2019 KPSS İstatistik Soru ve Cevapları
-
İİBF cilerin dalga geçmediği bir istatistik konu başlığı açmak istedim. Dünya sanki onların etrafında dönüyormuş gibi istatistik sorularını çözenleri uzaylı gibi gördükleri için bu başlığı açıyorum ve diğer istatistikçilerinde buraya destek vermesini istiyorum. Burada sadece 2019 KPSS İstatistik Soru ve Cevaplarının tartışılması temennisiyle.
-
Hatırladığım cevaplar;
- Sosyal Medya Sorusu 60
2.0,1Lamda
3.(2,3;1/1800)
4.Zaman Serisi Sorusu varyans = 4/3
5.Optimizasyon sorusu; Yansızlık
6.Zaman serisi sorusu X lerin varyansı
7.Matris sorusu; simetrik değil, idempotent değil, karesel
- Sosyal Medya Sorusu 60
-
@forumzade Fark ettiyseniz o başlığın adı 'istatistik testinde ne yaptınız' yani daha çok soruları cevaplayamayanların süreyi nasıl geçirdiğine dair olduğunu anlayabiliriz:) dolayısıyla iyi yapmışsınız, siz de burda soru ve cevapları paylaşırsınız, orda da paylaşsanız kimse birşey demeyecekti tabi iyi forumlar.
-
@forumzade 3. Soruyu hatırlayamadım ben tam olarak hangi soruydu acaba ?
-
@plansız katılıyorum size ama @forumzade arkadaşım da haklı , böyle tam olarak soruları konuşacağimiz yer yok gibi. Başlık iyi olmuş, sağolun. Mesela iki tane ki-kare hesap sorusu vardı ama cevaplarını hatırlamıyorum. Bir de hangi test kullanılır diye bir soru vardı ben mcnemar yaptım bağımlı ve iki cevap var diye, sizce o soruların cevapları neydi?
-
+deney tasarımı tablosu verilip, f değeri sorulmuştu
+Varyansi bilinen z değeri sorusu vardı
+2 tane soru örnekleme tanımıydi
+b1 şapkanın varyans hesabı vardı
+regresyon denklemini buldurup yorumu sorulmuştu ( y=2x buldum , x degiskeni 1 birim artarsa y i ortalama 2 birim arttırır dedim ben )
+moment üreten fonksiyonu verilip, k>1 olasılığı sorulmuştu
Şimdilik bu soruları hatırlıyorum -
Dostlar açılan başlık dalga amaçlı değil. İİBF'liler istatistik sorularının büyük bölümüne uzaydan gelmiş gibi baktığı için öyle açılmış. Nitekim Ekonometri sorularına da eskiden öyle bakıyorduk neyse ki ÖSYM durumu farkedip ekonometri testini kaldırdı.
-
Arkadaslar sorular açıklanmış baktınız mı