Memuriyette Bedelli Askerlik sonrası İzin?
-
Arkadaşlar askerlik sonrası 657 sayılı kanunda 83.maddede 30 gün işe başlamama hakkı var ve bunun aylıksız izin olarak sayılacağı yazıyor
Lakin bu uygulama bedelli askerlik sonrası içinde geçerli mi ?
Bedelli Askerlikten geldikten sonra 30 gün içinde başlamazsam hakkım sıkıntıya girer mi ?
İnternette araştırınca 30 gün izin var diyor
Ama kendi başkanlığımın insan kaynakları hemen başlaman lazım diyor arada derede kaldım
Daha önce uygulayan veya bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa sevinirimTeşekkür ederim saygılar dilerim
-
Hocam kanunların yorumlanmasında dürüstlük kuralları geçerlidir. Bahsettiğiniz kanun uzun dönem askerlik yapanların psikolojik sıkıntılarını gidermek için uyum sürecini belirtir. 21 gün askerlikte 30 gün izin olur diye yorumlanamaz. Ertesi pazartesi işbaşı yapmak zorundasınız maalesef. Benim ağabeyim de öğretmen pazartesi askere gidecek geldiği gibi de göreve baslayacak.
-
Hak haktır. Kullanabilirsiniz. Ben kullandım. Askerlik sonrası 1 hafta 10 gün sonra işe gittim
-
Mantıken şimdi gitmeden önce ilişki kesiyorsun memuriyetten yani memurluktan çıkıyor gibisin Bir sorun olmaz gibi görünüyor