Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi forumda, sosyal medyada A grubu alımların azalmasıyla birlikte hep dillenen bir 2013 dönemi meselesi var. Bu döneme dair alımların rekor sayılara ulaştığı hep konuşulan konular arasında. Biz de 2019 yılı ile birlikte resmen dibe çöken alımları görünce o dönemi ciddi şekilde inceleyelim istedik ve sizin için 2012 KPSS sonrasında yapılan kısmen 2013 dönemine sarkan alımları derledik.
Yazıda yer alan tablonun düzeni şu şekilde;
Tabloda dikkat ettiğimiz hususlar ise şöyle;
"Aşağıda derlemiş olduğumuz alımlar 11 Ağustos 2012 tarihinden sonrayı kapsayan, 2012 KPSS puanlarının geçerli olduğu alımlardır. Bu alımların içerisinde bazı alımlar 2013 KPSS dönemine taşmaktadır. Ancak yine 2012 KPSS'ye katılan adayların da bu alımlara başvuruda bulunma hakkı, puanlarının geçerliliği devam ettiği için, bulunmaktadır.
2013 KPSS sonuçlarının açıklandığı 31 Temmuz 2013 tarihinden sonraya taşan alımları, bu tarihi baz alarak sınav tarihi ile kıyaslayabilir ve tespit edebilirsiniz. Tablomuzun %95'lik bir kısmı 2013 KPSS sonuçlarının açıklanmasından evveline aittir. 2013 KPSS sonuçlarından sonraya kalan alımlar ise yalnızca, Maliye Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İçişleri Bakanlığı alımlarıdır. Bu alımlar daha ciddi bir kitleyi kapsadığından, tabloya almayı faydalı bulduk. 2014 yılına taşan hiçbir ilanı tabloya ilave etmedik.
Tabloda yer alan alım sayıları bazı Kurumlarda İİBF/SBF mezunlarına ek olarak başka alanlardan alım yapılacak kadroları da içermektedir. Ancak ciddi bir kısmı yine İİBF mezunlarına ait kadrolardır. Özellikle Maliye Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları, Sosyal Güvenlik Kurumu, İçişleri Bakanlığı gibi Kurumların kadrolarının %90'ından fazlası İİBF mezunu adaylara ait kadroları ifade etmektedir.
Tabloda yer alan alımlar içerisinde muhakkak İİBF/SBF kadrosu bulunan alımlardır. Bunun dışında kalan yani hiçbir şekilde İİBF/SBF mezunu aday alınmayan ilanlar tabloya eklenmemiştir. "
Yazıda daha sade ama içerik bakımından daha geniş bir tablo bulacaksınız. Bu tablodan yola çıkarak aslında nerelerden ne noktaya geldiğimizi göreceksiniz. Aslında devletimizin kapasitesinin bu şekilde bizleri istihdam edebilecek kadar büyük olduğunu anlayacaksınız. Bundan sonra daha talepkar olmamız gerektiğini ortaya koyan çalışmamızı incelemek için;
Tabloda asli emeği ortaya koyan @paretowilfredo üstadın ve katkı sunan diğer arkadaşlarımızın da emeğine sağlık.