Üniversite tercihleri 2019
-
YKS Toplam Kontenjanları 2019 yılı için 835.066 olarak güncellendi. İİBF'yi sormayın yazasım gelmedi.
Ziraat-Tarım ve Doğa Bilimleri fakültelerinin programlarının kontenjanı 5 bin 201,
Mimarlık kontenjanı 8 bin 641,
Mühendislik kontenjanı 77 bin 430,
Temel Bilimler kontenjan 10 bin 87 oldu.
Hukuk fakültesi kontenjanları 16 bin 97
Bir ülkeden 77 bin kişi nasıl mühendislik okur aklım almıyor. Üniversite okumak artık anaokulundan daha kolay bir hal aldı.
-
İİBF den uzak durun kardeşim biz yandık yeni nesiller yanmasın aman dikkat edin!
Gidin kalite kokan bölümler varsa yazın -
Ne hukuk ne mühendislik ne eczacılık ne mimarlık ne de sbf hepsini boşverin. O devir geçti artık. Gelin dinleyin beni vallahi yalan söylemiyorum. 2 YIL TAPU VE KADASTRO OKUYUN ARKADAŞLAR FAZLA KASMAYIN. İLERİDE DUA EDERSİNİZ BANA.
-
@adam-keeynes valla benim önerimde polislik hatta mümkünse liseden direkt polislik. Müthiş kebap bir meslek, pöh filan olmayın kafanız rahat. Yatın bir kenarda.
-
@evandro Aynen hocam. Etrafımda ne kadar arkadaşım varsa subay, polis, komiser, gih(B) oldu. Biz ne olduk biliyor musun makara konusu Neyse hocam iyi forumlar dilerim sanada. Güzel ve faydalı bir başlık olmuş teşekkür ederim kendi adıma
-
Lisans mezunları için sınavsız aöf de hangi bölümü önerirsiniz ? sivil havacılıkla adalet arasında kaldım açıkcası.
-
İİBF mezunu olupta iyi kötü bir işim olsun diye düşünen dostlar varsa önlisans bölümleri içerisinde atanma oranı yüksek olan bölümler mevcut. Yazılıp okunur bu arada kpss süreci devam eder.
-
@antimülakat lisans mezunu önlisans KPSS puanıyla atanamaz hocam.
-
@quesnay sivil havacılık tavsiye ederim. Havacılık için önümüzdeki yıllarda atılım yapılaacak.
-
Öncelikle hepinize başarılı bir tercih dönemi diliyorum sevgili gençler. Mühendislik eğitimi için başkent üniversitesini yazmamanızı öneriyorum. Esasında hemen hemen her bölümü için bu durum geçerli, ancak özellikle buranın mühendisliğinden uzak durmalısınız. Eğitim öğretimden çok, olağana göre abartılı bir biçimde maddi kaygısı olan bir üniversite, ve burada mühendislik okuyup pişman olan sayısız genç tanıdım. Mühendislik her detayı önemli olan bir bölümdür, ve tercih yapılacak üniversite çok büyük bir hassasiyetle seçilmelidir. Daha fazla bilgi almak isterseniz bana her zaman mesaj atabilirsiniz.
-
Tercihinizi tercihiniyap.net yapmak için sitemize bekliyoruz ama neden kimse bölümler hakkında forumda bir şey sormuyor anlamış değilim. Valla bu üniversite tercihini yapacak olanları anlamak zor.
-
@Adam-Keeynes, içinde söyledi: Üniversite tercihleri 2019
Ne hukuk ne mühendislik ne eczacılık ne mimarlık ne de sbf hepsini boşverin. O devir geçti artık. Gelin dinleyin beni vallahi yalan söylemiyorum. 2 YIL TAPU VE KADASTRO OKUYUN ARKADAŞLAR FAZLA KASMAYIN. İLERİDE DUA EDERSİNİZ BANA.
açılın tapucu geldi:)
-
arkadaşlar geçen sene marmara ünv örgün lisanstan kayıt yaptım ama 1 sene boyunca ders seçimleri yapmama rağmen hiç gitmedim acaba kaydım silinmiştir?
-
@hoffafd hayır niye silinsin ki?
-
Tercihlerde özel üniversiteler iyi burs dağıtıyor. İkinci üniversiteye verseler ben de girecem sınava.
-
Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü tercih edecek var mı?
-
Kamu dışında da çalışabilecek alanı olan bölümleri yazmak lazım. Memur alımı giderek azalıyor sonu nereye varacak belli değil.