Adalet Bakanlığı 810 İcra Katibi Alım İlanı 2017
-
@hasangldd rica ederim
-
Bu başvuruyu istediğim şehre yapabiliyor muyuz ayrıca o şehre gidip mi başvuru yapıcaz
-
@gzmayt zabıt katipliğinden farklı olarak işe girmek istediğiniz şehirde sınava girmek zorunda değilsiniz.
-
üniversite de temel bilgi teknolojileri dersi almıştım 1.sınıfta. bilgisayar dersi olarak o geçerli mi acaba?
-
İcra Katipliği Uygulama Sınavı Hakkında
-
uygulama sınavında yazılacak metinler sınav komisyonu tarafından kura belirlenecektir.Verilen metnin birebir yazılması gerekmektedir ,
-
Metin içindeki (ve,veya ,de, da ) bağlaçlar bir kelime olarak kabul edileceğinden eksiksiz şekilde yazılması önemlidir.
-
Verilen metinlerde ki yazım kurallarına (Büyük küçük harf, paragraf başı, nokta gibi) uyma zorunluluğu yoktur.
-
Eğer yazdığınız metindeki hatalı yazılan kelime sayısının verilen metinde yer alan toplam kelime sayısının yüzde kırkından fazla olması halinde, aday başarısız sayılacaktır."
-
-
@cansumrt temel bilgisayar dersi almış olmanız yeterli.
-
Katiplik Klavye Sınavında En Çok Çıkan Metinler
-
Bir çizelgeyi dikey olarak ortalamak için, bu çizelgenin kaç satırlık yer kaplayacağı bulunur. Bu da satır sayısına boşlukların satır sayısı eklenerek bulunur. Bulunan sayı kâğıdın aldığı satır sayısından çıkartılır. Kalan üst ve alt marjlara paylaştırılır. Boşlukları satır cinsinden hesaplamak için atılan kol sayısının bir eksiğini almak gerekir. Marjlara paylaştırmak için kalan tek sayı ise üstten bir satır az bırakılmalıdır. Üst kısımda fazla boşluk kalırsa çizelge aşağı doğru kaymış olursa çirkin gözükür. Dikey ortalamalarda bir, iki santimlik kayma normal kabul edilir. Bir çizelgeyi yatay olarak ortalamak için her sütunun en uzun satırındaki vuruş sayısı bulunur; bunlara sütun boşluklarının vuruş sayısı eklenir. Böylece cetvelin yatay olarak kaplayacağı yer belirlenmemiş olur. Kâğıdın aldığı vuruş sayısında bulunan bu sayı çıkartılır. Kalan da marjlar için paylaştırılır. Artan tek sayı ise soldan bir vuruş fazla boşluk bırakılır. İlk sütun için sol marj mandalı kullanılır. Diğerleri için tabülatör durağı yapılır. Sağ ve solda kalan marjlarda bir iki santim kadar kayma, hesap hatası olabilir. Sütün başlıklarının altı iki şekilde çizilebilir. Sadece başlığın altı çizilir. Diğer şekilde ise sütunun en uzun satırı kadar çizgi çizilip başlık ortalanır.
-
Konuşma, yazışma ve duyguları anlatma aracı dildir. Bir milletin dili, anlatım yönünden zengin, fertlerin birbirlerin kolaylıkla anlayabilecekleri kadar sadeyse o milletin fertleri arasında milli bağ da o derecede kuvvetli olur. Bir milletin yaşama tarzı olan kültür de ancak zengin bir dil ile ilerler, yayılır. Birbirinin konuştuğunu tam olarak anlayan ve duygularını da aynı dille paylaşın fertlerin meydana getirdiği toplumlar birlik içinde olurlar. Birlik içinde olan toplumlar kuvvetli olacaklarından dirlik içinde olurlar ve bağımsızlıklarını korurlar. Yabancı kelimelerden arındırılmış, eski yeni ikiliğinden ve zıtlığından kurtarılmış, herkesin anlayabileceği, milletin benimseyeceği bir dil, milli duyguların kuvvetlenmesini sağlar. Türk dili şuurla işlendiği takdirde ilmin ve fennin gelişmelerine uyum saylayabilecek bir yapıya sahiptir. Yeryüzünde kültür ve kelime alış verişinden dolayı, içinde hiçbir yabancı unsur taşımayan arı dil bulunmasa da sağlık durumu tam olan her dil, kendisini yabancı saldırıya karşı korur; çünkü dili yapan insan değildir; insana milli özelliğini veren dildir.
-
Orduda ve halk arasında Mustafa kemal adı tamamen yayılmıştır. O her tarafta bozgunlar verdiğimiz, her taraftan çekildiğimiz korkunç harb yıllarında karanlık içinden yol gösteren bir yıldız gibi parlıyordu. Bu şöhretini bile çekemeyenler, o zamanlar çıkan resimli bir harb dergisinde, Mustafa kemal in basılmak üzere bulunan resmini çıkartmak emrini verdiler ve onun yerine, alman generalinin resmini bastılar. Ne var ki artık onun dehasına, karakter kuvvetine, yiğitliğine inanmayan da kalmamıştı. O nişanlarını ve madalyalarını ordu ve halk saygısını politika yollarından değil, şerefli meslek ve ahlak başarılarıyla kazanıyordu. Savaş içindeki sefaletler ve cephelerdeki bozgunlar halkı ve aklı erenleri, iktidardan soğutmuş olduğundan gönüller harb politikasının ve başta olan hükümetin muhalifi de olduğunu bildikleri Mustafa kemal e dönmüştü. Resmi edebiyat elinden geldiği kadar onu unutturmağa ve gölgede bırakmağa uğraşıyordu. Fakat o ölüm günlerinde bu büyük askere görev vermekten de kimse kaçınamıyordu. Oysaki o vazife aldıkça başarıyor ve yeniden parıldıyordu.
-
-
@hgrotius Adalet Bakanlığı 810 İcra Katibi Alım İlanı 2017 içinde söyledi:
@davetsiz konuya ilişkin bir yazı hazırlayalım dilerseniz ?
Hocam cok iyi olur
-
arkadaşlar bu kadrolu mu yoksa sözleşmeli alım mı?
-
@luca_07 sözleşmeli
-
Kusura bakmayın.Her türlü detayını araştırdım fakat başvuru esnasında , başvurumuzu yapacağımız müdürlüklerle ilgili bir makale bulamadım. Bulunduğum ilde başvurmak istiyorum. Başvuru için Adalet Bakanlığınamı gitmemiz gerekiyor veyahut İcra Müdürlüklerinden başvuru işlemini yapabiliyor muyuz. Bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.
-
@aliveli üstat sözleşmeli olduğu ilanda belirtilmemiş
-
@HakanYurtsever
Bulunduğunuz ilin adliye binasına gidip oradan başvuru yapabilirsiniz.katiplik içinde ikm içinde.Adalet bakanlığına gidilmez.İki yıl önce ben başvuru yaptım ve kendi ilimdeki Adliye binasına gittim oradan seni şunu getir bunu gotur diye yönlendiriyorlar hocam -
@AKKygsz aynen hocam sözleşmeli olan diğer alımmış , veteriner psikolog vs
-
o zaman bu ilan kadrolu oluyor.
-
@luca_07 aynen
-
@hgrotius karaman da alım gözükmüyor ben yapamıyorum yani başvuru
-
@gamze-23 başka bir ile başvurmak istemiyormusunuz
-
@aliveli hocam karamanda alım yazmıyor ben yapamıyormuyum
-
@gamze-23 yaparsınız tabiki başka bir ile başvuru yapmanızı engelleyen birşey yok ki