İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@plansız henüz mevzuata bakmadım geçen yıl elenince kalmış köşede
-
@aroma bende oturtamadım kanun çok geldi karışıyor hafif hafif
-
@errayn sakin kafa ve karşılaştırma yaparak ilerleyin hocam oturur zmanla stres yapma
-
@aroma bende öyle yapıyorum bazı yerler birbirini tamamlıyor açıp beraber okuyoruö
-
Aşağıdakilerden hangisi ikamet izninden muaftır ya da değildir şeklinde bir soru gelebilir. Özellikle vatansız kişi kimlik belgesi olanların, mavi kartlıların, görevli diploması ve konsolosluk memurlarının vs.muaflığını bilmekte yarar var. 20.maddeye de dikkat.
-
》Konsolosluklardan ikamet ve çalışma izni alarak Türkiye’ye gelen yabancılar, giriş tarihinden itibaren en geç kaç gün içinde adres kayıt sistemine kayıtlarını yaptırmak zorundadırlar?
~20 gün
~15 iş günü
~10 iş günü
~20 iş günü
~30 gün -
@plansız 20 iş gunu
-
@plansız 20 iş diye kalmış aklımda
-
》İkamette kesinti sayılan süreler hangisinde doğru verilmiştir?
~bir yılda toplam .... ayı geçen veya son beş yıl içinde toplam .... yılı aşan Türkiye dışında kalışlar ikamette kesinti sayılır. -
@plansız 1 yılda 6 ay
5 yılda 1 yıl -
@plansız 6 5
-
》İkamet izni çeşitleri?
》Aşağıdakilerden hangisi aile ikamet izninin verilmemesi veya iptal edilmesi için sebeptir?
-formalite/anlaşmalı evlilik yapıldığının tespiti
》Aşağıdakilerden hangisine uzun dönem ikamet iznine geçiş hakkı tanınır?
~Göç Kurulunun belirlediği şartlara uyan yabancılara
~Geçici koruma statüsü olanlara
~Mülteci statüsü sahiplerine
~İnsani ikamet izni sahiplerine
~Şartlı mülteci statüsü sahiplerine -
@Müşrif 6 ay ve 1 yıl
-
》Uzun dönem ikamet izni bulunan yabancılar aşağıdaki haklardan hangisinden yararlanabilir?
~Askerlik yapma
~Seçme ve seçilme
~Kamu görevlerine girme
~Çalışma
~Muaf olarak araç ithal etme -
@plansız işçi geçici ve sözleşmeli olarak çalışma
-
》İnsani ikamet izni en fazla kaç yıllık sürelerle düzenlenir?
》İnsan ticareti mağduru ikamet izni ilk seferde kaç günlüğüne düzenlenir? Uzatmalarla birlikte toplamda ne kadar süreyi geçemez?
》Vatansızlığın tespitini kim yapar? Vatansız kişi kimlik belgesini kim düzenler? -
@plansız hocam işte sınavda çıkma potansiyeli olan soru tipleri sizin yazdığınız tarz. Daha fazla detaya inileceğini zannetmiyorum ben. Bu tarz sorular içinde son hafta kanuna çalışmak yeterli olur diye düşünüyorum. Bence bazı arkadaşlar çok detay çalışarak kafalarını karıştırıyorlar gereksiz yere.
-
@plansız 1yil // 30gun 6 ay uzatilir 3 yili gecemsz // genel mudurluk tespit eder valilik duzenler
-
》Sınır dışı etme kararına karşı hangi mahkemeye başvurulur? Kaç gün içinde?
》İdari gözetim kararına karşı gidilecek yargı yolu nedir? Kime/nereye başvurulur? -
@plansız 15 gün içinde idare mah
sulh ceza ama süre başvuru bilmiyorum sonuç 5 gün