Güvenlik soruşturması hakkında
-
Merhaba arkadaşlar benim babamın sicili temiz değil ve yüz kızartıcı suçlardan cezası falan var ama benim adli sicil kaydım yok bu bana etki eder mi?
-
@garipbankacı tamamen şahsi görüşüm. Baban için bahsettiğin suçlar hırsızlık, adam yaralama gibi suçlar ise seni etkileyeceğini sanmam ama illegal örgütlerle bağlantı, üye olma, yardım ve yataklık, milli güvenliğe karşı suçlar vs. kuvvetle muhtemel etkiler. Ancak aym'nin verdiği karar sonrası durum nedir bilemem.
-
@Kethüda milli guvenlik suclari falan degil hocam kimisi etkiler diyor kimisi etkilemez diyor hali hazirda kpss puanim var ve suan da kpssye calisiyorum bosuna emek vermek istemiyorum acikcasi
-
@garipbankacı suç bireyseldir size etki edeceğini sanmıyorum
-
@gracesecret orasi oyle de burasi Türkiye hocam
-
@garipbankacı hocam aynı durumda (sizinle aynı olan anlamında değil) iki kişinin birinin sonucu olumlu gelebilirken diğerininki olumsuz gelebiliyor. Net bir standartları yok gibi. Size kim ne derse eksik kalır bu yüzden.
-
@onuktekin peki olumsuz gelmesi durumunda hakkimizi arayabiliyor muyuz?
-
@garipbankacı tamamen kurum insiyatifi. Emniyet raporunu kuruma gönderir kurum karar verir alıp almayacağına. Bir standart yok yani.
-
@garipbankacı benzer durumdayız hocam bende net bir cevap alamadım fakat terör suçu olmadığı sürece etkilemez dedi çoğu kişi bana. Referansın varsa ama hiçbir şekilde etki etmiyormuş.
-
@garipbankacı arayabilirsiniz hocam iş o aşamaya gelmez inşallah ama arayabilirsiniz. Bu konuda bir kanun hazırlığı var. Bakalım me çıkacak oradan. Aslında suç şahsidir diye karar çıksa Anayasa Mahkemesi'nden bu sorun çözülür. Gerçi devlet buna göre işlese de hiç böyle şeyleri konuşmasak.
-
şimdi aday A kadro merkez uzmanlık mülakatlarını başarıyla geçip kabul aldı işe ne zaman başlıyor ?
-
Bana yedeklerden sıra geldi izmir guy için. Evrak teslimini yaptım. Güv soruşturması başladı. Şuan da hali hazırda Halkbankasında çalışıyorum. Tazminat ödememem için 6 hafta önceden istifamı vermem gerekiyor. Güv soruşturması ne kdar sürüyor nerden bilgi alabilirim? Bilgisi olan var mı?
-
Arkadaşlar güvenlik soruşturmasında amca veya dayı gibi yakınlarda etkili oluyor mu ?
-
b grubu atamada güvenlik soruşturması var mı arkadaşlar?
-
@littlefinger evet hocam orda da var. zaten kpss nitelik kodu olarak da kilavuz da yer aliyor 7225 olarak
-
Hukuki açıdan etkilemez. Kamuda bir çok devlet memuru, eşi, annesi, babası, kardeşi ihraç edilmesine rağmen çalışmaya devam ediyor. Ben işe alım noktasında suçun şahsiliği ilkesinin işlediğini düşünüyorum. Aynı şekilde işten çıkarmalarda da bu durum geçerli.
-
@garipbankacı hocam bir ara onu yaptılar ama dava kazananlar cok oldu. Aym nin de bir kararı var yani cok cok özel bir yer değilse etkilemez diye tahmin ediyorum