2020 KPSS ALAN BİLGİSİ
-
Arkadaşlar merhaba. Biliyorsunuz kpss toplamda 48 puan türünden oluşuyor. Şimdi alan bilgisinde 3 tane oturum var. Ben şu ana kadar her sene tüm oturumlara girdim fakat tam olarak kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler ve çeko testlerinin bulunduğu oturumun hangi puan türlerini etkilediğini bilmiyorum. Ösym'nin sitesinde de bulamadım. Ben iktisat mezunuyum zaten ve bu alanlarda bilgim yok ama en az 1 tane bile işaretlemek gerektiğini duydum hep puanların hesaplanması için. İşaretlesem bile eğer çok fazla bir puan türünü etkilemiyorsa, ben bu oturuma girmeyi düşünmüyorum. Bilgisi olan birinden açıklama alırsam çok sevineceğim. Herkesin inşallah emeklerinin karşılığını bulması dileğimle. Sevgiler.
-
@Belliciste Kpss başvuru kılavuzunda hangi puan türlerinin hangi alanlardan oluştuğunu gösteren tabloyu bulabilirsiniz.
-
@başarısız teşekkürler
-
Merhabalar, kamu-ulus-çeko oturumu SGK alımı açısından önemlidir. Çeko p39 ile p43 arasındaki puan türlerini etkilemektir bu da son SGK alımında geçerli olan puan türlerinden biri olan p42'yi etkilediği anlamına gelmektedir. Bu alımda başka puan türleri de vardı muhakkak ama çeko bu alım için önemli konulardan birisidir.
Puan türleri tablosu var elimde yükleme çalıştım ancak görünmüyor sanırım. Bağlantıdan doğrudan tabloyu indirebilirsiniz.
-
@Belliciste Ayrıca TY'nin de şöyle bir içeriği var. https://www.tercihiniyap.net/kpss/kpss-puan-turleri-nedir-h6277.html