9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Monopol soru kökü çok berrak degil.cok acik net sormamis sormak istedigini.ancak bu sebeple iptal olacagni sanmiyorum demek istedigim bu.
-
@discotheque evet katiliyorum soru şu olsaydı elde edilen ilave üretici rantı sorulsaydı dediginiz dogruydu. Soru üretici rantı kac olur diyorsa o sorunun netligi olmaz diye dusunuyorum. Hayirlisi olsun hocam benim derdim kesinlikle iptal olmaz diyenlere ufak bir sitemdi gereksiz yere cok yazmam zaten foruma. Hakkinizda hayirlisi olsun sizinde insallah..
-
@marjinalmaliyt57 guzel kardesim iptal olmaz diye birsey yok.oladabilir.soru eksik sorulmus osym bunu bazen yapabiliyor.ama mevzuat olsa kesin iptal olur derim.adam siklara 50yi koymasaydi sorunun dogru cevabi olmayacakti.burda biraz muglaklik giriyor isin icine.sinav aninda ilk monopolun uretici rantini hesapladm baktm iki yuz kusur gbi bi rakam cikti.soruyu tekrar okudum ve tuketiciden aldigi ranti sormak istedgni dusundum.ha iptal olrsa neden oldu demem.ben 13 senemi verdim iktisata.soru koku eksiktir net degildir.ama bana kalirsa iptal olma ihtimali cok dusuktur.saygilar.
-
@discotheque eyvallah hocam ben de işkembeden sallamıyorum ben de iktisat mezunuyum benim de yillarım var yeni mezun da degilim ayrıca böyle bi insanların kendini kanıtlama cabasına girmesi ilginc. Saygilar başarıların devamını diliyorum insallah 13 yilin sonuna gelmissinizdir.
-
@marjinalmaliyt57 kardesim ben sana salliyor musun dedim:) niye alinganlik yaptin simdi:) yahu sinavin genel olarak bi cok yerinde sikinti vardi hepimiz farkettik:) 13 senemi verdim dememin sebebiyle ciddi anlamda ugrastim ben iktisatla o soru zaten duz sorulsa herkesin yapabilcegi soruydu.ben sana taş atmadim yani yanlis anlasilma olmasin.sallayanlar iptal olmaz demis bir arkadas.ben iptal olmaz diyemem ama dusuk ihtimal diyorum.ha oladabilir.hosgorulu olalim anlamaya calisalim.
-
@marjinalmaliyt57 hocam bnce birbirimize sataşmakla bişi kazanamayız, yanlış yaptığımız sorulara bu soru yanlış diyerek kazanamıcagımız gibi. İtirazlar ortada hocaların degerlendirme leri ortada anladığım kadarıyla 2 soruya yanlış diyorlar varsa zaten iptal olur haksızlık giderilir ama sırf soruyu yanlış yapıp ah şurda şu açık degil ah bu çok kapalı olmuş diyip bunca emek verip soru yapan arkadaşlara haksızlık oluyor bide insanları resmen soruyu dogru yaptığı için yok anlamazlar yok şöle olmazlar demeyi dogru bulmuyorum selametle inşallah hak eden kazanır.
-
@discotheque yok hocam sanal ortam da ne alınganlığı hic huyum değildır saygı duyarim iktisat emek ister emeginin de karşılığını veren nadir derslerden biridir nakör değildir tabiki de osym bu keyfine kalmış iptal etmese neden iptal etmedin denmez ancak yargıya taşınır. Benim derdim şu hocam sizi ayrı tutarım herşeyi kabullenmek yanlışı dogruyu olduğu gibi kabullenmek. Şu forumda belkide bu soru bile iptal olsa umuduyla girebilecek yüzlerce insan vardır ama yazilanlar okununca umutları kırılabilir inşallah köru körüne kesin doğrudur kesinlikle iptal olmaz konuşmaları sonlanır. Lafım size degil bir an sizin de tecruben herkesten buyuk demeye getirceksiniz sandım
-
@marjinalmaliyt57 :))))) basit seyler bunlar.hersey nasip.ha sana sunu soliyim.sorunun sorulma sekli eksik kesin olan bu var:) mevzuat olsa aha burda yaziyor dersin.iste iktisat olunca onu diyemiyorsun demek istedigim bu:) eksik olmasi kesin yanlis oldugu anlamina malesef gelmiyor.saygilar basarilar.
-
@discotheque saygilar başarılar hocam.
-
7 8 senedir hakimlik sayıştay kaymakamlik merkez uzmanlık taşra uzmanlığı sınavlarını kazanırım ancak son 2 senedir iş güç çoluk çocuk ve bazı sebeplerden dolayı verimli calisamiyor ve kazanamıyorum , son hakimlikte 355. Oldum, geçen sene kaymakamlıkta 69,25 te kaldım, bu sene kaymakamlıkta 69 nette kalıyorum. Inşallah bu sınav bu kötü gidişin sonu olmuş olur.
Velhasılkelam hicbir sene son yıllardaki kadar bencil olan bir kitleyle karşılaşmamıştım.. inşallah sınav iptal olur demek ne demek arkadaş, yazık günah değil mi bu kadar emek eden ve kazanacak olan arkadaşa.. Bu nasıl bir zihniyettir, bu düşüncede olan kişiler kaza bela bu tür sınavları kazanırsa vay bu kutlu mesleğin haline ...
