2017 KPSS A GRUBU
-
2016 KPSS A 'DAN 2017 KPSS A 'YA
Arkadaşlar hepimizin bildiği üzere 2016 KPSS büyük hüsrana dönüştü. Puanın geçerliliğin bir yıl olması, üstelik bu bir yıllık süreçte de yeterli alımın olmaması, yüksek puanlı arkadaşların düşük kapatacak kurumlara başvuracak olma ihtimali sanırım birçok kişiyi 2017 KPSS ile tekrar sınavda şansını denemeye itiyor. Ayrıca 2017 de ilk defa sınava girecek arkadaşlar da var.
Bütün bu söylediklerimin eşliğinde bu başlık altında birbirimize destek olalım diye düşünüyorum. Forumda farklı başlıklar altında taban puanları, puan türleri, P3 ile girilen uzmanlıklar, meslek tanıtımları, KPSS ile ilgili hazırlanma stratejileri vb. bilgiler mevcut fakat bunları temelde bir başlık altında tartışmayı yararlı görüyorum.
KPSS A NEDİR , MESLEKLERİ , TABAN PUANLARI vs HAKKINDA
2017 KPSS ye yeni girecek arkadaşlar için nasıl çalışılacağı, neyin ne kadar önemli olduğu, P3 puanı ve Genel Kültür – Genel yeteneğin alınacak puanlara etkisi, YDS’nin katkıları, kaynak önerileri, çalışma prensipleri, hangi kurumlara girmek için hangi alanlara yönelmek gerektiği ve birazda moral ve motivasyon amacıyla bu başlık altında KPSS A’ya yönelik paylaşımlar yapılabilir. Bu bilgiler sadece yeni sınava girecekler için değil aynı zamanda sınava bir veya birkaç kez girmiş ama tedirginlik yaşayan, bazı konularda bilgi eksikliğine sahip, kendi iyi olduğu alanların farkında olmayan ya da ne yöne gideceğini tam kestirememiş arkadaşlar içinde iyi olacaktır sanırım.
Ben hayatta gitmeye çalıştığı yönü tam anlamıyla bir türlü kestirememiş ve önümde de bilgi alabileceğim yeterlilik düzeyi beni tam tatmin edebilen birileriyle karşılaşamamış bir kayıp olduğum için birilerinin herhangi bir alanda bu kaybı yaşamamasını gerçekten çok istiyorum.
Özetleyecek olursak arzu ettiğim şey KPSS A nedir, nasıl hazırlanılır, neyi yapmak neyi yapmamak gerekir, nelere odaklanılırsa enerji doğru kullanılarak bıkmadan ve kendimizi deli gibi yormadan başarılı oluruz, dershanelerin faydası var mı, dershaneye gitmeden başarıya ulaşılır mı, hangi kuruma girmek daha mantıklı, hangi kurumları aklımızdan bile geçirmeyelim, KPSS A alternatifi olarak kamuda veya özel sektörde hangi birimlere yönelebiliriz, kaç saat çalışmak mantıklı, başaran arkadaşlar neler yaptı, hangi üniversite bölümleri daha fazla avantaj sahibi, girdiğimiz yerlerdeki insanlar ne iş yapar ve akla gelebilecek gelemeyecek bu gibi soruların cevaplanması.
Forumumuzun adminleri ellerinden geldiğince yardım ediyor olsa da KPSS dediğimiz sürecin sıkıntıları ve sınavın kapsamını düşününce herkesten gelecek bilgi, yorum ve fikre ihtiyaç var diye düşünüyorum. Desteklerinizi esirgemeyin, herkese şimdiden teşekkürler .
-
Hocam başlığınız için teşekkür edelim bizde. Bu sürece yeni hazırlanacak olanlar içinde bu başlığı ilerleyen zamanlarda iğneleme yapalım.
Benim ilk ve her zaman ki tavsiyem, defalarca söylediğim söylemekten de bıkmayacağım şey: YDS puanı olup olmaması bu işte artık belirleyici faktör. Somut ifadelerle konuşayım: YDS puanı olanın bu süreçte atanma olasılığı %70 ise, YDS puanı olmayanın atanma olasılığı%30. Bunu garipseyen veya anlamsız bulan arkadaşlarımız olacaktır ama ben böyle görüyorum. YDS çok önemli hem de bilindiğinden çok fazla önemli. Bu sene açılan kurum sınavlarının detaylı tablosunda ve diğer tablolarımızda bu meselenin önemini bir kez daha görebileceksiniz. Eğer, YDS puanınız yoksa öncelikle onu halledin, alandan gerekli puanlar bir şekilde alınıyor ama YDS puanını sonraya bırakıp önce alan derseniz YDS 'yi sonradan halledebileceğinizi unutun.
Tekrar tavsiye olarak üstüne basa basa söylüyorum : Önce YDS, Sonra KPSS. Parola bu olmalı.