Eskisi kadar iyi futbolcuların çıkmaması
-
Bana mı öyle geliyor yoksa 2000-2010 arası izlediğimiz kalitede oyuncular çıkmıyor mu? Messi, ronaldo ayarında iki üç topçu var gerisi çok kötü.
-
Avrupa’da çıkıyor örneğiz yaz transfer listesine bakın 30-40 milyon euroya satılan 18-19 yasında futbolcu çok ama messi Ronaldo gibi bu yasta kendilerini onlar kadar gösteremiyorlar . Türkiye’de ise biriyle konuştum kendisinin yeteneği var Fenerbahçe alt yapısındaydı ama aylık 500 tl ödemesi gerekiyor kulübe o yüzden 3 ay kalabilmişti. Türkiye’de o yüzden zenginler çocuklarını oyalasın diye kulüplere veriyor yetenekli gençler parası yoksa çok çok iyi ve şanslı ise keşfediliyor
-
9 numara yok,
Trezeguet?
Crespo?
Gerçek Ronaldo?
Batistuta?
Makaay???
En ol olmadı PizarroYani ss özelliği olmayan cf yetişmiyor.
Safkan 9! Geçen bir üstad dedi, son temsilci Falcao,çok haklı bir yorum. -
Futbolcular için ödenen transfer bedellerine bakıyorum aşırı şişmiş vaziyette. Neymar’a 200 milyon dolardan fazla vermek veya düz futbolculara 50-60 milyon vermek abartı geliyor.
Diğer bir sorunda ofansif oynayan takım sayısındaki azlık. -
Aslında yeni futbolcularda en az eski futbolcular kadar iyi bence sorun futbolcularda değil futbolun çok gelişmesinde artık takımlar çok sert oynuyor avrupada hemen hemen her takım defansa çok önem veriyor yani çok sert bir oyuna döndü ve takım oyunu çok önem kazandığı için artık iş bireysellikten çıkıyor. Tabi sert defanslar, kapalı oyunlar ve takım oyunu ön planda olduğu için bireysel anlamda çok yetenekli oyuncular bile o bireysel yeteneğini kullanmakta zorlanıyor. O dediginiz eski iyi oyuncuların zamanındaki futbola bakarsanız ozamanki futbolla şimdiki futbol arasındaki farkı görürsünüz.
-
@ryan güney amerika ekolüne gözüm çok mu alışmış nedir oynadıkları oyun bana seyir zevki vermiyor. Aynı sorunu yaşayan tek benmiyim
-
Eski futbol takımları da yok ki. Efsane Milan kadrosu. Bir döneme damga vuran Manchester United kadrosu. Juventus'un Nedved'li kadrosu. Chelsea'nin Lampard'lı, Liverpool'un Gerard'lı olduğu yıllar geride kaldı. Ne zaman birileri bu işte büyük para var dedi, o gün futbol tarih oldu. Futbol sadece futbol değildir derken, futbolun içindeki yüzlerce duyguda akla gelirdi şimdi sadece daha fazla kazanç akla geliyor. O yüzden ne yeni futbolcudan ne de oturmuş kadrolardan söz edemiyoruz.