2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@uvyx bence alıyolardır zaten
-
İş deneyimi olması hali hazırda bir işte çalışmak artı olur mu mülakat sonucu için
-
@avemim bizim bi hocamiz vardi unide maliyede hesap uzmanligi yapmis zamaninda o diyodu biz tecrubesiz olanlari aliyoduk baska kurumda calismamis olanlar daha avantajli oluyo cunku baska bir kurumun kulturunde yetismemis biz egitiyoduk falan demisti. Suan bi iste calismayanlar daha avantajli olabilir istihdami arttirma acisindan
-
@ademsmith öyle değerlendirilmez bence. Adam bir işte çalışıyor ama asgari ücretle. Veya memnun değil işinden, yükselmek istiyor, puanı da yüksek. Şimdi, senin işin var, bırak işsizler yerleşsin denir mi bu adama? Niyetim tartışmak değil. Sadece hak edene hak ettiğinin objektif olarak değerlendirilerek verilmesi gerektiği. Ona bakarsak, bir kişinin birden fazla kurum sınavını kazanması da mümkün değil; ama hali hazırda bir kişi 4 5 kurum sınavını kazanabiliyor.
-
@ademsmith kamuda iş tecrübesi çoğu zaman avantaj olmuştur. nitekim halihazırda kamu çalışma adabı ve hiyerarşiyi yerinde deneyimlemiş biri leb demeden leblebi diyeceği düşünülür.
-
@mantıkuttayyr, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
@ademsmith kamuda iş tecrübesi çoğu zaman avantaj olmuştur. nitekim halihazırda kamu çalışma adabı ve hiyerarşiyi yerinde deneyimlemiş biri leb demeden leblebi diyeceği düşünülür.
Mesleğe girer girmez göreve başlamıyorsunuz, eğitim veriliyor.
-
@shepherd arkadaşın kastettiği mesleki bilgi değildi hocam. eğitim illa ki olacak. kamu çalışma adabı ve hiyerarşi deneyimi diyor.
-
Kamu tecrubesi olmayan issizler icin dedim ben kendilerini eksik hissetmesinler bunlar olmazsa olmaz degil yani tecrubesiz de olsaniz bu buyyk bi eksi olmaz onu demek istedim. Yoksa tecrubesi olan birisi yine elbette olumlu olarak karsiligini alir
-
Sonuçlar ne zamana açıklanır arkadaşlar? Duyumu tahmini olan var mı? Atamalar eylülde yapılır diyordu birisi burada.
-
@michaelcorleone, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Not: Aşağıda belirtilen şeyler bizzat kurum içinden bir kaynaktan edinilmiştir.
- 500 kişinin hemen hemen hepsi alınacak.
- Referans bu kadroda çok ama çok az işe yarıyor.
- Iyi speaking yapanlar birinci tercih sebebi olacak
- Ikinci bir dili bilen direkt alınacak
- Hukuk, Kamu ve Uluslararası ilişkiler mezunları devlet ihaleleri ve uluslararası kuruluşlar ile ilgili mevzuat çalışmalarına yönelik yetiştirilecek.
- Ekonomi ve türevi bölümler doğrudan hazine stratejileri ve mevzuat çalışmalarına yönelik yetiştirilecek
- Alımın 2/3 ü İstanbul Ataşehir için, kalanı Ankara bakanlık binası için yapılacak
- Son olarak mülakatlar kısıtlamalar kaldırıldığı an tarih belirlenip 3 hafta içinde yapılacak.
- Atamaların gerçekleşmesi Eylül ayını bulacak
- Yeterlilik sonrası bazı adaylara yurtdışı temsilciliklerde ticari ateseliklerde çalışma fırsatı tanınacak
- Bazi adaylar MASAK için özel yetiştirilecek
Not 2: Lütfen özelden mesaj atmayın.
Kolay gelsin.bahsedilen ileti.
-
Sınav sonucunu en kısa sürede açıklasınlar da atama eylülde gerçekleşsin, çok da sorun değil.
-
Arkadaşlar merhaba, uluslararası ilişkiler bölümünden girdim mülakata. Bana bölümden soru gelmedi ama iktisat ve maliye yoğunluklu sorular vardı. Herkese başarılar. İnşallah herkesin gönlünce olur
-
Komisyon bana buradaki sorulardan hiç sormadı bu arada
-
@uvyx ne sordu peki? direkt soruları sormuyorum konu başlıkları şeklinde paylaşır mısınız alan bilgisi/speaking/güncel vs şeklinde
-
@tb muhasebe ağırlıklı oldu nedense
-
arkadaşlar bu sabahki finans merkezine taşınacak firmalara 10 yıl boyunca %100 kurumlar vergisi muafiyeti haberini görmüşsünüzdür, bakanlık da eylüle kadar finans merkezine yerleşirse 500 kadroyu muhtemelen dolduracaklar. finans merkezinde tcmb bddk spk binaları gördüm ama hmb binasını göremedim internette. bilgisi olan var mı bakanlığa tahsis edilen bir bina var mı finans merkezinde?
-
@uvyx alanınız işletme miydi?
-
Alanım işletme de değil
-
@uvyx kpss muhasebesi seviyesinde miydi yoksa daha üst düzey mi? master falan yapmış mıydınız
-
@tb komisyon başkanı Ataşehir de oldugunu söylemişti