İki yüksek lisans aynı anda okuma
-
Arkadaşlar iyi akşamlar bu bahar dönemi için uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programına kayıt olacağım. Yazın tezli yüksek lisans için kayıt olmayı düşünüyorum. Birinci kaydımı sildirmeden kayıt olabilirim diye biliyorum. Bu doğru mu?
İkinci soru olarak yazın tezli yüksek lisansa kayıt olursam tezsiz yüksek lisanstaki askerlik tecilimi tezli yüksek lisansa geçirebilir miyim? -
Bir yüksek lisans programına kayıtlı iseniz; kaydınız silinmeden -hatta silinmiş olduğunu yazılı olarak belgeleseniz dahi yöksisten kaydınız düşmeden- diğer programa kaydınızı almıyorlar-alamıyorlar-.Yazın bizzat yaşadım. Ama ikisi de tezliydi. Sizin durum için ayrı bi durum olur mu kurumu arayıp bilgi almanızı öneririm.
-
Başlık açılmışken bir soruda ben sorayım, tezsiz yüksek lisans yapıyorum ocakta askerlik tecilim bitiyor şimdi tekrar farklı bir üniversitede tezsiz programa kayıt olacağım tecil otomatik uzar mı şuan okuduğum okulla ilişik kesme vs durumu oluşacak mı ?
-
Arkadaşlar bakaya durumdayken yüksek lisans yapabilirmiyim ve yapabilirsem nasıl yapacam yaparsamda askerliği tecil ettirebilirmiyim.
-
Eskiden oluyordu bu durum. Gazi SBE de 2013 yılında kamunun iki bölümde de YL yapan hem de tezli arkadaş vardı. Birinin derslerini vermişti tez hazırlarken diğerinin derslerine giriyordu. Şimdi niye böyle bir durum olmuş anlamadım.
-
Dediğiniz gibi benim de tanıdıklarım vardı. Ama malesef artık sıkıntılı, yök yönetmeliği değiştirdi diye biliyorum.