Allah inşallah en çok hakedeninize nasip eder.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
7 8 senedir hakimlik sayıştay kaymakamlik merkez uzmanlık taşra uzmanlığı sınavlarını kazanırım ancak son 2 senedir iş güç çoluk çocuk ve bazı sebeplerden dolayı verimli calisamiyor ve kazanamıyorum , son hakimlikte 355. Oldum, geçen sene kaymakamlıkta 69,25 te kaldım, bu sene kaymakamlıkta 69 nette kalıyorum. Inşallah bu sınav bu kötü gidişin sonu olmuş olur.
Velhasılkelam hicbir sene son yıllardaki kadar bencil olan bir kitleyle karşılaşmamıştım.. inşallah sınav iptal olur demek ne demek arkadaş, yazık günah değil mi bu kadar emek eden ve kazanacak olan arkadaşa.. Bu nasıl bir zihniyettir, bu düşüncede olan kişiler kaza bela bu tür sınavları kazanırsa vay bu kutlu mesleğin haline ...
Allah inşallah en çok hakedeninize nasip eder.
Bende 69 da kaldim çok koyuor hocam deme yav
-
@can-mavi senin gibilerin varlığı umut veriyor. Bir gün değişecektir bu devran. Sıkma canını. Günün sonunda kaybeden hep biz olsakta taviz vermiyoruz ya, o yeter.
-
@dlkaptan ne güzel yorumlamışsınız.
-
@can-mavi demek istediğimin uzerine yazdığınız icin tesekkur ediyorum hocam. Siz bu forumda kendinizi ispatlamış birisiniz zaten.Bu sınavda sınırdan kalmanıza uzuldum acıkcası. Net olmayan, salt kanun yanlışı soru ve sorular yüzünden emeğinizin cöp olmaması için itirazlarımızı gercekleştirdik. Dediginiz gibi forumdakiler de inşallah artık net olmayanlar için kesin doğrudur söylemine girmezler. Ben aldırış etmiyorum zaten onlara kimse de etmesin. Hakkinizda hayırlısı olsun hocam insallah sizin gibi donanimli kişilerle dönem arkadaşı oluruz..
-
@marjinalmaliyt57 haktan hukuktan bahseden siz, tek yargıç sorusu için neden sesinizi çıkarmıyorsunuz? Durun tahmin edeyim: ÖSYM cevap anahtarına göre doğru yaptınız. Szinde hakkınızda hayırlısı olsun.
-
@can-mavi vallahi kitle çok alt düzey tartışmalar içinde 2 sene öncesine kadar böyle değildi
-
@can-mavi
Kardeşim istisnadır onlar çoğunun bir kaç nick i vardır ben 2 senedir forumdan haberdarım
İyi niyetli bencil olmayan tarzınıza hep şahit oldum
Forumda soru iptal taleplerine bile hakaretle yaklaşan kitleler mevcut eğer adalet haklı soru iptali ile mülakat dışı kalmayı gerektiriyor sa bunun aksini isteyen herkez bence bu makamı haketmiyor
Sizin gibi forumda aktif uzun soluk lu arkadaşların da artık bazı yeni üyelerin yada bu bencil kitlelerin sözlerine çok itimat etmemesi gerekiyor.Bunlarla uğraştıkça bunlar çoğalıyor. Kendi hallerine bırakmak lazım
-
@Chapus iletilerime bakarsanız eğer o soruya da itiraz ettigimi bizzat osym giderek itirazımızı da gercekleştirdigimizi görebilirsiniz. Arkadaşlara hep normlar hiyerarşisinden bahsettim ictuzukte yazan bir maddenin kanuna aykiri olamayacağından bahssetim seviyemi koruyarak. özelden de bir kac arkadaşıma da SEVIYELI BIR ŞEKILDE tartışmamızıda gercekleştirdik bu soru ve nice sorular hakkında. Bence siz bana sataşmayı bırakın. Salt kanun yanlışılığı ve net olmayan soruların iptal edilmesi düşuncesindeyim. Şunu da eklemek isterim beni buna mecbur bıraktınız cünku mulakata kalmamak gibi bir derdim yok allaha şukur bana yetecek kadar netim var. Size son cevabımdır allah yolunuzu acık etsin..
-
@can-mavi Hocam burada hiç yorum yapmadım ama "hicbir sene son yıllardaki kadar bencil olan bir kitleyle karşılaşmamıştım" cümlenizin altına imzamı atarım. Ben en son 2010-2012 arası kurum sınavlarına girmiştim, bu sene tekrar deneyeyim dedim. Ama şu forumlardaki kitlenin değişimi karşısında şok oldum. Yaşı biraz daha genç olan arkadaşlarda inanılmaz kendini övme, başkalarını ezmeye çalışma gibi huylar gelişmiş. Umarım bencil ve kibirli arkadaşlar kendilerine çeki düzen vermeden böyle mesleklere sahip olamazlar.
-
KOPu doğru yaptım netim 70.00,iptal olursa 69,69 ile baraj altında kalacağım. Monopol lanetini yanlış yaptım 50 çok basit bulunuyordu nasıl direkt cevap olur bilemedim.Doğru yaptığım sorunun iptali beni durduk yere barajın altına düşürecek.Yanlış yaptığım bir diğer hatalı sorunun iptali ile baraja tutunmak istiyorum.İnşallah ya ikisi de iptal olur ya da ikisi de iptal olmaz.Monopolün iptali KOPtan daha kritik.