Anayasa Mahkemesi’nin İptal Kararının Kpss Kadrolarına Etkisi
-
Merhaba arkadaşlar Anayasa Mahkemesi 29 Kasım’da 657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği’ni Anayasa’ya aykırı bularak iptal etti. Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı gerek sözleşmeli memur olarak gerekse Kpss A ve Kpss B kadrolarına atanarak kamu hizmeti görmek isteyen arkadaşları birinci dereceden etkileyecek bir karar ancak böylesine önemli bir kararla alakalı herhangi bir başlık mevcut değil.(Eğer bu konuyla alakalı bir başlık mevcut ise şimdiden özür dilerim.)Eminim ki benim gibi bu konuyla alakalı soruları olan arkadaşlar var.Bu sebep ile bu başlığı açma gereksinimi duydum. Bu yıl içerisinde bir devlet kurumunun Müfettiş Yardımcılığı kadrosu için yapılan yazılı ve sözlü sınavları geçerek asil listeden atanmaya hak kazandım. Ancak 2019 yılının Ağustos ayında Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği gerekçe gösterildi ve atamam iptal edildi bu karar ile bu kadar emeğim, çabam ve harcadığım bunca zaman ziya olma noktasına geldi.Söz konusu karara itiraz ederek yürütmeyi durdurma istemli iptal davası açtım. Dava açalı 3 ay oldu ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararıyla alakalı karar verme aşamasında. Sizce Anayasa Mahkemesi’nin son kararını da göz önüne alırsak mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alabilir miyiz? Bu karar devam eden idari davaları nasıl etkiler? Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
-
@tonymontana olumsuzluk sebebini öğrenebildiniz mi
-
@ank3435 yok hocam gerekçe sunulmadı.
-
@tonymontana hocam iptal kararları gecmiş yürümez.
-
@atanamayan geçmiş değil hocam devam eden dava ve kesinleşmemiş kararlara etki ediyor bunu avukata sordum.
-
@tonymontana evet haklısınız mahkeme devam ediyor.
-
@tonymontana hocam benim güvenlik soruşturmam şu anda sürüyor yaklaşık 7 aydır sizden rica etsem bu durumda iptal kararinin bana etkisi ne olur avukatiniza danişma şansiniz var midir ? Veya forumda bu konuda bir bilgisi/ fikri olan var mıdır acaba ?
-
@tonymontana sebep bildirilmemesi garip olmuş. Anayasa mahkemesine dava açan kişi güvenlik soruşturması yakınından dolayı olumsuz sonuçlandığı için bireysel başvuru yapmış diye biliyorum.
-
@siyasalcowfest güvenlik soruşturmalarıyla alakalı yeni bir yasa teklifi geliyor bu teklif kanunlaşmadan güvenlik soruşturmalarını sonuçlamazlar, süreç uzayacak gibi duruyor şahsi fikrimce
-
@onuktekin süreç bu şekilde zaten doğrudan gerekçe sunulmuyor ancak mahkeme kararı neticesinde gerekçeye ulaşabiliyoruz ya da ancak tanıdık aracılığıyla el altından öğrenilebilir
-
@tonymontana zor bir süreç lakin olumlu bir sonuç alacağınızı umut ediyorum.
-
@tonymontana sizin durumunuz ne oldu hocam? Ankara 13. İdare Mahkesi TSK'da sizinle aynı durumu yaşayan birinin güvenlik soruşturmasını iptal etti.
-
@tonymontana öncelikle Allah yardımcınız olsun. Dava içeriğini göz önüne alıp, güvenlik soruşturmaları olumsuz olanlar hatırlıyorum yine forumlardan. Çocuk istismarı yapıp, hırsızlık yapıp, terör örgütleriyle ilişkiliği, bilişim suçları adam öldürmeye dayalı vb. davalarda, tutuksuz yargılanan kişilerin; akıbiyetinin beklenmesi gerekir bence. Daha basit davalarda, güvenlik soruşturmaların reddedilmesi bana da çok mantıklı gelmiyor.
Şahsi düşüncemdir.