14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@beirutde ingilizce yine ilk sınavdaki gibi mi olur acaba yoksa YDS benzeri mi
-
@hkt ilk sınav genellikle tense kelime baglac agirlikliydi yanlis hatirlamiyosam. bu sefer baya paragraf agirlikli bi sinav olucak
-
@beirutde evet evet ben paragafları baz alarak sormuştum paragraf olarak aynı düzey mi olur yoksa daha mı zorlayıcı olur acaba diye çünkü ilk sınavda paragraflar açıktı ve kolaydı
-
@hkt zor olcağını düşünüyorum. yds ayarinda bisey bekliyorum acikcasi
-
@beirutde ben de öyle düşünüyorum ama daha çok sosyal bılımlere kayabılır belki biraz corona virus siyaset ilişkisi falan
-
@sefa-turkdonmez ben de öyle düşünüyodum ama belki yanlış düşünüyorum diye kendimi rahatlatcaktım yine olmadı karmaşık zor bi sınav olcak gibi tahmin ediyoruz her anlamda alan dil kolaylıklar o zaman tekrar tekrar
-
@hkt yds gibi bir sınav yapmaya çapı yetmez Anadolu üniv in. Yds olağanüstü zor bi sınav.
-
Ben IELTS ayarında bekliyorum.
-
@3pruu Ben de bu hafta başlayabildim hocam. Açıkçası alan sınavı için neredeyse tüm konuların alanımız olmayan sosyolojiden sorulması gerçekten çok saçma olmuş ama yapacak bir şey yok. Ben de burada bir arkadaş açıköğretim kaynakları açıldı diye link paylaşmıştı, o linkten sosyal psikoloji kaynaklarına bakayım en azından bari bir konuya hakim olalım dedim. Kitap çok uzun geldi, internetten açıköğretim sosyal psikoloji diyerek aratıp özet ders notu buldum. Ama krize müdahale teknikleri için bulamadım bunu. Burada Psikoloji bölümüne sormak için seçilen konu başlıkları bile açıköğretİm Anadolu üniversitesinin psikoloji alanındaki bilgi yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Artık şans kısmete kaldı galiba işimiz.
-
@shepherd yok mu arttıran
-
@hkt toefl diyorum
-
Diğer kurumlar (YTB, TİKA, Dışişleri vs.) 2. Sınavlarında, yani Alan sınavlarında genelde İngilizce Makale yazdırırlar. O yüzden YDS ayarında soru sorulması bile standardın daha altında bir zorluk demek fakat Korona sebebi ile başkanlık test usulü sorma gereği görmüştür, takdir onların.
-
@altairtyraen Aslında corona nedeniyle sınav yapmamaları gerekiyordu zaten. Hastalık başta Ankara olmak üzere neredeyse her yere yayıldı. Kendi gerginliğimi geçtim ailem daha gergin covid 19 yüzünden. Allah korusun diyelim ama çok riskli bir şey şu an yaptığımız.
-
@siyasalllııı Test yapılmasındaki amaç da sınav kağıtlarını bilirkişilere okutup hastalık riski yaymak yerine kağıtları makineye okutmak zaten. Eğer risk grubunda olan birisi varsa sakın sınava girmeyi düşünmesin, kariyer gene bulunur ama canınızı bir daha bulamazsınız arkadaşlar.
-
@xinna ben de açık üretim kaynaklarına baktım. Ama onlar da yetişecek gibi değil. Hatta onlar da bile yok derslerin bazıları. Harfiyen katılıyorum size. Kadroları diğer alanlara kaydırmazlarsa sosyoloji mezunları önden buyursun diyorum ben de. Kolaylıklar dilerim. Bol şans.
-
@Hasso yeter hocam. ben gecenlerde halkbank sinavina girdim aöf hazirlamisti. gayet de ortalama.uzeri bi ingilizce kismi vardi
-
@altairtyraen test demiyorum hocam sınav yapılmamalıydı diyorum. Ayrıca hadi diyelim sizin gibi düşünüp sınav yapmaya karar verip klasik yerine test yapmışlar o zaman bilirkişinin canı kıymetli bizimki değil mi? Şehirlerarası yolculuk kalacak yer sınav girişi ortamı ve çıkışı hepsi çok riskli. Yazık günah
-
@siyasalllııı Hocam katılıyorum çok riskli bir ortam fakat önümüzdeki ay Sonbahar, grip salgını başlayacak, kamu kurumları göreve başlayacak ve KPSS-Okul dönemleri de var. Eğer Ağustos'ta yapılmasaydı 2021'e kadar ertelenmek zorunda kalınırdı, bu zamandan daha ideal bir zaman yok maalesef sınav için. iletişim Başkanlığı yeni binasını yakın bir zamanda hizmete açtı ve 30 kişilik atanan kadroyu da doldurmak istiyorlar en nihayetinde.
-
Sınav bari 10'da olmasaydı, şehir dışından daha rahat gelebilseydik...
-
Mevzuat çalışmalarınız nasıl gidiyor pekii arkadaşlar kimse 20 puan diye dikkate almıyor mu yoksa çok fazla eski bilgi var güncellenmemiş onları naaptınız