GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI İLAN EDİLEN KADRO AZLIĞI ve KURUMİÇİ HAKSIZLIĞI İLGİLİ CİMER ETKİNLİĞİ
-
Günaydın arkadaşlar. CİMER etkinliği başlamıştır. Bugün herkes göndersin lütfen. Sonucunu alırız umarım. Metine telegram grubumuzdan ulaşabilirsiniz. Metni kendinize göre uyarlayıp değiştirebilirsiniz. Madde ekleyebilirsiniz. Farklı olması daha iyi tabii ki.Ayrıca metinin linki
bağlantı metni
ALINTI TWİTTER: @RefikaNur_
METİN BU
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı
Kadroları Hakkında
Sayın Bakanım Berat ALBAYRAK,
Ben, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunuyum. İyi bir gelecek ve ülkeme hizmet etmek için Bakanlığımızın sınavlarına hazırlanıyor ve gece gündüz emek veriyorum. Ama kadro sorunu ve yapılan haksızlıklar bizlere derslerden daha ağır geliyor ve çaresiz bırakıyor.
Sizden önceki dönemde süreci başlatılan ve açıktan alımları ciddi düzeyde etkilediğini müşahede ettiğimiz, Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı için kurum içi özel sınavı bu şartlarda gençlere büyük bir haksızlıktır.
Açıktan alımlarda bizler; KPSS A Grubu, Kurum sınavı, Mülakat, Yeterlilik süreci ve Sınavı gibi çok uzun ve zor aşamalardan geçerek ancak bir Uzman olurken,
Kurum içi çalışanlar; Türkçe, Matematik çözerek girdiği kurumda bu özel sınavla birlikte diğer personele eşit ve Uzman kabul edilecektir.
Kariyer Mesleklere girmek için sınav yönetmelikleri açıktır. Kurum içindeki bazı sorunlara kendine özgün çözüm yöntemleri varken, bu şekilde ciddi hak kaybına sebep olacak bir yolun izlenmesini biz kabul etmiyoruz.
Sayın Bakanım; kimsenin ekmeğinde gözümüz yok, tüm haksızlıklara da karşıyız. Fakat bu sınavla birlikte günümüz şartlarında gerçek şudur ki, genç ve işsiz adaylar daha fazla mağdur olacak, çalışan personelin unvan değişiminin, maaş farkı maliyeti dışında kuruma hiçbir katma değeri olmayacaktır. Kurum içindeki dinamikler bozulacak, baskılar sonucunda iyi niyetle yapılan faaliyet herkese zarar verecektir.
Bu özel sınav konusunun yeniden değerlendirilmesini ve iptal edilmesini istiyoruz. Ülkemizin geleceğinin inşası, güçlü ekonomi ve maliye için; genç, dinamik, donanımlı adaylara daha fazla fırsat verilmesini ve kadro sayısının artırılmasını talep ediyoruz.
Sayın Bakanım Sizden Taleplerimiz;- İşsiz gençler düşünülerek, kadro sayıları artırılmalıdır.
- Kurum içi özel sınavları iptal edilmelidir.
- 2020 yılı için açıklanan kadro sayıları revize edilmeli, 3000 GUY, 1000 DUY, 1000 VMY olarak ilanlar yayımlanmalıdır.
- 35 yaş sınırı esnetilmeli veya kaldırılmalıdır.
- Tüm sınav süreçleri şeffaf olmalı ve bir takvim dahilinde yürütülmelidir.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.
-
@hayırlısı035 etkinlik başladı.TAG ŞU KurumiçiAyıbına 3BinGuyŞart
-
@hayırlısı035 Hocam vala 1 senedir katılıyorum afedirsinde tınlayan yok bizi adamlar sürekli ataniyor gy gk dan 50 alarak ataniyor 80 bin kadro aldılar hala alıyorlar biz 88 aliyoz alandan bide bosuz bu ulkede adalet diye bisey varmi onu sorgular oldum yemin ederim hayattan soğudum bizim bakanı allaha havale ediyorum bu hergun çektiğim stres için