Kendi İmkanları İle YDS’ye Hazırlanmak İsteyen Adaylar İçin Tavsiyeler
-
Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum.
Öyle düşünüyorum ki artık mezun sayısının çok fazla olması, ilanların sayısının düşmesi vb. etkenler nedeni ile kurumlar alımlarında daha seçici davranıyor. Hatta bana göre sınav tarihlerinin çakıştırılmasında bile bunun etkisi var.(Bu konuda “puan lobisinin” de payı var bence. Sırf alan daraltmak amacıyla arkadaşları için sınavlara başvuran ve mülakatlara gitmeyenler var. SPK ilanı en güzel örneği ancak ayrı bir tartışma konusu.) Bu nedenle YDS’nin de artık önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum.
Gerek KPSS gerek diğer kurum sınavlarına hazırlık süreci, zaman, ulaşım, maddi imkanlar nedeni ile fiziki bir kursa gitmek veya online kurs satın almak yerine kendi imkanlarımız ile hazırlanmak zorunlu hale geliyor bazılarımız için.
Bu nedenle de benim ve benim gibi kendi hazırlanmak isteyen arkadaşların YDS’ye daha önce kendisi hazırlanmış ve istediği puanları elde etmiş adayların tavsiyelerine ihtiyacımız var.
Benim az çok İngilizce temelim var. Sıfır düzeyindeyim diyemem ancak kelime dağarcığı konusunda eksiğim var. YDS’ye hazırlanırken hangi kitap setlerini, kaynakları tavsiye edersiniz? Nasıl bir çalışma yöntemi belirlediniz veya tavsiye edersiniz?
Şu an aklımda Moda Dil’in Passagework veya YDS Sınav Stratejileri serilerinden birini almak var. Ancak bu kitaplar tamamen İngilizce içerikli mi yoksa gerekli yerlerde Türkçe açıklamalara da yer verilmiş midir bilemiyorum? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim. Bu şekilde öncelikle bir kitap seti ile altyapı oluşturup daha sonra makale okumalarına geçmeyi planlıyorum. Daha önce kendi hazırlanan arkadaşların bu konudaki görüşünü de merak ediyorum. Acaba direk makale okumaları ile başlamak da fayda sağlar mı?
Kendim için ve bu sınava kendi hazırlanacak olan adaylar için tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum. Bu tavsiye ve yorumlara her türlü kaynak, kitap, çalışma yöntemi vb. dahildir.
Herkese şimdiden teşekkürler.