Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Uzman Yardımcılığı
-
O formun istendigi nerede yaziyor arkadaslar? Bana kalirsa da kimlik yeterli.. form gerekseydi duyuruda belirtilirdi diye dusunuyorum..
-
Geçen yıl formlara bakmaya niyetlendiler. Ben götürmüştüm ama götürmeyenler vardı. Yok getirmedik deyince tamam kimlik yeterli dediler. Forma bakma düzeni başlamadan bitti yani. Sorun olacağını sanmıyorum arkadaşlar
-
@cexay Mükakatla ilgili birkaç tüyo verir misin Ortam, zorluk derecesi vs.
-
@maximum Hocam korkutuyo gibi olmayım ama girdiğim mülakatlar arasında gerildiklerim arasındaydı. Bina ve güvenlik düzenleri biraz farklı ve soğuk ondan da olabilir. Mülakat salonuna girmeden koridorun ortasında bi ara yerde sandalyede bekletilmiştik sıramız geldikçe. Başınızda da güvenlik dikiliyodu gardiyan gibi Ben gerilmiştim açıkcası.
Mülakatta yanlış hatırlamıyosam 6 kişi vardı. Genelde komisyon başkanı(müsteşar yardımcısı olmalı) konuştu. Biraz espri yaparak ortamı yumuşatmaya çalıştı fakat diğer üyeler sanırım ondan da çekiniyolardı ki hepsi aşırı ciddi duruyodu.
Zarf çekiliyo sorular için. İçinde 2 alan sorusu, 1 iktisat sorusu vardı(alanım istatistik). Daha sonra başka bi üye bi alan sorusu daha sordu. Başka bi üye hukuk soruları sordu. Komisyon başkanı bi kelime söyleyip senin için ne ifade ediyor tarzında şeyler sordu. Kaçıncı cumhurbaşkanının görevde olduğunu ve yargı yoluyla ilgili bişey soruldu.
Mülakatım 25dk civarı sürdü. Herkesin bu şekildeydi arkadaşlarımdan.
Aklımdakiler bunlar hocam:) -
@cexay ya ilk mulakatim olacak ve epeyce gerginim. Tum sorulara dogru yanit mi verdiniz? Dogru yaniti bilmezseniz nasil gecistiriyorsunuz? Mesela iktisat bilmiyorum ve mulakata kadar calissam da bisey ifade etmeyecek. Sorduklari zaman direk bilmiyorum deyip gecerim heralde. Bude heyecandan hicbir soruyu cevaplayamazsam diye korkuyorum. Ozguvenim yerle bir
-
@siddharta Hepsine doğru yanıt veremedim malesef hocam. Kendi alan sorularımda bile heyecandan unutup, çıkınca hatırladığım olmuştu. Aşırı zor sorulmuyo ama önemli olan heyecan kontrolü sanırım. Benim sıkıntım oydu çünkü.
Heyecanınızı kontrol altına alarak ve bilginizin size verdiği özgüvenle girin. Bunu farkedeceklerdir zaten.
Bilmediğiniz birşey sorulursa direk bu konuda bilgim yok deyin. Hatırlayamadığınız birşeyse de şuan hatırlayamadım deyin. Başka bi yerden size hatırlatmaya çalışabilirler bu durumda.
Ama bilmediğiniz birşeye hatırlamıyorum demeyin. 3 farklı yoldan sorup hala hatırlamadım derseniz bilmediğinizi farkederler,hoş olmaz:) -
@cexay sagolun hocam.
-
@siddharta csgb ye girmediniz mi siz ? Sanki orada da hatirliyorum kazandiginizi
-
@cexay Hocam teşekkür ediyorum, korkunun ecele faydası yok ben güzel olacağına inanıyorum. Hayırlısı hakkımızda.
-
@Ötüken evet csgb mulakatina da kalmistim. Ama onemli bi rahatsizlik gecirdigim icin mulakata katilamadim malesef. Bu mulakat icin telasim da ondan. Her sey ters gidecekmis gibi panik oluyorum.
-
@siddharta gecmis olsun hocam.umarim iyi gecer mulakatiniz
-
Merhabalar, mülakata giren varsa bilgi verebilir mi acaba?
-
Gergin bir mülakat. Şansınızla alakalı biraz da. Umarım karşıma çıkmaz dediğim alandan soru çıktı. Yani o zarfı çektim. 4 adet soru vardı içinde iki alan sorusu bir iktisat bir de anayasa sorusu. Geri kalan sorular herhangi bir konudan olabilir(alan, güncel, ekonomi, hukuk vs). Başarılar.
-
@okaneem Hakkınızda hayırlısı hocam teşekkürler paylaşım için.
-
Hukuktan girdim, korkuyordum ama öyle o kadar da gergin değildi ortam sanki... hukuk mülakatları bitti ama ileriki zamanda girecek arkadaşlarıma bilgi vermek için söyleyim, her alandan soru gelebilir.. ben idare ve anayasa daha çok bekliyordum ama arka arkaya ceza soruları soruldu, çektiğim zarftaki sorulardan biri cezaydı belki o yüzden ordan devam ettirdiler.. iktisat hakkinda da bir fikriniz olursa iyi olur.. çok gerilmeye gerek yok
-
Evet arkadaşlar bence de gergin bir ortam yoktu. Benim yaklaşık yarım saat sürdü. Zarf haricinde alanımla ilgili bir çok şey sordular. Orta zorluktaydı. Genelde kavram sordular ama ayrıntı içeren sorular da vardı. Cevaplarken ezberden mi cevaplıyorsunuz yoksa gerçekten konuya hakimmisiniz, bunu anlayabilecek şekilde açıklamalarınızla bağlantılı ek sorular sordular. Alan haricinde de kişinin teknolojik gelişmelere açıklığını ölçecek tarzda fikir üretebileceğiniz bir iki soru soruldu.
Güncel, gündemdeki olaylarla ilgili de sorular geldi.
Herkese başarılar dilerim, hepimizin hakkında en hayırlısı neyse o olsun.. -
Hukuktan girdim, milyonlarca soru sordular, limon nedir anlat dedi müsteşar ilk defa bu kadar kalabalık komisyon gördüm. Çeldirmeye çalışıyorlar bir de. En son çok açık sözlüsün dediler. İyi bişey mi bilemedim.
-
@paretowilfredo Hocam mülakatlarımız pazartesi bitti malum. Geçen yıla kadar sınav ilanında 5 iş günü içinde açıklanacak maddesi oluyodu fakat bu yıl bu madde kaldırılmış. Biraz daha esnetmek adına mı yaptılar dersiniz yoksa burası da güvenlik soruşturmasını tamamlayıp mı açıklayacak. Bir bilginiz var mıdır:)
-
Hocam bu kural burda uygulanmıyor diye biliyorum benim bir arkadaşım geçen sene girmişti buraya 3 hafta da falan açıklanmıştı belki daha fazla
-
@sımplypassenger Hocam yanlışınız var. Geçen yıl ben de girdim bu sınava. 5 iş günü sonunda açıklandı net şekilde.
Açıklandıktan sonra yerleşme kısmı 3 haftadan fazlaysa belki onu hatırlıyor olabilirsiniz.