TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

KPSS A
    merkez göç uzman yardımcılığı alım
    198
    969
    109074
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Willsmithh
      Willsmithh @Nahl Son düzenleyen:

@aroma kıymetli hocam azalan verimler çıktı ile alakalı bir durum değil mi heryerde kısa dönem uretim.fonksiyonu bölümünde anlatılır toplam ürün ve marjinal ürünle alakalı bir durum burda maliyetler ile ilgili durum nedir

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • N
        Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

@Willsmithh hocam maliyet ve verimliliğin ters calismasindan mütevellit soruda azalan verimleri maliyet eğrileri ile bagdastirmamiz istenmiş Soruda . Maliyet ve verimlilik egrilerini cizdigimizde üretimin 2.bölgesinde (azalan verimler) apl nin max olup ardindan azalması dolaysıyla ac nin de min olup artması gerekir. Ancak a seçeneğinde ac nin er geç artacağı yazıyor buna uyan seçenek b olmalı ..Kaçırdığım goremedigim bişey mi var acaba. Çünkü itiraz edeceğim sorular var

R 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • R
          ramsey Yasaklı @Nahl Son düzenleyen:

@aroma ben de sizin gibi düşünüp b yi işaretledim

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • N
            Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

1. Soruda enflasyon artmasi dememis dikkatten kaçmış bu durumda talep enflasyonun artması ekonomik istikrarı sağlama nedeniyle kamu harcamalarını gerçekte artırır diye düşünüp gerçekte artar dedim ...
            • N
              Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı @ramsey Son düzenleyen:

@ramsey itiraz dilekçesini akşam yazacam hocam . Biraz daha kafayi toparlayıp .

• M
                Müşrif Son düzenleyen:

79 doğru da benden kaçla kapatır ya ütopya olmayan bir fikir tespiti yapsak iyi olur. En son merkez 14 kişi 76 ile kapatmış şimdi 20 kişi ?

• E
                  Ertuğrul Bey Son düzenleyen:

82 doğru da bende var arkadaşlar. Puanları liste halinde yapabilecek olan var mı. Ya da toplayan.

• hakimehanımm
                    hakimehanımm Yasaklı Son düzenleyen:

İktisatta AFC sorusuna mutlaka itiraz edilmesi gerekiyor çünkü onun azalmasıyla azalan verimlerin bir alakası yok tufan Samet hocanın kitabında da o şekilde ifade ettiğini net bir şekilde hatırlıyorum keza dernek sorusu da sıkıntılı

• R
                      ramsey Yasaklı Son düzenleyen:

Arkadaslar tuketici artığı sorusunda da bir yanlışlık olabilir mi siz ne düşünüyorsunuz

Willsmithh N A 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • Willsmithh
                        Willsmithh @ramsey Son düzenleyen:

@ramsey hocam tüketici artığı maksimum olur diye kitabımda yazıyor bende öyle yaptım kimse ses çıkarmadı anlamadım ben 🙂

hakimehanımm sneijder5 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • hakimehanımm
                          hakimehanımm Yasaklı @Willsmithh Son düzenleyen:

@Willsmithh ben de sonsuz olur şıkkını işaretledim emin olarak ona da yanlış demiş cevap anahtarı 😅

• N
                            Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı @ramsey Son düzenleyen:

@ramsey soru yanlış bence de .hatta b seçeneği ifadesi tüketici attığı tanımına ters değil mi ben mi bugün soruları anlamıyorum. Hatta tekelin 1. Derece fiyat farklilastirmasi p= mr eşitliğinde sağlaması sebebiyle tüketici rantını tamamen ele geçiriyor ve t. Rantı sıfır diye hatırlayıp yaptım sınavda. Hatta bunları bunları es geçsem de p= mc esitlginde mr=ne eşitliği otomatik sağlanıp yatay cizersek de t rantı yok ..

R 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                            • A
                              ankara0648 Son düzenleyen:

Hocam ben ona itiraz etmeyi düşünüyorum sonsuz olur

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • N
                                Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı @ankara0648 Son düzenleyen:

@ankara0648 hocam tüketicinin ödemeye razı olduğu max fiyat ole ödediği fiyat aynı iken nasıl rant elde eder ve sonsuz olur ?

B Y 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                • B
                                  Bernstein @Nahl Son düzenleyen:

@aroma ben de tüketici artigi yoktur demiştim hocam.

N Y 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                  • R
                                    ramsey Yasaklı @Nahl Son düzenleyen:

@aroma hocam ben de tuketici artığı yoktur dedim ama kimseden ses cikmayinca kendimden şüphe duyuyorum

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                    • N
                                      Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı @Bernstein Son düzenleyen:

@Bernstein itiraz edelim bende edeceğim hocam

• H
                                        hansmorgenthau Son düzenleyen:

Tam rekabet piyasasında D=P=mc=mr=ar durumunda tuketinci rantının sıfır olmasi gerekiyor(tuketici rantı; talep eğrisinin altında, denge fiyatının üstünde kalan alandır. tam rekabet piyasasında D=P=mcdir. Dolayısıyla tüketici rantı oluşmayacaktır) diye biliyorum o yuzden ben a şıkkını işaretledim.

0 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                        • N
                                          Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen: Nahl

Arkadaşlar 15. Soruya dair düşünceniz nedir? B kitapçığından bahsediyorum

onuktekin 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • Y
                                            yavuzselim @Bernstein Son düzenleyen:

@Bernstein ödemeye razı oldugu max fiyat belirtilmemiş ama hocam. ordan gitmek yanlış olur

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 31
                                            • 32
                                            • 33
                                            • 34
                                            • 35
                                            • 48
                                            • 49
                                            • 33 / 49
                                            • İlk ileti