2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@ESE0303, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@anti-trhn bilal hocam bi tanedir.
Katılıyorum. Alanında en iyilerden.
-
@dervisoglu ne yazmis hocam,
-
@anti-trhn çok muhtemel olan durum...
-
Ileti kaldirilmistir.
-
@ahmetdeniz hocam yarin kacta burdasin onu soyle sen birak simdi torehani keynesi simidi
-
@anti-trhn sınava girmeyen birisi zaten itiraz edemez hocam o konuda hem fikiriz . Bende öğrencilerine itiraz edebilirsiniz dediğini duydum, aynı şeyi Halil kalabalık içinde duydum .
Tabi ne olduğunu sonuçlar açıklanınca göreceğiz . Ben o soruyu yanlış saydım ÖSYM sonucuna göre ️ -
@ahmetdeniz reis seni karşısına alan bu formu karşısına alır, Kaynar su gibisin hem akıyorsun hem yakıyorsun..
-
@ahmetdeniz yalnız Ahmet o iletiyi görünce ben de o arkadaşın kitap yazarı olabileceğini düşündüm çünkü her yazar eleştirisi yaptığında aynı kişi senin engellenmeni istiyor Bu arada dün admin buraya ileti attı dikkatli oku onu istersen süreden falan bahsetmiş. Bir de yarın turnuvam var özelden yazdım cevap vermedin yarın kaçta yazacaksın buraya? Yani senin hakkında kendime yanılma payı da koyuyorum koca bir yalan da olabilirsin farketmez benim için
-
törehan özdemir ne yazmıs arkadaşlar merak ettim link varmi?
-
@Pisagor :))))ha haaa
-
-
@aslanturbey kardeşim inan abartmıyorum 30 tane mülakattan elendim çoğuna da iyi sıralama ile girdim. İssizlikten 7 yıllık iliskim olmasına rağmen evlenemiyor, ailemden yaşımın ilerlemesine rağmen harçlık aliyordum. Kendimi zaman zaman ise yaramaz hissettim ama pes etmedim. Basaracagima inaniyordum. Sınavları kazanmanın en temeli inanmaktır. Sonra artık bitik bir vaziyetteyken THY'nin sınav ve mülakatına girmiştim hiç umudum yoktu kazandım. THY de yüksek maaşlı güzel bir isim oldu. Ancak iş çok yoğundu. Bu iş beni hayalim olan Kaymakamlıktan uzaklastiriyordu çok yoğundu. Oradan başka bir kurumun mülakatına girdim. Kazandım THY yi bıraktım. Şükür çok yoğun olmayan bir işe atandım. Hayatımı düzene soktum daha önce elendigim kaymakamlığı yeniden çalıştım. Şimdilik beklemekteyim inşallah güzel netice gelir. Yapılamayacak hiç bir şey yok yeter ki gönülden iste pes etme. Yardım, destek ve bir sıkıntın olduğunda yazarsın elimden geldiğince faydalı olmaya çalışırım kal sağlıcakla.
-
@ahmetdeniz çarşamba oldu bekliyoruz yarın ki heyacanla bombayı patlat şenlensin buralar
-
Atarsa 14 Dostlar...
-
@ahmetdeniz @Pisagor bugünün şafağı Doğan Ahmet bakalım açıklaması neymis
-
Arz şoku sorusu ile ilgili profesor bir hocamin değerlendirmesi: Toplam talebi (AD) ya da toplam arzi (AS) negatif ya da pozitif yönde değiştirecek beklenmedik herhangi bir değişikliğe şok denir. EĞER EKONOMiDEKİ BİR DEĞİŞİKLİK BEKLENİYORSA, BU BEKLENTİ ZATEN AS ya da AD EĞRİSİNE DAHİL EDİLMİŞTİR. Dolayısıyla, ekonomide AD ve AS eğrisinin kaymasına neden olacak değişikliğin
şok olarak nitelendirilmesi için, doğal afetler, petrol fiyatlarındaki ani yükselişler gibi beklenmedik olması
gerekir. Talep şoku genellikle hükümet faaliyetlerinden kaynaklanır: vergi artışları ya da indirimleri ya da para
ve maliye politikasındaki değişiklikler, tüketici talebinde beklenmedik değişikliğe yol açarak, toplam talebin
kaymasına neden olabilir. Benzer şekilde, kurumlar vergisindeki artış ya da azalış, toplam arzın kaymasına
neden olabilir. İngiltere’de kurumlar vergisindeki azalışın, toplam arzın artacağını savunan bir yazı:
https:// www. tutor2u. net /economics/reference/corporation-tax-and-aggregate-demand-supplyYaziyi incelediğimde şu belirtiliyor: Kurumlar vergisindeki düşüş işletmelerin vergi sonrası kârlarını artıracaktır
Teoride bu, sermaye yatırımını finanse etmek için mevcut fonları artıracaktır; yeni fabrikalarda, fabrikalarda ve teknolojilerde.
