Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı
-
İibf için 83 doğrum var. Açıkçası düşük ama sınav kolay gibi görünse de özellikle medeni soruları zordu. Mülakata kalma konusunda bnm umudum var çünkü sınava giren kişi sayısı 90 ve mülakata kalcak kişi sayısı 28. Her 3kişiden biri mülakata kalacak. bu yüzden bnm düşüncem 81-82 kapatacağı yönünde. Son olarak bnm puanım 90 üstüydü ama bende sizin kadar yapabildim. Her yüksek puanlı kurum sınavında da yüksek yapacak diye bir kaide yok. Umudumuzu koruyalım arkadaşlar
-
ben sınava gıren kısılerı saydım 76 ıdı 90 kısı nasıl saydınız??
-
-
arkadaslar ııbf lı olanlar acaba kac dogru yaptıklarını yazabılırler mı aslında burda 50 kısı olsak hemen hemen kac ıle kapatacagını dahı bulabılırız
-
dostum ben tek tek saymadım benim olduğum sırada 3 eksik vardı. ortalama bir rakam söyledim buna dayanarak. ama 76 dan fazladır diye düşünüyorum. İibf için konuşuyosun dimi
-
.............
-
-
evet ben tek tek saydım 2 kere saydım hatta. en sonunda gelenler oldu onları da ekledım 76 ıdı 3 kısı daha geldı 79 oldu
-
-
-
standart sapma yok sanırım. oyuzden aynı puanlı kişilerde çağrılacak. Bu da şansımıza diye düşünüyorum
-
@economistic 80-81 bekliyorum ben de
-
85 dogrum var ama bence mutlak butlan sorusu kesın yanlıs mutlak butlanda hakım reesen dıkkate alıyor yokluk gıbı. evlılıkte bu hususda duzenleme varmıydı hatırlamıyorum ama ıtıraz etcem. bır de ceza hukukunun ılkelerı arasında kanunı hakım guvencesı de sert cekırdek haklardan 2 cevap vardı o soruda
-
-
1982 Anayasası’na göre aşağıdaki haklardan
hangisi olağanüstü dönemlerde
dahi durdurulamaz?
A) İnanç ve kanaat hakkı
B) Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı
C) Düşünceyi açıklama özgürlüğü
D) Basın özgürlüğü
E) Kanuni hâkim güvencesinden yararlanma
hakkı
Aşağıdakilerden hangisi, evlenmedeki
mutlak butlanın özelliklerinden biri de-
ğildir?
A)Evlenmenin mutlak butlanı hâkim kararı
olmadıkça kendiliğinden hüküm do-
ğurmaz.
B) Mutlak butlan ile sakat bir evliliğin sonradan
ortadan kalkması hâlinde artık
butlan davası açılamaz.
C) Butlan sebepleri kanunda sınırlayıcı olarak
sayılmıştır.
D)Butlan kararının hükmü, ileriye etkilidir.
E) Hâkim, butlan sebebini kendiliğinden
dikkate alamaz. -
-
@economistic evet ınanc ve kanaat dedıgı dın ve vıcdan ozgurlugu olsa gerek. lakın ceza sorumlulugu ılkelerının nerdeyse hepsı cekırdek haklar arasında yer alıyor kı bunu unıversıtede de sureklı dıle getırıyor hocalar. kanunı hakım guvencesı de sert cekırdek haklar arasında bu konuya ıtıraz etcem.
-
-
o zaman etmıyorum
-
çekirdek haklar içinde masumiyet karinesi ve suç ve cezalar geçmişe yürütülemez var. Kanuni hakim güvencesi yok bnm bildiğim kadarıyla