden devam ettim 55 aldım. Ancak yüzlerce kelime ezberledim yüzlerce çeviri yaptim kesinlikle ve kesinlikle altını çiziyorum sadece taktikle olcak iş değil .
Yds de her soru tipi var. Kesinlikle 6 ay çalışıp girin sınava nerde eksiksiniz görün ona göre çalışın. Mesela benim eksiğim paragraf okuyup o paragrafların sorularını cevaplayamamaktı. 55 aldığım yıl paragraftan (yanlış hatırlamıyorsam 20 soru vardı) 2 dogrum vardı. Yani biraz daha makale oku çevir soru cevapla yöntemiyle çalışsaydım belki 70 alabilecektim.
Bol bol kelime ezberleyin makale okuyun reader at work ideal bunun için. Ve basit dili olan dizi izleyin sürekli ve sürekli bunun içinde friends favoridir. Mutlaka kursa gidin yol yöntem için ama bunun için 70 garanti adı altında dolandırıcılara itibar etmeyin kimse size bunun garantisini veremez ingilizce biraz da yetenek işi. Ve evet yds hiçte kolay bir sınav değil çok kelime ezberleyip çok okumadıkça 70 almak zor:) -
Bence o bahsettiğiniz şeyler yani stratejiler gramer yapıları ve bunlar benim en zorlandığım kısımlardı. Ben de kelime öğreniminin kişiyle alakalı olduğuna inanıyorum, ama tabiki kursta önemli kelimelerle ilgili yapılan çalışmalarla bunu desteklemeli. Gramere gelince bu kısım kitaplardan öğrenilmiyor. Anadolu lisesi mezunuyum. Yüzde yüz ingilizce eğitim veren bir fakülteden mezun oldum ama kelime bilgim sağlam, alanıma dair konulara hakim olsam da o ilk 30 soru başımın belasıydı. işin özü 3 yılda yds den 70 tabiki alınır. Ben 6 ayda 77,5 aldım ama temelim iyiydi. Kelime çalışması için Anakara dil akademisinin kitabını, kurs olarak da Son aşamayı tavsiye ederim.
-
Hocam selamlar. Ben YDS için değil kendimi geliştirmek için İngilizce öğrenmiştim. Lingualeo ve Voscreen adlı uygulamaları kullanmıştım. O zamanlar kursa da gidiyordum ama kursun pek faydası olmadı çünkü herkesin öğrenme hızı bir değil, ben ilgim olduğu için daha kolay öğreniyordum ama diğerleri daha yavaştı. Bu durum canımı sıkıyordu. Ben de dediğim uygulamaları kullandım. Hem kelime bilgimi arttırdım hem dinleme ve anlama becerimi geliştirdim. Bir de Nabomboo adlı bir uygulamadan yabancılarla mesajlaşıyordum. Bu da konuşma alanında kendimi geliştirmemi sağlamıştı. Bence İngilizce sırf sınav için öğrenilmemeli, birçok alanda insanın işini görüyor çünkü. Yerinizde olsam bu felsefe ile yoluma devam ederim. Kolay gelsin:)