Bu, daha sonra toplam talebin dışa doğru kaymasına neden olur (AD = C + I + G + X-M)
Bu, sermaye malları endüstrilerinde faaliyet gösteren işletmelerin talebini / çıktısını ve karını artırır; makine üreticileri
Yatırımdaki bir artış, bir ülkenin üretken kapasitesi arttıkça LRAS'ın dışa doğru kaymasına da yol açabilir. -
Ilanin 60 gün önce gelmediği gibi sonuçlar da aciklaniverse ne olur sanki...
-
@buhayatta, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Arz şoku sorusu ile ilgili profesor bir hocamin değerlendirmesi: Toplam talebi (AD) ya da toplam arzi (AS) negatif ya da pozitif yönde değiştirecek beklenmedik herhangi bir değişikliğe şok denir. EĞER EKONOMiDEKİ BİR DEĞİŞİKLİK BEKLENİYORSA, BU BEKLENTİ ZATEN AS ya da AD EĞRİSİNE DAHİL EDİLMİŞTİR. Dolayısıyla, ekonomide AD ve AS eğrisinin kaymasına neden olacak değişikliğin
şok olarak nitelendirilmesi için, doğal afetler, petrol fiyatlarındaki ani yükselişler gibi beklenmedik olması
gerekir. Talep şoku genellikle hükümet faaliyetlerinden kaynaklanır: vergi artışları ya da indirimleri ya da para
ve maliye politikasındaki değişiklikler, tüketici talebinde beklenmedik değişikliğe yol açarak, toplam talebin
kaymasına neden olabilir. Benzer şekilde, kurumlar vergisindeki artış ya da azalış, toplam arzın kaymasına
neden olabilir. İngiltere’de kurumlar vergisindeki azalışın, toplam arzın artacağını savunan bir yazı:Yaziyi incelediğimde şu belirtiliyor: Kurumlar vergisindeki düşüş işletmelerin vergi sonrası kârlarını artıracaktır
Teoride bu, sermaye yatırımını finanse etmek için mevcut fonları artıracaktır; yeni fabrikalarda, fabrikalarda ve teknolojilerde.
Bu, daha sonra toplam talebin dışa doğru kaymasına neden olur (AD = C + I + G + X-M)
Bu, sermaye malları endüstrilerinde faaliyet gösteren işletmelerin talebini / çıktısını ve karını artırır; makine üreticileri
Yatırımdaki bir artış, bir ülkenin üretken kapasitesi arttıkça LRAS'ın dışa doğru kaymasına da yol açabilir.Soruyu tartışmak için yazmıyorum baştan belirteyim de sınavda tam da böyle düşündüm, kurumlar vergisi şirket karı üzerinden alınan bir vergi(yani maliyetler üzerinde doğrudan bir etkisi yok), kurumlar vergisinin azalması nedeniyle yukarıda bahsettiğin gibi kar eden işletmenin yatırımlarını artırması vasıtasıyla toplam arz eğrisi sağa, tersi durumda sola kayacaktır muhtemelen dedim ama bu "şok" niteliğinde olmaz diye de ekleyip yalnız 1 yaptım. Burada anlayamadığım husus, toplam arz eğrisinin sağa ya da sola kaydığı her durum "şok" diye mi ifade ediliyor? (Tartışmak için sormuyorum, yanıtını bilmiyorum)
-
Kulislerde Ahmet 23:00. Güzel haberler bekliyorsunuz. Gelecek gelmekte olan
-
@dlkaptan as ve ad yi saga sola kaydiriyorsa şok olarak adlandiriliyor.